Kerékpárosok, bringások ide! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Sziasztok!

Végre megtaláltam a topicot.

Szóval nem tudom jó helyen járok-e? :D

Körbe szeretnénk tekerni a Balaton egy részét, teljesen amatőr "csapat", igazából csak egy misszió így kapuzárás előtt :D

2x70 km kb, BalatonFöldvár - Szántód (komp) - Tihany - Badacsony - Gyenesdiás első etappal, majd Gyenesdiás és vissza Balatonföldvárra.

Természetesen mindenki a maga kis módján készülget, de azért jó lenne körvonalazni, hogy mi az amire szükségünk lehet.

Ami részemről megvan:

- Feltehetőleg egy új Dema Arosa 2.0 ( mert a régi bringám váza elég karcsú és kényelmetlen...
- Bringatáska hátra, Telefonostartó előre, kis pumpa, pót belső és egy kis szerszámos az adott bringa méreteihez.
- Decathlonos kerékpáros nadrág, hogy a zacsi is megmaradjon
- Bringás felső
- Cipő még kérdéses, amiben eddig jó volt tekerni 15-20km-t az egy Kalenji futócipő.

Tudom vannak ebben amatőr dolgok, de jó lenne egy kis iránymutatás még :R

Előre is köszi, ha nem itt van a helye, akkor pedig törölhető persz :R


Ringman
(nagyúr)
Blog

Kona Ouroboros Review: Past Meets Present

koskormányos teleszkópos (gravel, szóval 40 mm-es a rugóút) bringa 69,5 fokos fejcsőszöggel


XenHai
(senior tag)

Nekem gyanús ,hogy lehet A gyári is mintha mapsforgal lenne csinálva Ahhoz meg ha valaki ért lehet sajátot csinálni . #289151

[ Szerkesztve ]


Dark Archon
(addikt)
Blog

Hát, én nem vágyom a térképes hekkelésre, mint 15 éve az ótvar navigációkon. 2024 van, nehogymár.

Megjöttek a Kemaloce cuccok nekem is amúgy. Két mez, egy kantáros rövidnadrág. Minden szép és jó méretben, eggyel nagyobbat rendeltem mindenből, mint a járatos. A próba még várat magára, meg a jó időre.

[ Szerkesztve ]


ZavaBalazs
(őstag)

update: szó nélkül küldenek még egyet ("csak ne adjál rossz review-t, friend!"), változatosság kedvéért ez kék lesz. :DDD
kép a lyukról: 1, 2


Kro
(tag)

Nah hát akkor gyorsabban tisztul itt a kép bennem, mint gondoltam. Még ha közel sem tökéletes, akkor is kb. a garmin a legjobb megoldás.
Egy 530 az alja úgy látom ami már vállalható tudású. Ez árban honnan számít jó vételnek? Látok itt hirtelen 80-120 k között ajánlatokat. Illetve az 540 megéri a felárat esetleg? :F


f4lcon
(őstag)

hosszabb távon tekerni általában merevebb talpú cipőben jó. akár túrázni (bakancs).
én vinnék magammal egy esődzsekit, amit kicsire össze lehet hajtogatni, vagy legalább egy poncho-t
vinnék energiaszeletet, vagy valamit, ami hirtelen képes nagy löketet adni (banán is jó, csak nehézkes a kezelése, de itt a topicban vannak nagy rajongói az aldis kókuszos rúdnak, vagy egyéb házi müzliszeleteknek) hiszen nem biztos, hogy éppen ebédidőben fog rád törni az éhség
és kipróbálnám a decathlonos gatyát egy 30 km körön, ha még eddig nem volt tesztelve, mert általában az olcsó húsnak híg a leve (azaz szivacsbetét =/= kényelem)


Fall-N
(veterán)

Én például aszfalton használom csak a biciklit, így közel sem kap annyi retket, hogy tönkremenjenek a csapágyak olyan gyorsan. Még nem sok ideje van meg az új iparis kerékszett, de szerintem évekig el fog menni szétszedés nélkül az agy. Ha tönkremegy, akkor veszek bele jobb minőségű, japán csapágyakat (pl. Koyo) és még el fog menni sok-sok évet. De addig 0 karbantartás és 0 kónusz állítgatás, zsírzás kell neki. Egyáltalán nem vonz, hogy 3-4 havonta, vagy sűrűbben szét kellejen szedni a kerékagyat, ahogy a kókuszosnál kellene. Sőt egy erősebb terepezés után elég ha kap sarat és az már elég ahhoz, hogy belejusson a retek. Van aki szedi is szét utána rögtön. Na ez nekem nem hiányzik egyáltalán.

Amikor szétszedtem a Funn hajtóművemet, akkor látszott, hogy a zöld Shimano zsír szépen kint tartotta a retket, így nem jutott a középcsapágyba semmi, szépen is forog, mint új korában. Meg lett takarítva és beszerelve a vázba új zsírral megintcsak el fog menni sok időt. Hasonló a kerékagy is. Évente érdemes kitölteni új zsírral a csapágy előtt, sokat számít. De ha elmarad akkor sem megy olyan hamar tönkre.


Hasaggymeg
(veterán)

Én sem gondoltam volna, hogy jó ha látom ki hív, vagy a szüveges üzenet eleje látszik a computeren, de az.

#289161
Ringman...mi az, hogy grevölre először?! 😬 Ajánlom nekik húzzanak bele, mert már nagyon rákattantam a géikszre, így ha ne adj isten kihúzza a gyufát nálam a (2021 óta immár harmadikkén funkcionáló) SLX SL-M7100 váltókar, Jagwire XEX SL bowdenezés vagy a már sokat látott (kapott :D ) XT RD-M8100 váltó akkor nem várok tovább. ;]

#289162
Graphics...röviden azt tudom mondani, hogy no para, nem olyan fekete az az ördög ahogyan azt festik. ;) Hosszabban meg azt, hogy kulacsot vigyél meg telefont/kártyát/pénzt mert ott végig lehet enni, inni, tehát azt sem kell nagyon cipelni. Cipő majdnem mind1, ne szorítson.

[ Szerkesztve ]


dom1n0
(senior tag)

Nem érted a kínaiakat, ez megint megelőzi a korát, újfajta szellőzőluk (v2.0) :DD


Hasaggymeg
(veterán)

Lekérték méreteidet, vagy miért csak ekkora a lyuk? ;]


Tin
(veterán)

Ha elsődlegesen navigációra kell, akkor szerintem az 530-assal nem leszel maradéktalanul elégedett. Navigációra a Karoo a legjobb, de Garminból is a felsőbb szériák kellenek hozzá. De persze ha kellenek az edzőprogramok, akkor lehet értelme a kompromisszumnak.

Én biztosan megvárnám a Karoo3-at, elvileg pár hét, és érkezik. Ha az akkuidő jelentős előrelépés lenne, akkor az a legjobb vétel, kivéve, ha valakinek fontos az edzésprogram.

Amúgy ha azt hiszed, hogy a navigációnál elég ha valamit felrajzol a képernyőre, akkor majd meglátod, hogy mennyire idegesítő, amikor benézel egy letérést, vagy hasonlót. Még a Karoo-nál is, aminél nagyon jó a térkép és az azzal kapcsolatos kezelés, simán előfordul, hogy rosszkor vagy rosszul fordulok el. Oké, országútisoknál más a helyzet, hiszen ott az út adott. De amikor kerékpárúton visz, ami az út valamelyik oldalán vezet, aztán át a másikra, aztán kicsit balra, és át az út alatt, majd ott rögtön kétfelé ágazik, vagy a körforgalom, amibe 6 út torkollik, és hasonlók.

[ Szerkesztve ]


Ringman
(nagyúr)
Blog

illene már nekik is megoldani a kereszt-kompatibilitást, mint ahogy a sramnál is van. (persze akkor lőttek megint a visszafelé-kompatibilitásnak, de elektromos rendszernél alapból ez a helyzet, csak firmware kéne pedig hozzá)


Ringman
(nagyúr)
Blog

btw létezik bringás platform cipőből széles, ami nem keskenyedik el az orránál?


f_sanyee
(senior tag)

30as szériát a regebbi sw miatt kerülném. Explore 2-től felfelé van új.

+ ha van már garmin órád akkor sztem legjobb választás garminnál maradni.


(ex)Cat
(senior tag)

Ha nem kellenek a kiegészítők, akkor 80e-ért tudsz újat is venni az 530-ból. De ha kell speed sensor, miegyébb, akkor többre jön ki. Mondjuk én inkább rendelnék ANT+-os dolgokat kínából, olcsóbb, nem rosszabb.

Nekem most 530-am van, teszi a dolgát, de ha most vennék, inkább lenne 540 már csak a type-c miatt is,. mert k.ra utálom a micro USB-s szarakodást. Emellett van pár új dolog, amit csak az 540 tud - pl. climbpro - szóval emiatt is. Aztán hogy ezek megérik-e a felárat.. ? Elnézve a marketplace-es felhozatalt, inkább vennék sima 540-et 110e-ért, mint 100 körül bundle 530-at.

[#289176 f_sanyee]
Ez így igaz. De az Explore2 szerintem nem igazán praktikus. Persze nem rossz készülék, de nagyon gyenge - számomra - az üzemideje. A többi limitáció mondjuk nem zavarna benne, de ez nálam kizáró ok volna.

Szóval összességében én az 540-et venném, bár ha egyszer rászánom magam, hogy lecseréljem az 530-at, lehet visszatérek az érintő kijelzős 840-hez. Menet közben nekem kényelmesebb lapozgatni a kijelzőn, mint gombokat nyomogatni.

[ Szerkesztve ]


Mezga Aladár
(veterán)

30as szériát a regebbi sw miatt kerülném

Miért tudsz valamit? :F


parandroid
(nagyúr)
Blog

Épp nemrég szedtem össze, hogy mit szoktam magammal vinni. Ebből téged az első tétel, a szenzorok kérdése gondolom, nem érint, az kihagyható,a többi viszont hasznos ötlet lehet. Azt mindenképpen kiemelném itt is, hogy sisak nélkül ne induljatok el!

p


jjeahh
(nagyúr)

Gondolom nem terepezel. Nem azon múlik a hekkelés, hogy ótvar-e vagy sem, nálam a Garminon sem a gyári van.
Ha látsz egy Kemaloce mezes-nadrágos bringást az úton, ezután lehet tippelgetni, hogy mi lehet a fórumos nickje :DDD

üzenetek