Hardcore café - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kchris78
(veterán)

megelegeltem a temus usb-c-s merleg mukodeset, rendeltem egy szazadosat az alzarol.. oke hogy tizedes de kozben meg ugyanazt a szem mennyiseget kepes 8.8-ra vagy tizre is bemerni.. mintha a teteje ami a mero, rogzitesenek a surlodasa nem engedne vegleges pozicioba beallni... egyszer 12.8 egyszer 13.7 azert nem mindegy ha minden mast pontosan igyekszik csinalni az ember.


danbenzin
(csendes tag)

nekem is ez volt a bajom az alzás mérleggel, ment is vissza


Flashback
(addikt)
Blog

Nem követtem hogy végül a Mahlkönig X54 ajänlott lett-e.
De most csak 369€ németbe. Ha van ismerös akkor jó deal lehet.
Jellemzöen 430-440€ körül megy az idealo szerint.


kchris78
(veterán)

[link] Ezt rendeltem remélem Te nem ezt küldted vissza :).


zolnagy
(őstag)
Blog

Bazsee használta, neki nagyon bejött az őrlemény minősége. Anno Fragola is jókat írt róla. Én is gondolkodtam rajta, de nem egy single dose őrlő, bár találni hozzá 3d nyomtatható tölcséreket, amivel azzá tehető.

Ja és egy baj van a linkelt oldallal, csak cégeknek értékesítenek. Volt ott húsvét körül ennél olcsóbb is, de nem magánszemélyeknek.

[ Szerkesztve ]


kchris78
(veterán)

Smart Grinder Pro mennyire lépi túl a Barista Express őrlőjét?


RetepNyaraB
(veterán)

Ja persze, write onlyban vagyok, bocs. Ez a legjobb megoldás!


kchris78
(veterán)

(most láttam egy YT tesztben hogy ugyanaz a kés van benne.. hát ha ez így van akkor nem előrelépés..)


Flashback
(addikt)
Blog

Ohh azt nem néztem. Egy másik helyen még 385€.
Amúgy elég olcsónak tünik ahhoz képest hogy Mahlkönig.
Ha a minösége jó akkor gondolom pariban van a 64-es örlökkel. A felépítése egészen jönak tünik. Egy másik tölcsérrel simán sd lehet.

[ Szerkesztve ]


#85578752
(senior tag)

Én kézit vennék mellé, valami nagy késest.


zolnagy
(őstag)
Blog

Igen, az is jó ár. Nem tudom, mennyire összehasonlítható. Ugyebár 64 mm-esből is van sokféle, késtípus is, meg nem mindegy mire használod, milyen kávéra. Balázs espressora használta tudomásom szerint, arra neki jó volt, de majd ír, ha olvassa :)
A teszteket nézve mindenhol a lassabb őrlést hozták fel hátrányként (kb 1g/s). De sztem, ha jó az őrlemény, akkor itthonra mindegy a gyorsaság.
@Kchriss78, fogalmam sincs, nem volt olyan őrlőm, de mindkettő kiskúpos, ugyanaz a márka, szóval nagy különbség nem lehet, de majd ír, akinek volt mindkettővel dolga.


kchris78
(veterán)

Teljesen igazad van én eltekergetem ha fontos a sebesség beadagolom és ledarálom géppel. A minőség meg jobb...


hogyaza
(csendes tag)

"Minden őrlőben van pangó, csak a jobbakban általában telemegy ami, ahol akar és onnantól már csak tized grammokról beszélünk."
Erre IS való a tuning.Egy Majorban 2.6-2.8g, egy Jolly/Miniben 2.1-2.3g ül be a forgó késtartó alá a mélyedésbe.Nyilván mindegyikbe,amelyik kevesebbet ad ki elsőre.
A késtartón nem nagyon szokott lenni,tehát az undorító Mazzer legalább zérózható.A csapágytakaró lemezke cseréjével nem marad hely ahová beülhetne az őrlemény.


Jokerdapro
(senior tag)

Mondjuk az új egyenes karral szerelt K6 40 pisztoly orrú matyiért szerintem elég jó deal lesz.:))


kchris78
(veterán)

Fröcskölés ellen: [kép] :)


brumi1024
(veterán)

Mondjuk ranezesre ezt beleigazgatni ugy, hogy ne erjen hozza a kar/kosar a poharhoz meg nyomas alatt sem, van legalabb annyi ido, mint letorolni a pultot a vegen. :DDD

[ Szerkesztve ]


kchris78
(veterán)

áhh nem, minden pont mintha méretre lett volna készítve, ferdén beletéve majd kiegyenesítve minden pont passzol :D. A probléma csak az hogy tejjel iszom, ebbe nem fér bele :). (fröcskölés legnagyobb macerája a hátsó fém-lap tisztítgatása szerintem, nagyon nem higiénikusan néz ki tele barna pöttyökkel, ha nem magamnak készítem)
Újra single shot kísérletezés, nagyobb siker, és a gyári egyadagos kosárral egy darab fröcskölés nem jelentkezik..

[ Szerkesztve ]


RetepNyaraB
(veterán)

Sz.zs.-féle majorom van. Nem tudom mit varázsolt rajta, single dose. Láthatóan van benne, ha porszívózom, akkor kevesebb. Babváltásnál szoktam, de lehet, hogy az is placebo 🤷


kchris78
(veterán)

Nem tudom placebo-e vagy más hatása, de már kb sikerült elérni single dose esetén a kb. 25 mp lefolyási időt 10gr mennyiséggel, mint a 12/14-es IMS kosárral (13gr). Viszont mintha a nem single shotos kosár nem hozná ugyanazt az ízvilágot. A kérdés hogy elméleti szinten ahogy működik a kivonatolás van különbség (nem szabályos henger a pogácsa hanem ferde oldalú)? Vagy elméletben ez nem befolyásolja és csak én vagyok a "béna" hogy nem tudom belőni azt a mennyiséget/őrlést?

[ Szerkesztve ]


sz.zs.
(senior tag)

Semmi ilyesmit, az alsó késtartót én nem szoktam levenni.

üzenetek