Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Khaosz55
(addikt)

3000CHF az Kb 1.2 Millió. Azért nem kevés, azért már körül lehet nézni. Személyesen hozod el? Azért kérdem mert ha postázzák neked, nem tudom, hogy van-e vámkötelezettség. Én jó áron vettem Angliából aztán jött a mail, hogy vámolni kell. Hiába volt használt, rádobták a 27% áfát. Vámérték nem volt sok csak az áfa. Még az adásvétel levelezését és az utalási bizonylatot is bekérte a vámhivatal, hogy valóban annyiért vettem. Csak néztem, de így is lényegesen olcsóbb mint 1.2 Millió. Tehát Angliából ilyen történet volt, hogy Svájca mi van, nem tudom.

Amikor Livignoba megyünk síelni, akkor 30-50km svájci szakaszon át kell menni. 1 Liter töményet lehet hozni Livinoból vámmentesen. Én mindig hoztam 1 liter valamit mert Livignobóba olcsó az ital (Olasz áfamentes terület). Haverjaim meg pakolták a kocsit, aztán jól kipakolták a határon a kocsit aztán fizették a vámot, meg a büntit. :D Ebből kiindulva át kel jutni vele a határon. Azért 1.2+vám+Áfa... Utána kell kérdezni.

Amúgy a procit szeretem. Kicsit oldscool a menü, illetve a lehet nincs annyi ficsőr benne mint manapság, de nekem nem is kell. Alapból full dirac jár hozzá. Nekem egy Rotel RMB-1585-el és egy Audiophonics HPA-Q250NC van rákötve. A Rotelnek kisebb a gain értéke így dirac kalibrálás esetén a komplett célgörbét kb 3.5-4dB-vel megemelem. Ez azért kell mert különben nem tudom kihajtani a végfokot. A proci már koppon, de végfokban sok power benne marad. Ez el van cseszve mert ha 4dB-bel magasabb célgörbét adok meg a proci simán torzítás nélkül bírja, de szerintem többet is. Maga a proci is alapból mindent csatornát feltól +10dB-re a dirac szűrő feltöltése után, és a lehalkabbhoz halkítja vissza (amit hagy +10dB-n) a többi csatornát.
Ha a végfok gain értéke magas ilyen gond nem lesz, pl a Audiophonics HPA-Q250NC-nek szerintem +6dB lehet nagyobb a gain értéke.
Már a 17. verziójú dirc szűrő van fent, mindig változtatok valami, nekem a gyári Harmann görbe nem jön be nagyon lapos lesz minden és betompul a magas....

üzenetek