Könyvajánló - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Cs1csó
(félisten)

Érdekes ez. Elvileg trilógiának indult. Majd unszolásra végül 6 kötet lett. Ezek az eredeti regények, de hagyott vázlatokat és ha jól tudom a 7-8-at ezek alapján írták. (Nyilván aki átrágta magát a 6 köteten már ezt is letudhatja)

Az eredeti 6 Dűne és a 2 folytatáson kívül már van 3 teljes trilógia:
A Dűne legendái trilógia nekem tetszett mindenképpen érdemes elolvasni ebből tisztán kiderül, miért ilyen "számítógép-robot- M.I" ellenes a Dűne világa.

Az "Előjáték a Dűnéhez" trilógia már fárasztóbb nagyon nyújtott az érdekessége, hogy talán 50 évvel játszódik a Dűne előtt ezért ezen is érdemes lehet "átküzdenie" magát az embernek

DE még írtak egy trilógát ami már teljes terjedelmében olvasható magyarul:
"Dűne: Caladan trilógia" ezt még nem olvastam, de itt már tényleg a klasszikus Dűne története előtt vagyunk "nem sokkal" ezt lehet kihagyom egyesek szerint erre már nincs szükség a klasszikus Dűne könyvek megértéséhez vagy jobb áttekintéséhez, ettől még persze el lehet olvasni. Érdekessége, hogy a 3. kötetet 2022-ben jelentették meg és magyarul 2024-ben jött ki tehát még "ropogós"

Ha így nézzük akkor a 3 részesnek indult alap sorozat végül 6 kötetes lett és azt kibővítették az elmúlt kb. 25 évben még 11 kötettel (3x3 könyv + 2 záró kötet)

Tehát így már a Dűne univerzum 17(!) kötetből áll.

üzenetek