Külföldi munkavállalás - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Orb1337
(tag)

Sziasztok,

Ausztriában kb hány százalékot kell rászámolni a bruttó munkabérre, hogy kijöjjön a munkáltató teljes költsége. Magyarországon ez kb 30% (http://www.nettober.com/index.php?p=berkalk20130101) ez alapján számolva, tehát legyen kerek számokkal ha nekem a bruttóm 100e akkor én 130 ezerbe kerülök a munkáltatómnak, szóval kb erre az arányra lennék én kíváncsi.


sixpack89
(tag)

Üdv! én még nagyon kezdő vagyok a témában. Az lenne a kérdésem,ha én külföldön dolgozok x időt,és haza jövök,és mondjuk elakarok menni munkanélkülire itthon pár hónapra,akk honnan kapom a pénzt,Magyarországtól kapom,vagy onnan jön a pénz,ahol dolgoztam?


freaghill
(őstag)

Németországból az előző 1 évi jövedelmed azt hiszem 60%-át kapod.


korcsillio
(őstag)
Blog

Üdv.Üvegházban dolgozott már valaki?


Yeffy
(veterán)

eléggé halott a topik, pedig érdekelnének tapasztaltok, élmének, tudnivalók...


freaghill
(őstag)

Mit szeretnél tudni? :DDD
Gyúrni külföldön is lehet, csak drágább. :))

[ Szerkesztve ]


Yeffy
(veterán)

tényleg? :)

nem, nem pont ezt. elhelyezkedési lehetőségek, mit érdemes tanulni/keresni kint, átlag keresetek (nettóban, értelemszerűen), frissen újrakezdett németezés alapszinten elég-e oda, kb. élelmiszerárak, tisztálkodási szerek, hajnyírás, ilyesmik.


freaghill
(őstag)

Kint ha tanulni szeretnél, akkor kénytelen vagy mellette nebenjobot csinálni, mert amit csak a tanulásra adnak, az kevés. Annyira, hogy megélj, és ha elszakad valami ruhád, akkor újat vegyél.

Betanított munkásként kereshetsz kinn 900-1600 euróig kb. Függ attól, hogy targoncázol, meg persze hogy hol vagy.

Az öreg itthon elkezdte tanulni a németet egyedül, döcögősen ment is neki, de kint nem tudott boldogulni, kellett a segítségünk. Gyenge/semmilyen némettel nagyon kutya helyre rak a közvetítő. Neki is 20 méteres műanyag hengereket kellett betolni a darálóba egész nap. Illetve semmilyen némettel bevásárolni nem tudsz, alappal még talán el-el vagy, de véleményem szerint nem fogod a legjobb állást megkapni.

Élelmiszerárak kb. ugyanazok, picit drágábbak talán. Tojásokra készülj fel, hogy színezik, és nem fogsz olyan jó rántottát csinálni belőle, illetve a krumpli se olyan mint itthon. Ha szereted az itthoni fehér kenyeret, akkor kinn szenvedni fogsz, mert csak barna van. Bátyám is inkább fagyasztott zsemlét vesz, berakja a sütőbe és akkor annak lesz egész jó íze.

Tisztálkodási szerek árára már nem emlékszem.

Hajnyírás, bátyám szavaival: "Mindenki mesterfodrász, de senki se tudja úgy levágni, mint akihez itthon szoktam elmenni". Drágább is a hajnyírás. Én egy levelezősök tanuló fodrászcsajjal vágattam le a hajamat az otthonában, ő 5 eurót kért (szimplán géppel körbement, illetve kicsit nyisz-nyasz-olt kicsit ollóval). Nyilván ha fodrász szalonba mész, ott drágább lesz.


Yeffy
(veterán)

nofene, milyen összeszedett válasz ;] köszi!

elsősorban nem tanulni óhajtok, inkább csak melózgatnék, úgy értettem, hogy itthon mit érdemes szakmát tanulni, amivel kint el lehet indulni.
osztrkia/, esetleg német csak átmeneti célpont lenne, hosszabbtávú cél ausztrália vagy kanada lenne, főleg az angol miatt. rosszul vagyok a némettől, undorító nyelv szerintem, de muszáj valahol elkezdenem a gyűjtést, elég szép összeg kéne indulótőkének a hosszabb távú célomhoz. majomisztánban meg az életben nem szedem össze legálisan.
ami miatt osztrákoknál kezdek, az egyrészt az, hogy exem (aki felsőfokú németből, így tud segíteni, pláne az elején, illetve együtt laknénk)-mel indulnék bécs vagy környékére, másrészt edzőpajtim, akivel jó két éve edzek, ő németül gagyog alapszinten, ő szintén jönne ősz körül. én meg köv. héten startolok támogatott német nyelvképzésre.

targoncát/markológép kezelést már javasolta más is, hogy egész kellemesen lehet kint keresni, cska még nincs ilyen szak"irányom". de agyalok rajta.

színezik a tojást? lol, nem is hallottam. kenyér nem gond, elvagyok a barnával, bár kevés kenyeret eszem.
ami még kritikus kérdés nálam, az a hús. tényleg olyan drága? (állítólag az itthoni 2xese)

a többi összefoglalót köszi, nagyjából erre számítottam/ilyeneket mondtak, halottam.


freaghill
(őstag)

Csak németországi tapasztalattal tudok szolgálni, mivel én is dolgoztam kinn, illetve bátyám már két éve kinn van.

Húsra már nem emlékszem, hogy mennyi volt, de azt hiszem drágább, nem felejtem el akkor megkérdezem bátyámat.


Yeffy
(veterán)

értelek. gondolom hasonló lehet ott is

köszi, kíváncsi vagyok, mit mond


Yeffy
(veterán)

jól van, látom, azóta is pörög a topik ;]

én közben várom, hogy induljon már itt a "kiválasztott" német nyelvtanfolyam, közben kutatgatok, ovlasgatok


freaghill
(őstag)

Elég sok helyen mennek ezek a majdnem ingyenes nyelvtanfolyamok. Apám is most jelentkezett. Azt hiszem 90 órás, és 3 ezret fizetett, vagy még ennyit se. :))


Yeffy
(veterán)

igen, pont ilyenre várok én is, nyertem ilyen TÁMOP támogatást, amit aug. végéig használhatok fel, de hát ezek a majmok itt nem indítanak még németet, csak angolt. vagy csak 60+ km-re tőlem... -.-
majomisztán


Piwi
(addikt)

Magyarországi viszonylatban drágább,a kinti fizetéshez képest meg aprópénz és igényes gépekkel vannak telerakva,amikből nem csak 2-3 kotyog a teremben ;)


Yeffy
(veterán)

lol, ki van itt ;]

te kint élsz, ugye? esetleg pár szót tudsz erről mondani?


Piwi
(addikt)

Jaja, lassan 2 éve kint vagyunk. Mi érdekel pontosan? :)


freaghill
(őstag)

Irány a vw-skoda-audi-seat totyik :))


Yeffy
(veterán)

értelek. háát, nem is tudom, igazából sok minden :D

melyik részen éltek? bécs? mennyi zsetonnal érdemes nekiindulni? 2k eur? nyelvtudásból alapszintű elég az elején gondolom (ezt fogom frissíteni mostanság). milyennek látjátok a kinti lehetőségeket? mivel foglalkoztok? meg a szokásos dolgok: bérek, árak, megélhetés, ilyesmik (a többi kérdés majd jön, vagy folytatjuk pü-ben)

tenk júú..


Piwi
(addikt)

Most melózok, de este írok egy kis összefoglalót :)

üzenetek