Külföldi munkavállalás - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


freaghill
(őstag)

Kint ha tanulni szeretnél, akkor kénytelen vagy mellette nebenjobot csinálni, mert amit csak a tanulásra adnak, az kevés. Annyira, hogy megélj, és ha elszakad valami ruhád, akkor újat vegyél.

Betanított munkásként kereshetsz kinn 900-1600 euróig kb. Függ attól, hogy targoncázol, meg persze hogy hol vagy.

Az öreg itthon elkezdte tanulni a németet egyedül, döcögősen ment is neki, de kint nem tudott boldogulni, kellett a segítségünk. Gyenge/semmilyen némettel nagyon kutya helyre rak a közvetítő. Neki is 20 méteres műanyag hengereket kellett betolni a darálóba egész nap. Illetve semmilyen némettel bevásárolni nem tudsz, alappal még talán el-el vagy, de véleményem szerint nem fogod a legjobb állást megkapni.

Élelmiszerárak kb. ugyanazok, picit drágábbak talán. Tojásokra készülj fel, hogy színezik, és nem fogsz olyan jó rántottát csinálni belőle, illetve a krumpli se olyan mint itthon. Ha szereted az itthoni fehér kenyeret, akkor kinn szenvedni fogsz, mert csak barna van. Bátyám is inkább fagyasztott zsemlét vesz, berakja a sütőbe és akkor annak lesz egész jó íze.

Tisztálkodási szerek árára már nem emlékszem.

Hajnyírás, bátyám szavaival: "Mindenki mesterfodrász, de senki se tudja úgy levágni, mint akihez itthon szoktam elmenni". Drágább is a hajnyírás. Én egy levelezősök tanuló fodrászcsajjal vágattam le a hajamat az otthonában, ő 5 eurót kért (szimplán géppel körbement, illetve kicsit nyisz-nyasz-olt kicsit ollóval). Nyilván ha fodrász szalonba mész, ott drágább lesz.

üzenetek