[RIOS ERROR] Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Udv!

Ebay-rol rendeltem UK eladotol kb. 70 GBP ertekben (ez mar tartalmazza az AFAt, amit elore kifizettem az oldalon).

Egy hete dobtak be egy ertesitot a csomagomrol, hogy atveheto ~9eFt elleneben, ugy tunik aldozatul esett a szisztematikus bunszervezetnek.

A postanal mondtak hogy nyugodtan vegyem at, majd atvetel utan majd tehetek panaszt (ha jol ertesultem innen, ennek a koltsege minimum 5eFt es vegul mindenkepp ignoraljak), hat hogyne, ilyen feltetelek mellett biztos nem veszem at.

Jeleztem a feladonak, hogy valami nem stimmel, o azt allitja hogy ez biztos VAM koltseg lesz (pedig €150 alatt kizart), vegyem at nyugodtan "majd megoldjuk valahogy"...

Igy nem tervezem atvenni, mert minimum 9k-t (esetleg 14k-t, ha meresz vagyok) buknek rajta a legalis bunozesnek hala.

Kerdes hogy mi tortenik a csomaggal ha nem veszem at es ilyen esetben vissza tudom-e igenyelni a teljes vetelarat (70 GBP) az Ebay-tol vagy megvagnak azzal hogy az en hibambol nem tudtak kezbesiteni?

A bunszervezetet nem fogom tamogatni, az nem opcio.

Koszonettel:
Rhino666


yogibear
(addikt)
[RIOS ERROR]

eBay tapasztalatok
Összefoglaló 17.A.1 pont...


Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

:R

Szerk:

Ilyen esetben elvarhato hogy az Ebay visszafizesse a plusz 9k sarcot? :F Csak mert nekik osszesen 6,5k AFAt fizettem...

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

Nem VÁM lesz, hanem ÁFA. Erre meg mit mondjunk? "a nem veszem at" Eddig eljött, Te utasítod vissza.

Az van, amit a Posta mond, utána Ebaytől lehet visszakérni, bár mindig írjuk, hogy általában Ebay járt el jogszerűen, ez a dolga a kereskedőnek....


Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Nem az a fajta ember vagyok, aki hajlando sorba allni azert hogy meglopjak. Epp eleg volt lenyelni egyszer az AFAt, nem all szandekomban az afazott ar utan is plusz afat fizetni, hogy aztan a lelkemen szaradjon hogy bunozoket finansziroztam belole...

En nem utasitottam vissza semmit, a posta tagadta meg a csomag atadasat (jogtalanul valtsagdij megfizetesehez kototte).

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

Ez ugyanaz lesz, eddig eljutott, értesítettek, nem kellett. Ugrálhatsz, fél ország szív vele 2 éve. Azt már elértük, hogy eleinte nem volt fizetős a panasz és rövidebb idő alatt "kivizsgálták".


Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Es mit erunk el vele ha eggyel tobb balek (en) lesz aki lenyeli ezt? Talan ha fel orszag "ugralna" es asztalt boritana, mar reg nem igy mukodne a dolog. Es ez nem csak erre az apro bosszantasra igaz.

Inkabb usszon el ~70 GBP-m, mint hogy 9k-val gazdagabb legyen a bunszervezet, legalabb tettem az orszag erdekeben valamit. Bar oszinten tele van a f@szom ezzel a mocskos kurva orszaggal.

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

Hát figy, poénnak jó lesz de ha 9k nem zavar, akkor utalj át időnként nekem 3k-t és kész, olcsóbb, mint a 9ezer, szinte tiszta nettó nyereség, maradt 6ezresed és idegeskedni sem kell, majd én szidom a postát.

Az ide nem ért, meg visszaküldött küldeményekre is vonogatták a vállukat, hogy "ez van".


Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Nekem 9k szerencsere nem penz. Ha nem lenne igazsagerzetem, mar reg kifizettem volna. Sokkal tobb bevetelem kiesett a mai nap delelottjen amiatt hogy a "felesleges" utanajarassal toltottem az idomet.

Itt nem a penzrol van szo, hanem arrol, hogy ha fenyes nappal egy oreg nenit kirabolnak, akkor minden jo erzesu ember kozbelep. Ugyanilyen logika alapjan sajat magamat sem hagyom kirabolni, foleg ha meg raadasul bunszervezet is az elkoveto es szervezetten vegzi, nem egyszeri megelhetesi bunozo...

Nagyon rossz ez az irany, es ha nem teszunk ellene, tovabb fog romlani. Szerintem valahol felelosek vagyunk azert hogy ne kovetkezhessen be, ha mar akaratunk ellenere is belerangattak ebbe az egeszbe...


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

És mi lenne a javaslat? Sokkal nagyobb horderejű dolgokkal sem bírunk, mikor videójáték bűnöző lettem akkor is egy csomóan felháborodtak, na mondom ideje tüntetésekre járni és szervezzünk egyet. Észosztás ment, összegyűltünk mi 4en meg 6 rendőr és sunyiban kellett sört innom mert az ilyenkor tilos. Dumáltunk kicsit, röhögtünk, hazamentünk.

Postánál állandó bajok vannak, akkora KGST multi szervezet (most meg némi állami befolyással, mert webáruházhoz kötelező ajánlani a kiszállítását), értelmes szabályzás és felügyeleti szervek nélkül, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Nem regisztrált pakk? Ez van, ismered a szabályokat, ha nem vállalod, ha esetleg eltűnik akkor nem azzal kell feladni. Ha regisztrált és visszamegy? Biztos rossz volt a címzés. Hiába mondod, hogy jó volt, ez van.


Partizan
(újonc)
[RIOS ERROR]

Köszi a választ!

Írtam a Fedexnek hétfő reggel, de nem válaszoltak semmit.
Tegnap bementem az Adóhivatalba utána-érdeklődni a dolgoknak, s megnézte az ügyintéző a papírokat, azt mondta ez valós. 1 papírt hiányolt, ami nem volt (nem is kaptam a bevitt papírokon kívül mást), amiben jelzik, hogy akkor fizetnem kéne.
Az ügyintéző azt mondta a Fedex azt csinálja, hogy előre kifizet (meghitelez mindent), s utólag kéri tőled az összeget.
Az "előlegezési díj" az ő bevételük...ilyen tétel a számlán is szerepel (az áfa és vám mellett).
Kérdeztem az ügyintézőtől, na jó de meddig kérhet tőlem pénzt a cég (az internetet olvasva láttam, hogy valakitől hónapokkal később kérték az összeget)...erre azt mondta, az ő pénzük fekszik benne...rajtuk múlik.
Magam részéről kicsit nonszensznek tartom, hogy lehet hónapokkal később jut majd eszükbe, hogy hellóka, fizetni kéne...
Na, mindegy, kifizettem az összeget.
Akkor úgy látszik tényleg van ilyen...


Rhino666
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

> mi lenne a javaslat?
> értelmes szabályzás és felügyeleti szervek nélkül

Elso lepesben ezen valtoztatni. De nulladik lepesben az emberek hozzaallasan kellene valtoztatni, ami mar onmagaban eleg volna ahhoz hogy meginduljon a domino. Ha senki se nyelne be ezeket a jogtalan sarcokat, akkor nem trukkoznenek ezzel eleve, mert nem volna ertelme. Na mindegy, ez mar off topiknak is tul off...

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

Itt meg lehet vitatni, minden belefér: [link]


-=RelakS=-
(veterán)
[RIOS ERROR]

Na, ilyenkor mi van?
Rendeltem cuccot az Amazon.com-tól.
A cucc hiányosan érkezett, visszaküldtem, és cserét kértem.
Most érkezik a csere DHL-el, akik vámolnák.
A bibi ott van, hogy:
Amikor vásároltam az árut, az volt vagy 80 dollár, mert cucc + szállítás.
Az újraküldött áruért nem fizettem, így arról nem is tudok bizonyítékot küldeni a DHL-nek.
A DHL viszont kapott egy számlát, amin meg csak az áru értéke (45 dollár) van feltüntetve.

Ilyenkor mi van, mit kell nekik írni?
Az eredeti rendelés nem esett át vámoláson.


mexel
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

Sziasztok. Számomra érdekes dologgal találkoztam. Aliról rendelnék valamit, pár tételt egyszerre. Hozzáadtam még valamit és hirtelen eltűnt hogyIncluded VAT" és helyette olcsóbb lett az egész, és odaírták hogy nem tartalmazza a VÁM-ot mert 150 euróig van, utána én fizetem. A szállítás Ali Standard Shipping lenne. Eddig más ilyen termékeknél ez nem volt. 44 dollárral így olcsóbb. Így mindenképpen vámolják majd itthon? Rosszabbul járok így?


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

Így van, 150 Eurótól idehaza intézik, papírozhatsz és fizetheted.


mexel
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

Akkor jobban járok ha szétbontom a tételeket? Mindenképpen fogják, vagy elképzelhető hogy nem így lesz? Érdekes mert másik kereskedőtől volthogy nagyobb összegnél is kifizették az alin


Jahno
(őstag)
[RIOS ERROR]

És ha azt mondom, hogy elképzelhető, de nem így lesz, akkor mennyire utálsz majd?


mexel
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

Kb így sejtem én is, de ha 100% hogy ilyenkor muszáj vámolni és többet kell fizetni akkor egyértelmű hogy nem teszem. De ha nem kell többet fizetni max annyit amit ott vonak és van esély arra hogy átjön akkor megpróbálom. Ezek érdekelnek, nem a talán :)


mexel
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

Erre valami biztos válasz?

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]