Max - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


negyven2
(veterán)

Alapvetően, mint a legtöbb podcast esetében én ezt is mint kvázi háttérzajnak használom. De most ugye vendégént ott volt Pinczés-Pressing Ádám, aki a hazai HBO PR menedzsere, ezért most nem vártam meg, míg kijön Spotify-ra, mert hátha mond valamit. De az ismert dolgokon kívül, csak ennyit mondott. Illetve még azt, hogy hamarosan megtudjuk azt is, hogy konkrétan mi lesz ebben a két és félszer több tartalomban.

Amúgy ugye az lesz, hogy a jelenlegi opció havi 2 390 Ft-os ára felmegy 3 890 Ft-ra, de lesz egy olcsóbb, 2 790 Ft-os csomag is amibe minden eddigi előfizető át fog kerülni. Ráadásul július 23-ig még az alapcsomag ára se változik, tehát az marad 2 390 Ft.

De ugye cserébe az maximum kapott felbontás az 1080p lesz és 2-re limitálják azon eszközök számát, ahol egyszerre lehet nézni. Vagyis technikailag itt áremelés van, de mint írtam, ezt PR szinten lehet azzal magyarázni, hogy cserébe sokkal több lesz a tártalanom. És ez akkor is igaz PR szinten, ha nem fog érdekelni a TLC/Discovery tartalmak.

Ugye itthon nem csak azért sokkal olcsóbbak a streaming szolgáltatások árai mert ezen cégek a hazai piacot még most is erősen ár érzékenynek tartják, hanem azért is mert, még talán a legjobb esetben is a külföldi katalógus tartalom, kb. 20-30%-a érhető csak el ezekénél a szolgáltatásokon. Vagyis pofátlanság lenne elkérni a teljes árat ezek esetében úgy, hogy közben nagyon sok tartalmat nem kapunk meg.

Max esetében most is olcsóbb lesz mint akár az USD ár, főleg a fent említett két ok miatt(árérzékeny piac, még így is kevesebb tartalom), mert mi a Premium-ot kapjuk annyiért mint kint full alap $9.99-es reklámos csomagot (1080p/2 eszköz) reklámok nélkül! Amúgy érdekesség, de pl. Romániában 3 csomag lesz, mert ott elérhetővé teszik a reklámos csomagot is.

üzenetek