Kenyérsütés otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


biker
(nagyúr)
Blog

nocsak, mik nem nyílnak.

jelentem, mióta megvan a gép, nem vettem kenyeret.

a jó recept látható lejjebb, valaki írta, én kiegészíteném, saját tipp, ezzel kb 200ft egy sokmagos kenyér, 1.2-1.3kiló, olyan, amiből a 75dekás 250ft boltban.

4.5dl víz - 0.01Ft??
2evőkanál ecet - 0.1Ft??
3evő olaj - 2Ft???
2-3 teás só 0.01Ft??
2teás cukor - 0.1Ft??
50dkg kenyérliszt - 35-40Ft
15dkg rétesliszt - 10Ft
~5-10dkg kenyérvarázs magkeverék (egy kiló 600.-, tizensok magot tartalmaz) 60Ft
30g krumplipürépor (lehet friss főtt krumpli is, de macera) - 30Ft
1 púpos teáskanál élesztőpor 15Ft
villannyal együtt: ~200Ft, és jó 1.2kiló.
kettőnknek kb 3nap

4. nap is finom, és nem esik szét abszolút
amugy tesztek alapján már az ecet is segít a szétesésen, vagy a kefír, de a krumpli(por) a legtuttibb

kalácsot is rengeteget csináltunk, mazsolás kakaós, isteni, és nem 250ft a fél kilós, mint a boltban.

aki meg az áram után nyivákolt, 30.-/kW, a sütőm 800W, és nem nonstop fűt, nem fogyaszt el 1kW-ot, mert eleve 60perc a sütés, amiben ki-be kapcsolgat, tehát kevesebb mint 800W, maradék a keverés...
és ez egy kétlapátos hatalmas gépezet.
a legnagyobb kenyér ami sült benne, az 4.5 napig tartott, kicsit túlméretes lett, feljött a tetőre.

ja, és nincs elfogyott a kenyér, menj már el, stb

üzenetek