Helium Hotspot - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


gg07
(tag)

Salamanderre van egy tippem. Ő szerintem itthon a No.1
Van Kőszegen egy .aszottnagy antenna torony. Az lát el az alpokig, onnan durranthat ekkorát egy miner. :D


Frozen
(senior tag)

Az első link nem is annyi kemény , hiába van annyi witnes a bevétel nem valami sok.Sokan arra mennek rá,hogy rengeteg witnes legyen , viszont a környezetett kell tudni jól lefedni és az sokat hozzhat, bár ha ez mellett még eltudsz lőni messzíre akkor az tényleg csak plusz. Viszont ha valahol felcsapod a dombra és elősz a távolban és van pár hotspot nem biztos,hogy többet hoz sokkal mintha csak a saját hexedet vagy a szomszédos hexeket fednéd le.
A második az azért már lényegesen komolyabb.


stapi1
(csendes tag)

Egy jól hozó géphez mindenképp ajánlatos egy kültéri Lora wan 868mhz antenna, és a hozzá való lmr kábel csatlakozókkal, esetleg kiépített villámvédelem. Ez a költség még plusz 30-40 ezer forint. Nyugodtan hozzászámolhatjátok minden egyes hotspothoz amit ki szeretnétek tenni költségként. A lokációnál számít az is hány olyan minert érsz el akit mások nem, ami neked magasabb jutalmat jelent. Szerintem ez a project most a végéhez közeledik, aki időben itt volt kivette a gépek árát az már csak elteszi az aprót kockázatmentesen, aki kicsit később jött az küzd, hogy nullás legyen, aki most akar jönni az már csak morzsát talál és veszteséget realizál itt. Nem akarom túl magyarázni nézzétek meg magatoknak ezt a friss projectet helyette. Mapmetrics org.


Attix82
(őstag)

Egy készülék ára úgy mint a VGA-knál is a hozam határozza meg. Most természetesen a legalja az ára mivel a hozam is olyan, ami persze függ az árfolyamtól is. Ami most kb minden a földbe van döngölve.


Frozen
(senior tag)

Villám védelem.teljesen felesleges,ugy kell kirakni az antenat ne az legyen a leg.agasabb pont. A lenyeg pont hogy a kornyeket a hexedet es a korulotte levoket minnel jobban lefed. Ha el akarsz loni jo messzire lehet hogy ezeket kapasbol atlovod ,ez helyfuggo hol vagy helyileg.

A morzyakat talal cimszoval sem ertek egyet,aramot nem eszik,a hozamot a kovetkezo bikapiacnal kell kivenni es megnezni mit hozz nem a mostani árakon számolni


stapi1
(csendes tag)

Úgy spekulálsz a következő bikapiaccal ahogy szeretnél, ha addig kitart a projekt. Én csak leírtam a véleményem. A villámvédelmet mindenki mérlegeli maga, hogy érdemes e beszerelni. A kültéri antenna és a hozzávaló kábel akkor is ajánlott hogy jobb legyen a hozam. Még annyit hozzá tennék az elöző kommentemhez, hogy amikor a project indult, és a bikapiac alatt futott akkor 50-100db hnt-ket termeltek a gépek 20-60$ közötti árfolyamon havonta. Most havi 10 db alatt hoznak a jobb helyen lévő gépeknek. És ez nem fog már pozitívan változni hiába lesz itt bikapiac.


Attix82
(őstag)

VGA-ba pedig még annál is többet termeltek, de azt ne felejtsd el, hogy amikor annyit termelt mennyibe is került egy készülék? Naugye.

Nekem 3 db van, olcsón megvettem 1-2 hónapja ...hát tényleg igénytelenek, és még áram se kell. Tudom kell idő mire behozza az árát még így is, de jelenleg sokkal többet termel mint a 2 x8 as rigem :D (amúgy csak érdekelt a téma)

[ Szerkesztve ]


stapi1
(csendes tag)

Csak általánosságban írtam le a véleményem, senkinek nem címezve. Érdekességként az én nézőpontomból. Szóval ne vegye magára senki. :D


supercow
(őstag)

A mostani árfolyamon kb 50 év a megtérülésed :DDD


Attix82
(őstag)

Nem tudom te mennyire vagy benn a bányászatba, de egy bányász akkor realizál amikor eladja a coint......a nem bányászoktól vagy kezdőktől olvasni ilyen hozzászólásokat.

Egyébként 3 db 1 készülékemet 3 hó alatt hoz ki ilyen árfolyamon, olcsón vettem mert tudtam mi az ábra. elvannak magukba, semmi féle karbantartás nem kell.

[ Szerkesztve ]


CoF
(veterán)

Az szép, akkor te nem is vetted inkább sör/csoki. Mert ne mondd, hogy kiszedsz 10 hnt-t a rendszerből 3 hónap alatt ami most 25$ lenne. És még mindig jóval 100$ felett árulják ezeket a "díszeket".


Frozen
(senior tag)

Nem spekulálok semmin. Pusztán a tényeket írtam le , mivel a legtöbb projekt vagy kitolulta az elején beszállóval jó buli. Még akármelyik shit coin is ha időben hozzájutsz. Később melyik projekt bukik el és melyik marad talpon ez függ a kereslet kínálattól és attól ,hogy milyen űrt tölt be.
Jelen helyzetben a mostani alacsony árral nem kell semmit számolni , én nekem 1100 eurom van benne kb a buliba még év márc/ápri szálltam be elég rossz helyen is tudtam kirakni az antennát (ide hozzáteszem én nem pöcsöltem annyit vele mint sokan ,hogy ilyen szűrő meg olyan jelerősítő meg kutya füle ákom bákom ,vettem egy tartot meg egy antenat és egy 400 as kábelt ki a félereszre és hello) jelenleg van 12 hnt. Nem foglalkozok vele automatán megy az egész, áramot nem fogyaszt, takarítani a gépet nem kell és a többi. A hnt szépen gyűlik a maga módján igaz lassan ,de ez van elfér és nem görcsölök rajta.
Azt is érdemes megemlíteni ,hogy egyértelmű a diff is elszállt az idő alatt és alap,hogy kevesebb mennyiség jön már ki. Közben voltak frissitések és a többi.

kicsit off csak kontra anno mikor a btc és eth indult több darabok jöttek ki napi szinten, a végefele pedig már tizedekért vagy századokért is elég komoly beruházásra volt szükség.
A bikapiacot azért mondtam ,mert ha megindul majd a btc mindent ránt magával ,hogy most melyiket milyen mértékben az megint más kérdés ,de akkor várható majd a hnt-nek is az emelkedése és akkor kell eladni, addig meg tökre elfér a héliuma mineren hiszen gondozásmentes és tényleg semmi igénye nincs. Aki szerencsésebb jobb helyen lakik esetleg van egy erősítője és egy szűrője stb etc az nyilván többet keres....

[ Szerkesztve ]


Attix82
(őstag)

3 db megy, teljes hónap még nincs 1 készüléknél (másik kettő lassan 2 hó) de már most 13 hnt gyűjtött a 3 db. Átlagosan napi 0,3 - 0,6 között ingadozik, nem rég volt egy 3-4 napos leállás. El van magába. Most is láttam egy FB hirdetést 50k / db áron 3 db-ot árul.

Nem azt mondom, hogy most bomba üzlet, viszont én kíváncsi is voltam mindig erre....de akkor 500k- 1m került egy készülék. Annyiért nem akartam, most nagyon olcsó , áramot nem kér kiraktam ahova csak tudtam azt ennyi.

Nem azt mondom, hogy 100 m vannak de a lehető legjobb helyen Scale 0,95-1

[ Szerkesztve ]


Attix82
(őstag)

Ezt javítom: "Nem azt mondom, hogy 100 m vannak de a lehető legjobb helyen Scale 0,95-1"

Scale 0,95 - 1 , vagyis sok konkurencia nincs abba a szektorba. És a lehető legmagasabbra tettem ami lehetséges.


rgqjx
(tag)

Ráadásul Szeged elég lapos területen fekszik. ;]


CoF
(veterán)

50k még mindig sok érte ilyen ROI-val, mert 2 év alatt sem fogsz kiszedni annyi coint a rendszerből mint amennyit vehettél volna a 3 gép árán.

Nagyon olcsóbb nem lesz tudom, mert többnyire Rpi4 van ezekben aminek önmagában is ára van. Azt nem tudom, hogy van-e olyan egyedi PCB amit direkt csak erre gyártottak.

[ Szerkesztve ]


Attix82
(őstag)

Nem csak Szeged :D

#1236CoF: nem tudni, de nekem elfér mint helybe mint összegbe :)

[ Szerkesztve ]


madpapa
(aktív tag)

Látom a Vértónál tetted ki :-)
Merre van a többi?


gg07
(tag)

Helium Amplifier és cavity filterről tudna valaki mondani pár szót? Hogyan működnek és mekkora boostot jelenthetnek wittnessben vagy beaconben? Áruk azért van.. főleg mostani miner és hnt árakhoz képest. :F


madpapa
(aktív tag)

Attól függ hogy hol laksz kell megválasztanod az erősítőt. Az hogy TX/RX közül mit erősítesz. Ha sűrűn lakott területen laksz, elég az RX-t erősítened ha a beaconjaid veszik. Ha a beaconödet kevesen látják akkor a TX ágat is kell erősíteni. Szerintem egy 20-25%-t tudsz hozni ezzel. De azt gondolom hogy egy ilyen erősítőt közvetlenül az antenna fejre kell rátenni, akkor jó. Túlerősíteni sem szabad az RX ágat, mert megnőhet az invalid witnesseid száma. Szóval nagyon helyfüggő hogy mit kell választani. Sűrűn lakott sok spotos településnél egy 6dB RX erősítés elég lehet, TX-t nem szabad erősíteni. A cavity filter az jó lehet, de ott a szűrő meredekség is fontos, hogy milyen tartományt erősítesz. Minél keskenyebbet kell választani, tehát nem jó a széles, mert ott feleslegesen erősít olyat is amit nem kellene. 868+-10MHz bőven elég. De ugye ezek az erősítők durván drágák, főleg ha van ki és bemeni szűrő is.

ITT nézz erősítő és szűrő teszteket!


gg07
(tag)

Köszi a részletes választ. Igen ez a kérdéses, hogy megéri -e ebbe is fektetni? Amúgy egy sima antenna+miner jó helyen is hozhat 10 körüli HNT havonta? Vagy az általában már tuningolt setup?


stapi1
(csendes tag)

Szerintem az 5+ HNT elérhető egy normális helyen, egy átgondolt antenna elhelyezéssel.


madpapa
(aktív tag)

Azért a 10 HNT az elég izmos lenne. Ott nagyon sok witness kell. A 7-8 az egy 40-50 km sugarú körben vidéki nagyvárosokkal körbevéve, erősítővel, az reális.
EZ egy erősítős szerintem.
A 10 HNT Budapesten, jó magasra kitolva, reális lehet.


UberMutant
(senior tag)

https://heliumtracker.io/cities/173?filter=rewards_30d
8 dbnak van 10 feletti havi bevétele.


madpapa
(aktív tag)

Ez is alátámasztja azt, hogy nagyon kivételesnek kell lenni ahhoz, hogy ez összejöjjön.


gg07
(tag)

Ebből viszont nekem az jön le, hogy az első a hely és az antenna. A többi kozmetikázhat, de nem idális helyen csodát nem tesz. Ok. Köszi. :R


Frozen
(senior tag)

az 5 hnt is az


mZoleee
(senior tag)

heliumbot.io elhasalt végleg.. :(
Nincs valakinek esetleg BOT-ja discordra ami küldi csatornára az értesítéseket, ha van valami aktivitás? :)


ramszesz2022
(friss újonc)

Nekem a controllino kiszedi a 10hnt t egy hónapban. De soha nem fog megtérülni mert akkor vettem mikor 600dodó volt az ára mert csúcsokat vert a hnt :D

üzenetek