Kenyérsütés otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


escie
(őstag)

miben különbözik a kenyérlángos? olyan kenyérszerű a tésztája? egyszer ettem olyat, ami asszem kenyérlángos volt, kolbász volt rajta, meg szalonna, és valami szósz. így volt megsütve sütőben. ez sem volt rossz. :)

én arra gondoltam, amit az utcán árulnak, és olajban sütnek...


biker
(nagyúr)
Blog

igen, egy kisütős lángos kb 2centis buborékokból áll, egy itthoni meg 2-3mm-es, és nem törik ketté középen, valakinek ez az igazi...

Lángos:
3.8dl tej
60dkg liszt
2tk cukor
1.5tk só
1.5-2tk élesztőpor
tészta program, 1:50 és sütheted

1.5ből kijött 5db lapostányérszerű lángos, amiből én 1.5db-ot tudtam legyűrni, tehát 3 éhes emberre számolj, vagy 4 átlagosra ez esetben.


biker
(nagyúr)
Blog

olajban sütöm, nem értem a kérdést


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Tessék mondani, jó helyen járok, ez a Prohardver! fórum? Mintha ez a hülye browser a Nők Lapja fórumra dobott volna... :D


TéKrys
(senior tag)

mod: már +kérdezték, +válaszolták :D

[Szerkesztve]


Slayer Valor
(őstag)

Kovászt asszem biboltokban lehet kapni... De csinálni lehet, csak figyelni kell rá nagyon, egyébként egyszerű. Nem is emlékszem pontosan, asszem a lisztet kis mennyiségű vízben hagyni kell érni kb 1 napot, rá vmit h ne menjen bele kosz, második nap is kicsit rakni rá, aztán ez úgy ''megkel'' mintha élesztő lenne benne. Szaga kicsit savanykás lesz ha kész van. De van amikor kipukkad, az elég büdi tud lenni. Aztán valahogy kiszárítani, összeporlasztani:F


Szalma
(őstag)

(Igen, kenyérszerű a tészta. (Mi előző nap a hozzá adandó olívaolajba belenyomunk jó pár fokhagymagerezdet és rakunk bele mentát is.))

Szeretettel:
Szalma


Szalma
(őstag)

(Fúúúj!!! :Y Hát ezt nem gondoltam!)

Szeretettel:
Szalma


pilóta
(nagyúr)

Na kisült a kalács. Nagyon finom. :D
Csináltam hozzá kakaót. Olyan igazi kakaóból, nem a szénnécukrozott instantot.

A formája viszont elég debil lett a kalácsnak. A közepe tökre behorpadt, kb. a feléig. Ez mitől lehet? Valami sok/kevés volt benne?


escie
(őstag)

nekünk akkor csinált ilyet, ha túlkelt, elérte a gép tetejét, és ott kevésbé hatékonyan sült. asszem van még mit kísérletezni a formulán... :)

ja, és vigyázz, én az első pár napban olyan gyomorrontást kaptam, mert nem bírtam kivárni, amíg kihűl a kenyér/kalács...
bele ne ess ebbe a hibába... :)


TéKrys
(senior tag)

Jó étvágyat!! [kép]


biker
(nagyúr)
Blog

sok élesztő, vagy víz.

ha túlkel, beesik.

senki ne essen bele abba, hogy a porélesztőre az van írva, 1tasak 500-700g liszthez, az jó 4szeres adag.

ja, még valami :)
tapasztalat.

ha nagy üvegablakos géped van, és beesik az ablak alatt, tehát féloldalasan, akkor alufóliázd le a kémlelőt.
ált. nem hőszig. üveg van benne, és ezért ott elmegy a maleg.

nálam bevált.


biker
(nagyúr)
Blog

hát, lehet cifrázni... :D


BenJoe
(senior tag)

Tehát mennyi egy jó gép ára, mennyi általánosan a hozzávalók ára 1 napra, ill. 1 nap mennyi idő? :F

Ez a legjobb topik... Szeretem a hasam.:DDD:R

[Szerkesztve]


pilóta
(nagyúr)

Köszi. Valszeg akkor kevés lett a liszt bele. Vettem egy mérleget, de kiderült, hogy 9V-os elem kell bele, az meg nincs itthon :D, úgyhogy szemre mértem ki a lisztet, de holnap veszek elemet, és akkor nincs megállás :D

A porélesztőről meg valszeg leszokok. Azt írta a használati utasítás, hogy ne használjak rendes élesztőt, de az indexes fórumon is azt írták, hogy teljesen jó bele. Mondjuk én sem értettem, hogy mi baja lenne tőle?


pilóta
(nagyúr)

A metróban vettem a gépet. Alaska a tipusa és 11k volt. 850W-os. Azért ezt választottam, mert ez két keverőlapátos, és azt hallottam, hogy az jobb. Ráadásul ebben be lehet állítani fél kilós programot is, a többiben meg 750g volt a legkisebb.


biker
(nagyúr)
Blog

síma élesztő: hűtő, méregetés, visszacsomagolás, nekem macera.
porélesztő egyszerűbb

nem kaptál a géphez mérőpoharat? azzal is lehet mérni.

amugy akkor jó a tészta, ha egyben van, és gombócszerű.
amig folyós, málós, trutyis, addig kevés a liszt.
mikor már dobálja a gép, fa..a

gyanítom láttál máréletedben tv-ben, bárhol pékséget, idézd fel, milyen volt a kenyér, mielőtt kemencébe dobták, olyan legyen :D


BenJoe
(senior tag)

mennyi általánosan a hozzávalók ára 1 napra, ill. 1 nap mennyi idő? -Nos? :))


escie
(őstag)

tökéletes a rendes élesztő is, csak szerintem macerásabb, és újra be kell lőni az adagot vele...
de ugyanúgy jó...


biker
(nagyúr)
Blog

bomann, két lapátos, 750/1300g-os gép, 800 vagy 850W, 13k volt

és 2főre, mi hetente tescozunk, egyik héten egy 2 kilós kenyérlisztet veszünk, 150ft, másik héten egy réteslisztet+1 finomlisztet, harmadikon pl 3tasi élesztőt, 2-3 havonta egy magkeveréket, ja és hetente egy 60g-os krumplipüréport.

ez pont körbejár, mert 4 kenyér/2hét, plusz némi kalács beszúrva
2kilós kenyérliszt +1kiló rétes +1kiló finom = 4kenyér + 1 kalács :D

sztem heti 200forintból kenyérrel nem úsznánk meg :D

üzenetek