Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


hroberto
(veterán)

A 150 Eurős határ darabonként értendő, nem az összes rendelés értékére. Szóval valószínűleg van olyan cucc a kosaradban aminek az értéke magasabb (szállítási költséggel együtt) mint 150 EUR.


mexel
(veterán)
Blog

egyforma tételek 1 helyről, tehát egy csomagban érkezik. Rendeltem más eladótól már többet is így de ott benen volt a VAT.
Az érdekelne, hogy amire ők nem fizetik ki kínában az 100% hogy itthon belekerül az eljárási procedúrába, vagy elképzelhető hogy nem? Vagy utóbbi már 100%-ra megszűnt? Régebben szerencse függő volt, vagy nagyrészt szállítási mód függő. ( nem emlékszem melyik szállítási mód volt a tuti)
Csak rendelnék, jó lenne tudnom, mert ha többet kell itthon fizetnem mint amit ott elengednek az sem jó

[ Szerkesztve ]


hroberto
(veterán)

[Aliexpress topic]
Itt kérdezz rá szerintem.

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

Üdv! TEMU kérdés, elvileg összecsomagolták feladták Hollandiában a csomagot a DPD-l küldik de semmi nyoma.
Van valakinek nyomkövetője, mikor mozdulnak meg az ilyen csomagok?


mexel
(veterán)
Blog

Köszönöm. Ez a szállítással és vámmal kapcsolatos, szerintem, nem az ali a lényeg most. Amióta a posta intézi ezt azóta nem kellett intéznem ilyesmit azért kérdezem.
De azért megpróbálom talán ott szerencsém lesz

( az öf-ban le is van írva elvileg)

[ Szerkesztve ]


bobace
(őstag)
Blog

Sziasztok!
TEMUn hogy működnek ezek a 40 ezres kuponok? Mire használható vagy ahhoz is 100 dolgot kellene egyszerre rendelni, stb..
Amihez kell egy 2. vásárlás is, szóval 3. vásárláshoz adná.
Nem találtam a keresőben hasznos infót. Koszi!


WhiteWalker
(nagyúr)
Blog

Úgy ahogy mondod. X összeg elköltése után ad "kedvezményt." Jah és ez nem egyben negyvenezer, hanem lebontva van több kisebb összegbe ha jól emlékszem.

Nagy átb@szás az egész.

[ Szerkesztve ]


GAbre
(veterán)
Blog

Azon kívül,hogy valamivel olcsóbb volt ecoparcel,a reklám is inkább átverés sztem.
50%al olcsóbb akár az első rendelés:
Az oké,hogy ez csak max,nem biztos,hogy a teljes árnak a fele.
De az már nincs leírva,hogy nem ennyivel olcsóbb az első rendelés,hanem akár ennyit kapsz vissza.
Szállítástól is függ,és oké,hogy ez 5 euró jár csak vissza nemzetközi szállásnál.Tehát a drágább külföldi szállításnál is csak max 5 euró.Mi ebben a max 50%?Nincs külföldi szállítás 10 euró alatt,se belföldi sztem 10 felett nagyon...
De mikor rákérdezek,hogy nem jött semmi,a válasz:
Ez 1 automatikus dolog,ha feldobja a kedvezményt,és regelsz akkor küldi.
Mondom oké feldobta,ezért regeltem,miért kérdezném,hol van az 5 euró?
Ha nem kaptad meg akkor nem jár,ezért automatikus.
Annyi itt a ha meg de,de megoldás az nincs.Remélem probléma esetén nem ilyenek csomagokkal...
Összességében gyors volt gls(és még nem szóltak,hogy sérült lett-e csomagban termék),és bár label van megrendelésben,és furán is fogalmaznak ott,hogy kell-e,de sehol nem írták kell nyomtatni-e rá,és végül nem kellett.
Köszönöm a tippet még 1x,még ha kicsit savanyúbb a szőlő is.


Pease
(csendes tag)

Sziasztok! Dedobtam az amazon topikjába is a kérdésem, de hátha itt valakinek volt hasonló problémája és tud segíteni.
Amazon.de Marketplace-n keresztül rendeltem egy terméket, a feladó 3. országból adta fel a csomagot. Az árban benne volt az Áfa is, számlán és checkoutnál is fel volt tüntetve hogy VAT included.

Jelenleg DHL Express vámkezelés alatt van, mert a feladó DDU (delivery duties unpaid) -el adta fel a csomagot, amit csatolt commercial invoice hozzá kb kitöltetlen és más ár is szerepel rajta, a számla típusára businesst írt, pedig magánszemély vagyok stb. DHL-nek jeleztem a problémát az amazon oldaláról letöltött számlát nem fogadják el, arra hivatkoznak hogy a NAV-nak bizonyíték kell hogy befizettem az Áfát és IOSS számomat kérték (nincs ilyenem hiába mondom magánszemély vagyok) vagy egy DTP LOA form kitöltését amit nyílván b*szik kitölteni a feladó.
Commercial invoiceon 110 usd-t adott meg termékértéknek, amazonos számlámon kb 142 euró volt és 180 körül fizettem áfával együtt, szóval a termékérték 150 euró alatt van mindkét számla esetén.
Érték alapján ahogy én tudom vámmentes lenne a csomagom mert 150 eur termékérték alatt van, de nem áfamentes amit ugye ki is fizettem és most ott tartok, hogy a vámkezelés alatt van a csomag, a feladó nem segítőkész az amazon supportnak 2. alkalommal írtam, ma reggel már reportoltam a sellert is.
Mit lehet tenni ilyen esetben? Nem fogadja el a dhl az amazonról generált invoicet, a feladó kamu számlát csatolt a csomaghoz és ha jól tudom az ő hibája miatt van most vámkezelés alatt a csomag, aminek EU-s szabályok szerint ahogy én tudom nem kellene ott lennie. 2x pedig nem szeretném kifizetni az ÁFÁ-t…
Valakinek volt már hasonló problémája? Mit lehet tenni ilyenkor?


Cblacksmithc
(junior tag)

Sziasztok, némi info kellene attól, aki esetleg tud a témában. 4PX...CN csomagom indult, ami pár nap után LS...NL_re váltott. A csomagot tuti, hogy a MP hozza, a kérdés az annyi lenne, hogy akkor most ez ha holland postán keresztül jön vámos v. áfás lehet-lesz-e (11 dodó szállítással) ?

:R


cof
(veterán)

Attól is függ, hogy hol vetted.


Cblacksmithc
(junior tag)

giztop


aldebaran
(őstag)
Blog

Csodálkozik a posta, hogy miért utáljuk...
Ezért tudok valahol érdeklődni, vagy várjak türelemmel?


Cblacksmithc
(junior tag)

Ott a mail cím oda írj. Nekem nem jött válasz, de csomag 5 napon belül igen...


Pcm
(tag)

Ez a magyar posta tényleg mindennek a legalja.
Plusz kitalálják majd, hogy nem fér be a postaládába, lehet érte elballagni

[ Szerkesztve ]


dzf007
(aktív tag)

Nekem több mint 100 napra hozták ki... :W


aldebaran
(őstag)
Blog

Köszi, írtam. Remélem, megjön... az eszük. :D
Egy automatikus emailben a szokásos blabla jött, de azért remélem, igazad lesz.
For UB and ECSCCA parcels we can only see your parcel has been processed in Hungary. Then it should go to the destination country. Please contact the local post office in your city.
#102516 dzf007 Hát ez tragikomikus... :(((


cof
(veterán)

Itt írják az oldalukon [link], hogy áfa nélküli árakat látsz, gondolom nem volt feltüntetve külön tételként sem fizetésnél a magyar 27% áfa. Viszont nyíltan le is írják, hogy ennek ellenére IOSS azonosítóval adják fel és ráírnak egy alacsony árat ami ugye nem haladja meg a 150 eurót, mert felette már manuális vámügyintézés van. Szóval ha kiszúrják pech, ha nem akkor meg szerencse. Továbbra sem lehet ennyiből megmondani, vagy átjön vagy nem.

De ha nem telefont vettél hanem valami kiegészítőt és tényleg 11$-ért akkor szerintem már a hollandoknál beléptetik az EU-ba, és nem kell majd fizetni érte semmit pluszban.

[ Szerkesztve ]


Cblacksmithc
(junior tag)

az pontosan így van (holland postai nyomkövetés van) én sem szándékoznék semennyit fizetni pluszban :N valós 11 dolláros fizetés volt


SI-ZO
(csendes tag)

Vámkezelés alatt van a csomagom, a nyomonkövetés reggel azt írta ki: ,,a vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)..." Kitöltötte a posta oldalán a dokumentum pótlás menüpontnál a vámnyilatkozatot, csatoltam a PayPal és a bankszámla kivonatot. Ez így rendben van?

üzenetek