Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Ance
(őstag)

Sötétebbnek kéne lennie szerintem. Én 40-45 percig sütöm a bejglit, kevés az ott írt idő véleményem szerint. A másik ok lehet, hogy a sütő 180 fokra állítva nem 180 fokos. 1 éve cseréltem a sütőm, mert már 15 fok felett tévedett. Esetleg érdemes ellenőrizni.


sz.zs.
(senior tag)

200 fokon 50 percet sütöttem. Mielőtt kivettem, megmértem maghőmérővel, 96 fokos volt belül középen.


Ance
(őstag)

Akkor nem értem. :(


fradi81
(veterán)

Mondjuk elég fura így képen a belseje mintha több sor tészta lenne összeragadva mert nincs ott töltelék, lehet ez a gond.


iatti
(aktív tag)

a tölteléket én is keveseltem. ez inkább kalács mint bejgli.


bugizozi
(őstag)
Blog

#pizza #kamut

Sziasztok!

A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze :D (cserébe jó drága :U [link] )

Recept 6 db bucira:

600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucik

Dagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam :D A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt. :)

És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:


fradi81
(veterán)


Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt.


Mersant_le
(csendes tag)

en is igy szoktam, de nekem nem lyukacsos a lapatom. a vasat elotte jol fel kell forrositani.


fradi81
(veterán)

Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.


Franky2Ster
(senior tag)

Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.

[ Szerkesztve ]


bugizozi
(őstag)
Blog

Szép, csak így tovább :C


jozsi252
(veterán)
Blog

Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle. :( 25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.


ROBOTER
(addikt)

Sziasztok!

Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.

Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?

- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]


ROBOTER
(addikt)

Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Közben elolvastam az összefoglalót, és réteslisztet ajánlanak benne a nyújtáshoz.
Még annyi, hogy faszenes, vegyes tüzelésű megoldások a szomszédok közelsége miatt nem hiszem, hogy relevánsak.


fradi81
(veterán)

Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.


ROBOTER
(addikt)

Köszi, ez jól néz ki!


bugizozi
(őstag)
Blog

+1 :K nekem is ilyenre fáj a fogam.


sz.zs.
(senior tag)

Már 130e körül van sajnos. Áldom az eszem , hogy tavaly megvettem előrendelésben 80e Ft körüli áron.


tepenzed
(őstag)

+1 imádom ezt a sütőt, hetente használom.
Még az n3-nál is jobban tetszik az eredmény vele.

[ Szerkesztve ]

üzenetek