Külföldi munkavállalás - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


kiscsillag73
(újonc)

Sziasztok!Szezonoztam már Ausztriában szobalányként,és a párom is dolgozott kinn.Most is erre készülünk.Nehéz,mert mindenki állásinterjút akar,és nagy a távolság.Szeretném,ha ezzel kapcsolatban leírnátok a tapasztalataitokat!Dolgoztam már pár helyen,ás vannak rossz tapasztalataim a kinti munkáltatókról.Igaz,jók is:)Köszi!


Berenyimiki
(csendes tag)

Üdvözletem!
Énis szezonozok kint nyaranta németországban, és igen a szobalányok 1000€ környékén keresnek úgy, hogy a 4*os hotelben laknak napi 2x kapnak kaját, és heti egy szabadnapuk van. Napi 8-10 óra meló.
Viszont vigyázni kell vele, mert könnyen kintragad az ember...

Sok sikert! :)


Berenyimiki
(csendes tag)

véletlen 2x küldte el :F

[ Szerkesztve ]


Lauro
(csendes tag)

Már nem aktuális a pár hete feltett hírdetésem.Sajna egyetlen ember jelentkezett innen ,de ő nem tudta vállalni a 4hónapos kintlétet.Azt hittem ,hogy rengetegen fognak kapni majd az alkalmon.Azért aki tényleg nagyon ki akar menni az dobjon nekem privit és megpróbálok segíteni.


sompepe
(újonc)

Sziasztok!

Ausztriában szeretnék dolgozni, és kezdésnek én is egy Hüttére gondoltam. Főiskolai végzettségem van, vendéglátóztam már pultos-mixerként rendezvényeken és egy Balatoni étteremben 4 hónapot... Szóval úgy gondolom, hogy értelmes, szorgalmas, és némi tapasztalattal is rendelkező jelölt vagyok. Osztrák ÖSD középfokú C nyelvvizsgám van, 2004-ben szereztem, kopott már, de nem veszek el vele... Ha bármilyen tisztességes lehetőséget tudsz, kérlek értesíts, nagyon szívesen kipróbálnám magam külföldön...

Véletlenül találtam erre az oldalra, tehát nem olvasgatom sűrűn, e-mail címem: sompepe@gmail.com


ekrisztian
(senior tag)

Üdv mindenki!
Párommal szeretnénk kimenni(Ausztria elsősorban,de Németo. is szóba jöhet)dolgozni.
Kb.2011.nov.-dec.-indulással én szakács vagyok, párom mint szobalány vagy konyhai kisegítő jönne.
Ha valaki tud és akar is az segíthetne ;) :R
Német nyelvet most tanuljuk keményen év végére menni fog.
Hosszútávra tervezzük a kintlétet,nem "csak megszedni magunkat" akarunk kimenni,akár kint is maradnánk...:)
Előre is köszönjük a segítséget!!!!


pantercaj
(újonc)

Sziasztok!

Párom és én is most megyünk ki másodszor dolgozni. Ő mosogató lesz, én szobalány.
Holnap indulunk.
Tényleg van a tiroliallasok.hu is, de ők is kb annyit tesznek hogy elküldik a motivációs leveled több ezer helyre, és a nagy számok törvénye alapján jönnek vissza a válaszok.
Szerintem ahol érdemes kutakodni: www.ams.at, www.rollingpin.at, www.dolomitek.it
Mi itt kutakodtunk több száz helyre ment a motivációs levél, aki érdeklődött annak ment az önéletrajz is.
Az összegek pedig amiket írtak a többiek is, valóban reálisak, 1200 euró nettó az átlag fizetés.
És ha van szállásod, és kajád, és azért mész ki, hogy megtakaríts, akkor működőképes a dolog. Mi sajna ezt diplomával tesszük, hogy megalapozzuk a jövőnket. Szóval nálunk ez anyagi ugródeszka csak. Mindenkinek sikeres álláskeresést, és szezonkezdést kívánok! :) :)


runner 125
(nagyúr)

Hi!

Nem tudja véletlenül valaki, h hivatalos, bejelentett vállalkozói 1,5 éves munkaviszony után majd jár valamiféle nyugdíj? Vagy, mennyi a minimum bejelentett munkaviszony ami után már jár valamiféle nyugdíj?

Köszi.


Lacces
(őstag)

Hali!

Én úgy tudom, hogy ez ügyben Ausztria a legjobb:
Pontosan nem tudom, de nagyjából igen: 15-20 aktív munkavállalói jogviszony után Ausztriában jogosult vagy az osztrák nyugdíjra, ami nem kis pénz. Átlag 120.000Ft.

Én tervezem a német nyelvet, és hogy 1 év múlva már Bécs-ben dolgozzak mint programozó :) Akkor majd többet fogok mondani. De nagyon dicsérik a munkavállalók az osztrákokat. (ráadásul jobbfejek, mint a németek, normálisabbak, igaz nincs is olyan sok fizetés mint Németországban)
Ha már köhögsz a meló helyen, akkor a főnök küld el fizetett szabadságra. Ilyenről hallottam. Szerintem Kezdésnek Ausztria jó választás.

Svájc: nem tudom, bár azt ott tudom, hogy még egy 3. generációs ott élő család is nehezen kapja meg az állampolgárságit szal így gondolom, hogy a nyugdíjat is nehezen osztják. Bár nem tudom.
A frank erősődése miatt viszont Svájcban megfog emelkedni a munkanélküliek száma ( ki szervezések folynak a vállalatoknál)

Németországot nem ismerem ilyen téren.


B.Ricsike
(őstag)

Kicsit be kellene indítani ezt a topikot, mert szerintem elég nagy aktualitása van most ennek a dolognak. Ugye Ausztria közel van és a pénzek is elég jók. Én is tervezem majd a kimenetelt.
Jó lenne, ha lenne itt egy kis élet, és segítenénk egymást, ahogy tudjuk, valamint tanácsokkal látnánk el a másikat.


Kobe
(veterán)

hello

Németországi nyugdíjjogosultságról szeretnék tájékozódni, de konkrét forrást nem nagyon találtam. Úgy tudom, bizonyos idő eltelte után a külföldi munkavállaló is jogosult Németországtól nyugdíjra, de ennek a pontos feltételei érdekelnének (hány év szolgálat, van-e valami kitétel adózási szempontból, kinél kell ezt az igényt jelezni, stb)


eeletrik
(újonc)

Sziasztok!
Érdeklődnék a mosogatói állással kapcsolatban, ha valaki kint dolgozik és szükségük van egy emberre, szívesen elvállalom. A célom. hogy kijussak komoly, és megfelelő a hónapok vállalása. Írhatsz pár sort a munkával kapcsolatban. Közép szinten beszélem a német nyelvet, ha kell küldöm a német önéletrajzom. Már sok helyre küldtem, eredménytelenül . Én a jövőmet szeretném megalapozni. Ha tudsz segíteni, nagyon hálás lennék.
Köszönettel: István
eeletrik@freemail.hu

[ Szerkesztve ]


moonguru
(őstag)

Én 5 évről tudok!

Valamint beszámítják a megszerzett éveket is!

Ui:

Remélem nem változtatják meg 2017-ig! :)

[ Szerkesztve ]


Gabbica
(újonc)

Sziasztok

Épp gallyra ment egy párkapcsolatom, anyagilag sem jöttem ki jól belőle, a szüleimmel sem olyan együtt élni mint tizenévesen.

Jól beszélek németül, azonban szállodai tapasztalatom nincs. Jó lenne elmenni egy szezonra, főképp felejteni, más környezetbe kerülni.

A kérés: Sopronban lenne hol laknom, kedvezően - mennyire valósítható meg az átjárás?

B kérdés: az ottlakós helyeken hányan vannak egy szobában?

C kérdés: vajon kapok munkát, ha eddig csak itthon mosogattam, takarítottam, ágyaztam?


florszi
(újonc)

Szia!

Olvastam a bejegyzésedet, hogy ilyen hüttében dolgoztál, hol találtál rá erre a munkára?
Nekem a párom már kint van Svájcban és szeretnék én is utána menni. Németül minimálisan beszélek sőt...mondhatni angolul sokkal jobban meg olaszul is elgagyogok. Lényeg, hogy nem lennék lehetetlen esett, bár soha nem dolgoztam vendéglátásban és ilyen téren végzettségem sincsen. Ezekkel a paraméterekkel van esélyem valamire?

Köszi a segítséget!


Ferdzsoo
(addikt)

Azért a német nyelvtudás nagy előny ha van, de nem feltétel.
A gyakorlat hiánya a legtöbb helyen nem probléma, de nagy előny ha van.
Kb így tudnám jellemezni, esélyed van, de tényleg, csak kevesebb mintha menne a német meg a vendéglátás.


Niky82
(újonc)

Kedves kötekedő,elmondanám,hogy itt ausztriában a hegy tetején lévő éttermet hívják Hüttének!Egyébként az 1100-1200euro/ho,plusz kaja,szállás abszolút hihető!!!!És igen bejelentenek!


Niky82
(újonc)

Szia!
Én úgy tudom nyugdíj,csak 7 év külföldi munkaviszony után jár!


Niky82
(újonc)

Esély az mindig van,ha elszánod magad!Az a baj,hogy a Burgenlandi környéken eléggé telített a munkaerő piac,de Tirolban tuti találnál melót!Szívesen alkalmaznak magyarokat,mert tudják,hogy dolgozunk(nah jó vannak kivételek,de mint tudjuk azok erősitik a szabályt :DD )

A szállás mindenhol máshogy van,és pl egyedül vagyok a szobában!


Formaster
(addikt)

Esély mindig van, főleg ha a párod már kint él. Ha beszélsz minimálisan németül, van esélyed munkát találni. Vannak kint magyar cégek is, ahol egyáltalán nem feltétel a német nyelv tudása. Jómagam is ismerek magyar takarítócéget svájcban, de akár vállalhatsz szórólap kihordást is.

üzenetek