Kenyérsütés otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


biker
(nagyúr)
Blog

1nap 5perc beletenni, és 5perc kivenni, közte eltelik 3:30perc, ennyi egy sütés, ez hány napa elég? te tudod...


Drótszamár
(őstag)

Nekünk is van ilyen kenyérsütő faszság, de ehető kenyeret még nem sikerült vele sütni. Eccer kipróbáltam a pizzatészta készítő funkciót. Asszem 2 óra volt amíg elkészült a tészta. Ennyi idő alatt egy 200 Ft-os kelesztőtálban 3 adagot megcsinálok.

Anyám szokott hétvégenként készíteni rendes kenyeret a sütőben. A recept nagyon régi. A nagymutertől tanulta. Amíg az itteni pékségek sütöttek magán kenyeret (90-es évek közepéig) addíg csinált minden héten ő is. Az anyám most a sütőben süti meg, de a kemecés 1000x finomabb.

Ha érdekel elkérem a receptet. Marha finom a kenyér, de nagyon sok macera van vele + iszonyatosan hízlal. (krumpli is van benne)


pilóta
(nagyúr)

Ja egy kicsit nekem is folyósnak tűnt, de azt hittem, hogy kalácsnál más, mint a kenyérnél. Na majd legközelebb.

Egyébként tényleg durva, hogy mennyivel laktatóbb, mint a bolti. Megettem kb 20 dekányit egy pohár kakaóval, és tele vagyok. A boltiból simán megeszek egy félkilósat együltő helyben.


Zeratul
(addikt)

Én azt lángost szeretem ami forró platton vagy kövön sül sziradék nélkül.


kapcs-ford
(őstag)

Én még nem láttam ilyen gépet csak képen... magam gyúrom a pizzát is (legalább sportolok). :DD

Leginkább ''a focacha'' -át sütök, tippek amivel jobbá teheted a kenyered:
1,használj olivaolajat, illetve tegyél a tésztába oliva darabokat, (lehetőleg a zöldet,bár a fekete sem rossz csak karakteresebb az íze).
2, Keverj bele főtt krumplit püré formájában kis vajjal elkeverve . :R


Agostino
(addikt)
Blog

Jó helyen teccik járni kéremalássan, de ez a topic csak azt bizonyítja, milyen sokoldalu emberkék járnak a PH!-ra. Nők Lapja?Bahh. Kenterbe verjük őket. :DDD


BenJoe
(senior tag)

''kenyérsütő faszság'' ;] Ez tetszett... :C


Adi
(senior tag)
Blog

Emberek, folyik a nyálam ettől a témától! :R

Hadd örvendeztessek meg mindenkit egy kenyérsütőgépnek látszó tárgy prospektusával:

Bővebben: link

:DDD


escie
(őstag)

jujujujj. :))
ezt egy kicsit elnézték.
még jó, hogy nem professzinális fájdalomgépnek fordították.( machine á pain professionnelle )
:))


Hidi^
(tag)

:DDD:DDD:DDD:DDD:DDD:DDD:DDD mekkora komolyság ma még ráveszem mutert hogy vegyen ilyen izét tejfölös sos lángos isteniiiiiii :DD:DD


biker
(nagyúr)
Blog

tessék mondani, ebbűl péz sül ki? :D


pilóta
(nagyúr)

Csináltam grahamlisztből kenyeret. Ez végre teljesen jól sikerült. Vagyis állaga és íze is jó. Elképesztő, hogy mennyivel több anyag van egy szeletben, mint a boltiban. Egy szelet kenyér egy rántotthússal, és dugig jóllakik az ember.


Judyt
(csendes tag)

Pontosan.A tésztát elkészíted a sütöben mejd kiveszed megformázod és mehet a sütőb kb 15 percre.Kifli dettó így.
Mondjuk nekünk az első adag zsömléink elég érdekesek voltak kinézetr:kocka alakú,háromszög,stb... de aztán sikerült


vizslakutya
(senior tag)

köszi.
kifli vagy zsemle recepted nincs? :C
/mondjuk vajas vagy sajtos jellegű /

[Szerkesztve]


biker
(nagyúr)
Blog

vajas sajtos jellegű:

fogod a zsemlét (kiflit) és kettészeled.
enyhén megvajazod, majd egy szelet sajtot teszel bele

:R:C:Y:D:F

inspiráció: Lipton tea, melyen le van írva az ice tea készítése.
elkészítjük a teát, majd behűtjük, és jégkockával kínáljuk :F


Judyt
(csendes tag)

Biker jól beszél:R
De körbenézek neked és ha találok valamit akkor szólok.Egyébként van egy ilyen könyvünk asszem Kenyérsütés otthon címmel jelent meg.Abba van minden :kenyértől a kalácsig.


vizslakutya
(senior tag)

ha ha
Qrva jót röhögtem


rdi
(veterán)
Blog

Ha szeretitek a sütőben tepsiben sütött valódi krumplislángost, akkor csináljatok bodagot.
Az tepertős lángos :)) ki kell nyújtani a tésztát egy réteg darált tepertő, aztán összehajtani, kissé kinyújtani, újabb réteg darált tepertő, és esetleg még a tetejére is. Be szokták négyzetrácsosan vágni a tetejét...

ja és természetesen mikrochippel vezérelve

[Szerkesztve]


escie
(őstag)

hmmm, bodag szabályoz!
kb egy napig el lehet lenni, egy bodagon. kb olyan, mint egy nagy tepertős pogácsa. :)
régen rengeteget ettünk nyaraláskor, mert a szomszéd faluban van egy pék, mindig hozzá jártunk. (szolnok környéke)

amúgy tudod, hogy találták fel? ;] este tepertőt evett a pék, aztán utánna a kocsmában betintázott, reggel meg korán kellet kelnie, persze, aztán miközben gyúrta a tésztát, beleugrott a rókakoma... ;]
najó, remélem ez csak urbanlegend...
--
hogy felhozzam kicsit a topikot. mit tudtok a tönkölyliszről?
tegnap vettünk egy kilót, ma kipróbálom. ránézésre ugyanolyan mint a sima liszt...


#57764352
(őstag)
Blog

bnőmék szoktak otthon sütni.
Egészségesebb mint a bolti, az 7szentség.

Általában teljes kiőrlésű lisztből csinálják. Nekem sajna nincs ilyen masinám :(

Nagyon összefüggő lett ez a POST! :)

üzenetek