Kenyérsütés otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Agostino
(addikt)
Blog

Sok a liszt nem?


rdi
(veterán)
Blog

vegyes, az is lehet, vagy esetleg kevés az élesztő, a kovásszal meg túl sok a babra
mondjuk össze kéne kötni egy adagolórendszerrel amit a pc irányít :))


TéKrys
(senior tag)

Nálunk kb 2naponta van sütés. Fater mindent kimér grammra pontosan. Nem is kemény, viszont 2x-3x laktatóbb mint a bolti kenyér. Ja és nem is szárad meg olyan hamar.


rdi
(veterán)
Blog

na hallod, először géppel gyúratom, utána én még át is gyúrom kézzel, sőt még pihentetem is, sőt ha jó kedvem van, akkor sütőben kelesztem (30 fokon, alulra a tálcába vizet töltök)
és még így is tömör, én + olyat szeretnék mint gyerekkoromban a kemencében sütöttek, olyan + ugyse lesz soha...

ja és az átgyúrás után kiveszem a keverőlapátot és úgy indítom el a programot :))

az a legfőbb baja a gépnek, hogy nem tud párás környezetet teremteni.


vizslakutya
(senior tag)

az 1000w az csak sütéskor kell amikor a cekász müxik.
az pedig kb 45 perc.
a többi az dagasztás meg kelesztés ,az nem kér annyi szenet a gépházba.


TéKrys
(senior tag)

ÁÁhh, fater nem ilyen profi. Ő csak belepakolja a gépbe és vár. :) De próbálkozni ő is szokott a különféle kenyerek között. A krumplis pölö olyan tömény volt hogy egy szelettől is jól lehetett lakni, arról nem is beszélve hogy milyen súlya volt annak a szeletnek. :D Ki is húztuk gyorsan a máskor is készíthető kenyerek listájáról.


tailor
(őstag)

Próbáljátok ki, hogy pirítotok hagymát és apróra vágott/darált sonkát, és ezt teszitek bele a tésztába...mennyei! Komolyan, megkened vajja, és nem is kell rá semmi...:) Meg is éheztem, pedig most ettem:DD


tildy
(nagyúr)
Blog

Hát ti nem tudok hol vesztek ilyen gáz tescos kenyeret, mert még a 3. napon is finom és ehető volt.
Pesten csak a tescos félbarna ami jó félbarnában, még a 3. napon is puha:)
Szal nem hinném hogy csak nekem van ezzel szerencsém, fokukacnak is ízlett, még a pékségben sem ettem fenn oylan finomat!!!


királylány
(csendes tag)

hellóka!

jelentem nem kellenek holmi drága képek kenyérsütéshez: én a sütőben csinálom, épp most sül. Másodszor készítem, először nagyon fini lett!
Persze állítólag gépben is jó, meghát nem neked kell dagasztani, meg keleszteni, de sima sütöben is jó a kenyér!!


királylány
(csendes tag)

Amúgy igaz, nálunk is a Tescós kenyér csak első nap finom, utána már nagyon morzsás.


pilóta
(nagyúr)

Itt szegeden. Frissen nem olyan rosz, de ha összehasonlítasz egy félkilós tecsó kenyeret egy kilós házi jellegűvel, akkor méretre kb egyformák... :D


Egyébként mindjárt megsül a mazsolás kalács, kíváncsi leszek :D


GombócArtúr
(senior tag)

énis szeretnék egyet itthonra. Nézzétek meg péel az Auchanos kenyér cimkéjét (azért azt, mert azon ki van részletezve minden) hogy mennyi E és egyéb szarság van benne. Egyébként amikor Erdélyben éltem, tök jó kenyeret csináltak a városban. Másfél, meg két kilósokat is :) Ugyan jóval barnább volt a héja, de finomabb mint a pesti.


escie
(őstag)

kb egy éve nem is veszünk bolti kenyeret, mindig itthon sül.
már olyan rutinosan csinálom, hogy kb 5 perc alatt beledobálom a gépbe a hozzávalókat. :)

van hogy rosszabbul sikerül, pedig a recept uaz. ilyenkor a liszten, illetve az élesztőn múlik. más a metros élesztő/liszt, más a tecsós, spáros stb...

meg pizzatésztát szoktam vele csinálni, nagyon frankó recepteket adtak hozzá...


amúgy igaz, amit valakik írtak; az első néhány kenyér nem biztos, hogy jól sikerül. jótanács: mindig írd fel a receptet, hogy reprodukálni tudd, azt a változatot, ami a legjobban tetszett...
de később már fejből fogod vágni úgynis! :)

[Szerkesztve]


Agostino
(addikt)
Blog

Beszéltem anyummal, de nem tudta a kemencénk márkájat, meg a receptet sem fejből, csak arra emlékezett, hogy tett mézet a tésztába. Na az a kenyér annyira izlett, hogy ettem, pedig már régen jóllaktam. :)


biker
(nagyúr)
Blog

nocsak, mik nem nyílnak.

jelentem, mióta megvan a gép, nem vettem kenyeret.

a jó recept látható lejjebb, valaki írta, én kiegészíteném, saját tipp, ezzel kb 200ft egy sokmagos kenyér, 1.2-1.3kiló, olyan, amiből a 75dekás 250ft boltban.

4.5dl víz - 0.01Ft??
2evőkanál ecet - 0.1Ft??
3evő olaj - 2Ft???
2-3 teás só 0.01Ft??
2teás cukor - 0.1Ft??
50dkg kenyérliszt - 35-40Ft
15dkg rétesliszt - 10Ft
~5-10dkg kenyérvarázs magkeverék (egy kiló 600.-, tizensok magot tartalmaz) 60Ft
30g krumplipürépor (lehet friss főtt krumpli is, de macera) - 30Ft
1 púpos teáskanál élesztőpor 15Ft
villannyal együtt: ~200Ft, és jó 1.2kiló.
kettőnknek kb 3nap

4. nap is finom, és nem esik szét abszolút
amugy tesztek alapján már az ecet is segít a szétesésen, vagy a kefír, de a krumpli(por) a legtuttibb

kalácsot is rengeteget csináltunk, mazsolás kakaós, isteni, és nem 250ft a fél kilós, mint a boltban.

aki meg az áram után nyivákolt, 30.-/kW, a sütőm 800W, és nem nonstop fűt, nem fogyaszt el 1kW-ot, mert eleve 60perc a sütés, amiben ki-be kapcsolgat, tehát kevesebb mint 800W, maradék a keverés...
és ez egy kétlapátos hatalmas gépezet.
a legnagyobb kenyér ami sült benne, az 4.5 napig tartott, kicsit túlméretes lett, feljött a tetőre.

ja, és nincs elfogyott a kenyér, menj már el, stb


biker
(nagyúr)
Blog

legtutibb a lángos, mit itthon csinálok, köze nincs ahhoz a szivacsszerű valamihez, amit 300-ért árulnak.
tök vidám dolog 60-70forintból 4 lángost keleszteni, és kisütve belefulladni 2db-ba, mert annyira laktató, hogy tészta is van benne, nem csak élesztő :)

gyak. 40deka lisztből 4 olyan lángos jön ki, hogy alig fér a sütőedénybe, 4-re meg féllityás tejföl vidáman elmegy :D

ja, igen kakaós csíkos kalács...
rumba áztatott mazsival...

ha 1perccel a vége előtt dobod bele a kakaót, szép márványos lesz :)


biker
(nagyúr)
Blog

receptek, kenyerek: Bővebben: link


pilóta
(nagyúr)

Köszi, ez jó. Lehet, hogy a rendes élesztőt én is kipróbálom.

A lángos receptet írd már le ide a topicba légyszi. Imádom a lángost!


escie
(őstag)

a lángos receptjét elmesélnéd? :)
kicsit kiábrándító volt a múltkor 400-ért lángost enni. :U


Szalma
(őstag)

(Vigyázz! Kenyérlángos lesz, nem zsíros borzasztó! :) )

Szeretettel:
Szalma

üzenetek