Külföldi munkavállalás - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


VectorworksH
(tag)

Sziasztok!

Mostanság nagyon komolyan foglalkozunk a párommal azzal a gondolattal, hogy külföldön kellene munkát keresni. Lenne - elvileg - egy ilyen lehetőség:

Szállodába, Ausztriában takarító-szobalány: havi 1200 Euró+napi 3x kaja, szállás bejelentve.

Szerintetek ez mennyire komoly? Hasonló melóval tapszatalata van valakinek?


Gardo
(tag)

Hi! Hasonló gondolatok nekünk is járnak a fejünkben a párommal... munkaközvetítésért nem kérhetnek pénzt Magyarországon, némelyik cég mégis ~100e Ft-ot is elkér, néha a semmiért. Ismerős nélkül szerintem elég nehézkes kikerülni, egy betanított munkára pedig nagyon sok a jelentkező világszerte. Nyelvtudás mindenképp szükséges...


VectorworksH
(tag)

Ez fontos infó volt most nekem, mert én ilyen embertelen összegről nem hallottam még.
Mi egy ismerősön keresztül mennénk ki, de az illető szavahihetőségét soxor megkockáztatom, ezért gondoltam hogy utána informálódom a dolognak.

én itt nézelődtem sokat : www.tiroli.hu


Gardo
(tag)

Ismerem ezt a Tiroli oldalt. Sajna nem sokat ér szerintem...
Én is regisztráltam náluk, jó tanácsokon kívül semmi mást nem kaptam még.

Arra figyeljetek, hogy semmiért se fizessetek pénzt. Ahány közvetítő, annyiféleképpen nevezik a befizetett összegeket (regisztrációs díj, közvetítői díj, stb.), Sokszor olyanért is kérnek pénzt ügyintézés címén, ami az adott országban ingyen van (bankszámla nyitás, adószám, ilyesmi...)

Ausztriába tudtommal egyenlőre kell munkavállalási engedély, meg elég jó német nyelvtudás. (Persze a közelsége miatt ez lenne a legjobb!) Mi egyenlőre Hollandiába vagy Angliába keresgélünk munkát, oda nem kérnek engedélyt.

Sok sikert nektek! Üdv!


Lauro
(csendes tag)

Nekem téli szezonra van állásom egy hüttébe.Dec20-tól Április elejéig.Teljes ellátás szállás adott.Mosogatok,de megéri teljesen.Kb 1.6(árfolyamtól függöen) millával lehet hazatérni nem egész 4 hónap után.jövöre akarok nyári hüttébe is menni lesz is melo.Ha van lehetőségetek és nincs még gyerek akkor menni kell.
Nyelvet abszolút nem tudtam mikor kimentem.Éppen csak bemutatkozni,de szerencsére hamar belerázodtam.Sokat kell melozni,de aki itthon vendéglátozott már annak nem lesz nagy meglepetés.Söt nekem még a munkaidöm is rövidebb kint mint itthon.Elsö perctöl bejelentettek és akármi problémám volt segítettek benne.Tisztába vagyok vele,hogy nem egy nagy karier külföldön mosogatni takaritan,de pénzt annyit lehet vele keresni amit itthon nagyon kevesen kapnak meg.

[ Szerkesztve ]


kovsol
(titán)

egy ilyen mosogatós melót hogy kell elképzelni amúgy?
pl szállodában vagy étteremben Zöldségelőkészítő-mosogató

[ Szerkesztve ]


GrandeP
(őstag)

Hütte-nek a vaskalodát hívjuk!

Szóval egy kis 1x1m-es kocka ládában fogsz dolgozni??? :DDD
Na jó remélem, a havasi kis szállódára gondoltál...

Ezt az 1.6 misit ezt h kell elképzelni? Milyen devizanem? Kopejka?!
Mert h ez még forintban is erős kamuzás, abban egészen biztos vagyok!

Én most is kint dolgozok hébe - hóba... való igaz h lehet félrerakni egészen jól, de azért ne kamuzzunk szegény szerencsétlen embereknek...

Kint sem fenékig tejfel az élet, csak kint normális a fizetés, és ha sz@rrágó vagy, értsd mindenből a legalja minőséget eszed / használod, akkor lehet szép összegeket hazaküldeni.
Ha normálisabb életszínvonalon akarsz lenni, akkor annak ott is ára van., viszont akkor itteni szemmel nézve kiskirály vagy...

[ Szerkesztve ]


VectorworksH
(tag)

Angliában-Hollandiában milyen melók vannak? Milyen pénzé? :)


VectorworksH
(tag)

Annyira szerintem nem kamu. Ez az 1,6 milla leosztva 4 hónapra az annyi mint havi 400 körül, ergo 1400 Euró/hó. Ha valóban nem napi 2 doboz Marlborót szívsz el 6-8 kávé társaságában, akkor szerintem tényleg 1-1,2 millió körül maradhat.És ez valóban eléggé csábító.

Én spec mosogatnék ennyiért szívesen :))


kovsol
(titán)

csak mosogatóként nem nagyon dobálnak 1400€ -t vagy esetleg nagyon sok túlórával tudom csak elképzelni

[ Szerkesztve ]


VectorworksH
(tag)

Nekem 1x erre azt mondta valaki, hogy kint ez az 1000-1200-1400 euró nem sok, ezért keresnek nem helyieket, mert ők ennyiért nem vállalják be.

Szobalány állást tudok, ott sac/kb 1700 Euró...és ebbe nincs benne a jatt...


Lauro
(csendes tag)

6 napos munkahéttel kell számolni és a szabadnapokat sem lehet minden héten kivenni.A pénz viszont nem kamu.Ez nem olyan sok négy hónapra.A mosogatók keresték a legkevesebbet.Egyébként 1150 a havi bejelentett és ehez csapodik a végén egy plusz pénz ami tartalmaz jutalmat és a kinem adott szabikat(2400euro volt nekem).Hüttének a hegyen lévö vendéglátó helyeket hívják egyébként menedéket jelent(csak ugye már nem az a funkciója).Ha valaki kimegy irodán keresztül vagy feketén akkor azt a nem kevést pluszt amit fentebb írtam el lehet felejteni.A mosogató az konyhai kisegítő is egyben ,de havat is lapátoltunk elég sokat.


Lauro
(csendes tag)

Hüttébe hegyen vagy.Nem mész te onnan bevásárolni meg sehova.4 alkalommal voltam a hegy lábánál a városba.Aki azért megy ki ,hogy ott elszorja a pénzt az ne is menjen.Ez a pénz csak itthon ér sokat ott a minimálbért jelenti.


VectorworksH
(tag)

Azt meg szabad kérdeznem hogy te közvetítőn vagy ismerősön keresztül mentél-e ki, illetve hogy van-e még kint szabad hely ott ahol Te dolgozol?


VectorworksH
(tag)

Még egy kérdés vetődött fel bennem : az irodán keresztül, vagy feketén című lehetőségeken kívül milyen kapcsolattartás lehetésges? :))))))))))))))


Lauro
(csendes tag)

Szerencsém volt.A barátnöm barátnöjének a volt pasija kint dolgozott és ö segített nekem.Kint találkoztam vele elösször elötte csak telefonon beszéltünk.Elvileg kelleni fog még egy mosogató ,de ez még majd kiderül.Kell keresni egy olyan embert aki már kint van és felvenni vele a kapcsolatot.Egyébként az iroda is egy jó indulási alap ahoz hogy kikerülj csak utánna minnél elöbb kell másik melot keresned nélkülük ,hogy ne huzzák a pénzed.


VectorworksH
(tag)

Igen ezt már más is mesélte, hogy a közvetítősök elég jól lehúznak, vagy ha ingyenesek akkor szart se érsz velük.

Sajna egyenlőre kint nem nagyon van ismim....egyenlőre...:)))


Lauro
(csendes tag)

Ausztriába a hüttében ahol dolgozom lenne most egy hely.Olyan ember kellene aki beszél németül vagy legalább elgagyog valamennyire.December közepén indulás és lehet ,hogy áprilisig nem lehet hazajönni.Aki ezt be tudja vállalni az írhat privit.


tyan
(senior tag)

Szia!

Az osztrák melóval kapcsolatban érdeklődnék.
Gondolom, hogy a munka kibírható. Nagy vonalakban mi lenne a feladat? Kb. mennyit lehet vele keresni? Hogy néz ki egy átlagos munkanap?
Németül tanultam jó néhány évvel ezelőtt, de sajnos a nyelvhasználat hiánya miatt szinte mindent elfelejtettem.

Válaszod köszi!

Üdv, Peti


tyan
(senior tag)

Bocs, ez privátba ment volna. :) Oda is elküldtem.

üzenetek