Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


jozsi252
(veterán)
Blog

Próbáltam már pár lisztet de a Super Nuvola a favorit úgy néz ki. Ez most egy 100% biga ami 10 órát volt szobahőn, 11 órát 4 fokon a hűtőben. IM5-tel dagasztottam ki, nagyon jó a tészta kezelése. 68-as hidróig mentem el, a végén meg egy kör olívaolaj ment még hozzá.

[ Szerkesztve ]


csƵ
(őstag)
Blog

Idei első sütés. 48h tészta, 24h után újrabucizva.
Caputo Pizzeria, 65% hidro, Cozze 13.


xavix13
(senior tag)

Csatlakozom egy 24 h szobahős n3 saccorossoval. :)


fradi81
(veterán)

Itt is ez volt ma, N3, pizzeria 60%


xavix13
(senior tag)

Cotto nagyon megy mindenhol :D


jozsi252
(veterán)
Blog

Poolish-t amikor csinálok akkor a teljes liszt mennyiség 30%-a szokott az előtészta lenni. Tegnap csináltam Super Nuvolából poolisht de most felvittem 50%-ra az előtészta mennyiségét.
Egy észrevehetően lágyabb tésztát kaptam, jó volt vele nagyon dolgozni. Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy a 100%-os bigához képest milyen változás lesz nyújtás illetve sütés terén. Holnap du. jöhet a teszt. :)
Nemrég vettem 5kg Super Nuvolát de álom vele dolgozni. Teljesen mindegy hogy Biga vagy Poolish hihetetlenül jó liszt. Olyan kár hogy nincs belőle 10kg-os kiszerelés jó áron. :(


fradi81
(veterán)

Mi számít jó kilós árnak?


jozsi252
(veterán)
Blog

12-13 000ft már jónak számítana a Super Nuvoláért 10kg-os kiszerelésben. Erősen gondolkodom külföldi 25kg-os zsák beszerzésében aztán megpróbálnám szétosztani valakivel.


fradi81
(veterán)

15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt.


sz.zs.
(senior tag)

Antonionál (a Nápolyi pizzás csoportban) 700 Ft + áfa körül van kilója 25 kg-os kiszerelésben.


jozsi252
(veterán)
Blog

Ez Allegro-s képkivágás?

sz.zs.
Tőle tudnék venni sok mindent de sajnos az életbe nem járok arra, nagyon kiesik nekem az a rész ahol ő van. :( Jó lenne ha lenne esetleg valami átvételi pont X. XVII. ker környékén.

Jó lett nagyon a pénteken bekevert poolish majd tegnap bedagasztott tészta.
Super Nuvola 70%-os hidróval, teljes liszt mennyiségének 50%-a volt poolish ami 5 órát volt szobahőn 19 órát 4 fokos hűtőben majd IM5-tel dagasztottam negyed órát kb. Só aránya 3%, élesztő Budafoki volt 0.3% arányban, dagasztás után 20 órát volt hűtőben majd 3 órát szobahőn és utána sütöttem.
Nagyon ízlett mindenkinek, ahogy nekem is. Nem túlzás hogy a 100%-os Bigánál is jobb volt a tészta. Lehet hogy áttérek erre a metódusra. :)
N3-ban sütöttem, a kő 430 fok körül volt.

[ Szerkesztve ]


fradi81
(veterán)

Igen az, én is Antoniotól venném csak hát nálam se esik útba pest :)


gergo5991
(őstag)

belép a topikba ez kb a 7. pizzám, max 10.
100% biga
50% hidró biga, majd bedagasztás 65% hidróra,
caputo manitoba oro, 5 gramm méz, 5 gramm száraz levitio caputo élesztő
pizzakövön elektromos sütőben 275 fokon, felső grill légkeveréssel
allegrórol vettem a lisztet ha már szóba került az allegro

[ Szerkesztve ]


bugizozi
(őstag)
Blog

#72órástészta

Sziasztok!

Volt egy kis hétvégi maradék, amit hétfő este sütöttem ki Ariete-ben.
Péntek este dagasztottam, buciztam, szombat ebédre sütöttem, de kimaradt 2 db, azt újrabuciztam, visszaraktam a hűtőbe és tegnap este csináltam meg. Életem egyik legjobb tésztája lett :B :D

Arányok:
550g kamut lisztliszt
350g víz (63,6%)
15g só
Budafoki élesztő érzésre, borsónyi nagyság kb
~220g bucik


jozsi252
(veterán)
Blog

Gondolkozok rajta hogy mire váltsak nyújtóliszt tekintetében. A Caputo Semola Rimacinata-nak van 1kg-os kiszerelése, de pl a Stagioni Spolverina illetve Molino Vigevano Spolvero 10kg-os kiszerelésű ami az idők végezetéig elég lehet.
Aki próbált többféle nyújtólisztet az tapasztalt esetleg olyat hogy a pizza nem ég meg annyira egyenetlenül, vagy más tulajdonságot?


fradi81
(veterán)

Mi a gond a rétesliszttel?


jozsi252
(veterán)
Blog

Meg szeretnék próbálkozni más nyújtásra alkalmas liszttel hogy kipróbáljam melyiknél marad rajta a legkevesebb liszt, melyiket mennyire lehet lerázni, illetve hogy adott liszttel esetleg kevésbé ég-e meg a tészta. Ezt szeretném csak kipróbálni.

Köszönöm az Allegros képet, ettől az eladótól fogom venni majd a Super Nuvolát. :R


sasa134
(addikt)

Sziasztok, Macte Ovens Voyager Twint hol lehet Mo-on kapni? Köszi


iatti
(aktív tag)

halló pizzások! a fehérvári metróban van infótok a caputo lisztekről?


fradi81
(veterán)

Face csoportban azt írják van, hogy melyik az nem derült ki.


iatti
(aktív tag)

köszi! ma regeltem a gurman kártyára, holnap remélem adnak plasztikot ha megyek :DD


jozsi252
(veterán)
Blog

Úgy láttam hogy Saccorosso van nagy kiszerelésben. Jó lenne ha lenne Super Nuvola is.


iatti
(aktív tag)

és kilós, esetleg 5kilós? 25kiló nálam nem játszik, az évekre elég lenne :))


fradi81
(veterán)

Valakivel el kell felezni :)


iatti
(aktív tag)

inkább negyedelni :))


sz.zs.
(senior tag)

Ahol én vettem ( Budakalász ) ott csak kilós volt. Nuvola és Manitoba Oro.


iatti
(aktív tag)

egyenlőre megakadt a projekt. plasztikkártyát nem adnak, néni mondja töltsem le az appot. mondom neki, evvel? :DD Nokia 105 (2019)


fradi81
(veterán)

Szegeden nuvolából kilós, pizzeria és saccorosso zsákos.


fradi81
(veterán)

Beni2360: A TK kenyér

[ Szerkesztve ]


Beni2360
(félisten)

Köszi, ezek szerint jól sejtettem és nem 5 Perces munka.:B


fradi81
(veterán)

Nem, egy kenyér van vagy 20 mindennel együtt, de annyit megér :) Itt a lényeg hogy nem kell bele sikér csak sok tapasztalás.


Beni2360
(félisten)

Szerintem a kovász miatt nem kell itt sikér bele. De élesztős változatnál már kell. De lehet, hogy tévedek. :U


fradi81
(veterán)

A kovász az csak élesztő anyag, a sikér meg plusz fehérjét ad hozzá. De ebben elég magas alapjáraton 13,7.


Beni2360
(félisten)

Én a C2 lisztből sütöm a kenyeret majd egy éve.


Tessseract
(csendes tag)

Sziasztok, esetleg egy Flair Signature csere cozze13-ra vagy ooni12-re értékegyeztetéssel érdekelhet valakit?

üzenetek