[RIOS ERROR] Hardcore café - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Hardcore café - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

#85578752
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Olyan hosszú ideig a kosárban hagyni már egészen használhatatlanra tud ázni, nem? Tamperelés után rögtön főzök. Ha felrakod és leveszed látszik a felsőszűrő nyoma 13-14 grammnál?


kchris78
(veterán)
[RIOS ERROR]

puck screent használtam úgyhogy nem láttam ezeket de kitesztelem majd pénzzel. Átázást se láttam mert nem láttam be a puck screen alá, a puck screenen nedves volt az oda szóródott minimális őrlemény.. Lehet a felső szűrőből szépen leszivárgott a nedvesség és szépen átázott úgy ahogy van.. Ez nekem új tapasztalat hogy így nem lehet időt nyerni ha várok valakit kész őrleménnyel (vagy nem tárazom be csak leőrlöm).


verti1
(tag)
[RIOS ERROR]

Legújabb szerzemény. Egy nápolyi “kávéfőző”. Zseniális kis szerkezet, egyszerű mint a faék.


Saughassy
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Egyszeruen gozold at. Nekem amugy nem igazán tomodik sem az olcso kinai, sem a kicsit dragabb coffee sensoros. Rogton csapolas utan eloblitem, az eleg. Ha megsem, akkor goz.


norkov84
(tag)
[RIOS ERROR]

Nagyon menő!
Hogy működik? Fejjel lefele megmelegíted, majd átfordítod és lecsorog? Kvázi fordított kotyogós?


kchris78
(veterán)
[RIOS ERROR]

Hoffmann YT oldalán van egy részletes bemutató videó.


kchris78
(veterán)
[RIOS ERROR]

Én ma reggel megint tettem egy próbát a single shot kosárral de leteszek róla... 9-10gr környékén még a brazil kávéval (ami elvileg megbocsájtóbb) eszméletlen stabilan kell tartani az őrlemény mennyiséget a finomságot a főzet mennyiségét hogy ehhez én még kevés vagyok (illetve pl ahhoz kevés is egy 2000ftos mérleg amin érzem hogy rárakom 9, megnyomom még 1-2x és utána már nem annyit mutat +-fél gr) hogy stabilan jó legyen. Inkább lehúzok 13gr-t az IMS kosárból mint szenvedek ezzel, úgyhogy zsákutca volt :D. Arról nem beszélve hogy több dial-in lépésre is szükség van, még csak babot sem feltétlenül spórolok meg ezzel.

[ Szerkesztve ]


verti1
(tag)
[RIOS ERROR]

Igen, átfordítod amikor forr a víz, de itt nincs nyomás mint a kotyogósnál. Filter kávé. Jópofa szerkezet nagyon.


#85578752
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Miért nincs nyomás? Ha lefűrészelem egy kotyogós tölcsérét, ott se lesz nyomás? Mert végülis ha nem lenne tölcsére a kosárnak egy kotyogósban és nem folyna ki felfelé egy csövön a főzet, bele lehetne fordítani egy bögrébe és kész.

Ja már látom miért nem lenne jó, van egy hézag a kosár körül ahol megmaradna a víz. Jó konstrukció ez a nápolyi!

[ Szerkesztve ]


verti1
(tag)
[RIOS ERROR]

Nem tud felépülni a nyomás. A víztér tetején van egy kis furat ami elengedi a gőzt és egyben jelzi, hogy ideje megfordítani. Onnantól csak a gravitáció dolgozik. JH is csinált videót róla, de “caffettiera napoletana” néven is találsz sok tartalmat.


#85578752
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Barista Proval stabil a szimpla, még az őrlőn beállított adagolóval is, ami nem túl precíz. Valószínűleg az OPV-k beállítási különbségéből adódik.


kchris78
(veterán)
[RIOS ERROR]

Hát igen gondoltam :). A mérlegem ami 2k-s temus mérleg tud szerintem 1gr különbséget hozni, főleg ha 1-2gr-onként szórom hozzá az őrleményt, akkor elveszem a poharat és visszarakom hogy na most mérd le.. Meg másik prózai ok hogy 8-10gr őrleményből kijön 20gr főzet + kb. 40-60ml tej az egyszerűen kevés reggeli után, több tejjel meg nincs már meg a kávé aromája.. (ezt kellett beismernem magamnak :D )

[ Szerkesztve ]


#85578752
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Nekem már az is sok ami így szimplával készül, jobban örülnék 5-7 grammos kosárnak, felezni szoktuk a 9,5-10g-ból készült 22-24g főzetet. Vagyis most megint automatázok inkább (Philips).


kchris78
(veterán)
[RIOS ERROR]

Igen, a legjobb megoldás ha lefelezném én is a 14gr főzetét.. Én más irányba keresek megoldást majd, rendelek Kapuczíneres CO2-es decafot majd ha lecsökkennek a készleteim :).


killerjohn
(addikt)
[RIOS ERROR]

Sziasztok!

A napokban "endgame" őrlők után nyomozgattam, mert feldobott a FB egy A*X hirdetést DF83V-ről (nem akarok reklámozni)... Nagyon jókat olvastam meg néztem YT-on ezekről: DF83V, Timemore 078S, Gevi GrindMaster, illetve még 1-2 másik. Jelenleg dozerless modos Compak K6-om van elfekvőben valahol a garázsban, úgy 6 éve nem volt bekapcsolva, és nem is tervezem: nagy, hangos, öreg és tutira kellene szervizelni, szórja a kávét szanaszét, csúnya, stb. A fentiek közűl viszont kb egyiket sem lehet rendes boltban itthon beszerezni (a gari nem árt ebben az árkategóriában...). Szóval, bottom line: kizárólag espresso-hoz mi most a legjobb vétel itthoni boltban, rendes garival és szervíz háttérrel, max 300.000 HUF-ig bezárólag?


koxx
(MODERÁTOR)
Blog
[RIOS ERROR]

Kb semmi. Az itthoni vétel+rendes gari miatt az összes értelmes kiesik.
Nekem most a Niche Duo nagyon adja. DF83 V2 után.
Mondanám, hogy várd meg a Mazzer Philost, de az meg 1000+ juró lehet.

[ Szerkesztve ]


killerjohn
(addikt)
[RIOS ERROR]

:( És mi lesz ha a készülék behal? Ilyenkor nemzetközi gari van? Jó drágán visszaküldés, hetekig/hónapikig kell várni hogy odaérjen, javítsák, visszaküldjék? Életemben 1x vettem így (egy 1500 EUR-os robotporszívót Amazon.de-ről), de azt is megbántam, mert a gari ügyinétézés a legrosszabb rémálom lett volna, ezért én magam javítottam meg pótalkatrésszel :W

Más: DF83 V2-t cseréltél Niche Duo-ra, és a Niche a jobb?


koxx
(MODERÁTOR)
Blog
[RIOS ERROR]

Mi lenne :) , elviszem szervizbe és pár ezerért megcsináltatom. Nincs rajta fancy kijelző és semmi csicsa. De nem nagyon tudok ismerősi körben akinek eddig tönkrement volna Niche őrlője (normál használat esetén)
Igen szerintem össze sem lehet hasonlítani mennyivel jobb. (kivéve a sebességét)


bbuffy
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Natessék, akkor marad gyereknapig? :D


koxx
(MODERÁTOR)
Blog
[RIOS ERROR]

Úgy néz ki igen :DDD nagyon rá voltam pörögve a Philosra, de sehol semmi infó. Plusz kva drága lett/lesz. Még a Lagom Casa ami érdekes lehet, de nagy extrát az se ad.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]