Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


noiq_nolife
(csendes tag)

Sziasztok!
Egy társasházi átfolyós vízmelegítő esetén laikusként, hogy tudom megállapítani, hogy helyesen van-e bekötve, belelt-e a kémény? Neten azt olvastam, hogy ezeknek egyszerű a cseréje villanybojlerre, csak utólag kell a kéményseprőknek bejelenteni, hogy le lett falazva a kémény. Ez valóban így van? Egy parapetes konvektor megszüntetéséhez gáz terv szükséges, egy vízmelegítőt meg csak meg lehet szüntetni?


_NCT
(őstag)

Sziasztok!

Adott városról hol érdemes még informálódni a szokásos social media-n kívül (facebook, reddit)? Egy-egy kinézett város csoportjában benne vagyok, gondoltam így jobban meg tudom ismerni az adott várost, de csak jobban elbizonytalanít, hogy jó döntés lehet-e odaköltözni. A fele általában szidja, több a negatív mint a pozitív. Kicsit halászásnak érzem a zavarosban.

Szoktam még statisztikai adatokat nézni, hova költöznek az emberek, hol magasabb az egy főre jutó reálkereset, melyik részekre mennek támogatások fejlesztésekre, bűnügyi statisztika stb. Ezen kívül?

[ Szerkesztve ]


Dorian
(félisten)

Ez semmit sem jelent. Általános magyar jelenség a siránkozás. Ahol én lakom, annak a fb csoportjában js állandóan panaszkodnak csomóan, aztán sztem tök jó itt.


A Zéé
(addikt)
Blog

Az ilyen csoportok max. arra jók, hogy egy idő után le lehet szűrni, hogy milyen problémákra készülhetsz, de ahhoz is idő kell.
Felénk is csak a nyafogás megy, de úgy amúgy más miatt nincs is értelme bejegyzést írni.
Most őszintén, kit érdekelne, ha elviszik rendben a szemetet, nincs naponta 2 áramszünet,meg havonta csőtörés? Minek is írná be valaki ezeket? :)
Az meg, hogy valakinek név nélkül nem tetszik, hogy a szomszéd utcában fát vágnak vasárnap, meg bőgetik a motort szerda este... Ez általános mindenhol


_NCT
(őstag)

Inkább a rossz környékeket igyekszem kiszűrni, kellemetlen lenne úgy adósságba vernem magam, hogy kiderül, éjszaka előbújnak a cinegék az odúból…Vagy az oviban/iskolában sok a problémás gyerek. Nyilván mindig vannak ilyenek, csak a gyakorisága nem mind1.

[ Szerkesztve ]


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Hát, ha valami tök ismeretlen helyről van szó, nem tűnik nagy mellényúlásnak egy rövid távú bérlés, vagy albérlet a környéken. Akár ha odamész 1 hétre, már azzal sokkal beljebb leszel. Ha nem lakik ott valahol az ember, akkor nagyon nehéz kitalálnia, hogy milyen lesz a számára.


Madwe
(nagyúr)

Ha pl lakónegyedbe megy ott azért vannak jó fórumok ami alapján jó eséllyel kerülendő lehet. Nekem pl anno volt ilyen, nagyon nem bántam meg hogy elrettentett amiket olvastam.
ahogy pl most mikor kicsi faluba költöztem megintcsak releváns volt, s tényleg egy kedves kis községet találtam szuper emberekkel.
Ahogy pl már fb csoportból leszűrtem h az 5km levő község az kerülendő, azóta ezt is megtapasztaltam, így van.
Ettől függeltenül alegtöbb ilyen csoport max tényleg ilyenekről szól, h kit mi zavar s miért picsog, amiből semmit nem lehet leszűrni.


sakal83
(addikt)

Menj oda a heyszinre es beszelgess emberekkel a lakok kozott.

[ Szerkesztve ]


vans?
(őstag)

Kozben beszeltem a bankkal, az o termekuk nem epitesi hitel, hanem elofinanszirozas potfedezettel. Keszultsegi fok nem erdekli oket, csak legyen 18 honapon belul hasznaltba veve (ketszer 6 honappal meghosszabbithato).


Vision
(veterán)

Bérleti díjból származó bevétel esetén a bank a hitelbírálatnál kéri a bérleti szerződést, vagy elég a számlakivonat?


Csabroncka
(addikt)
Blog

Kérdezz rá pontosan, mert nem minden bank fogadja el rendszeres jövedelemnek!
(van egy olyan sanda gyanúm, ha elfogadja, akkor a bérhez hasonlóan közjegyzős, pecsétes szerződés másolat kell hozzá, és a hitelfelvevő számlájára kell érkezzen a lóvé)


Vision
(veterán)

...a bérhez hasonlóan közjegyzős, pecsétes szerződés másolat kell hozzá

OMG, ez van a jövedelemigazolásnál? Nem elég, hogy oda megy a fizum már évek óta?


Qtya123
(őstag)

Az élet megoldotta a dolgot. Nem nekünk kellett jelezni a felmondást, hanem ő jelezte, hogy megemelték a bérleti díját az üzletnek is amit bérelt (órás boltja volt, főként javítás) és már nem jön ki a matek, nem tudja fizetni az albérletet és az üzlet bérlését, így kiszáll.
Külföldön próbálkozik tovább.

Ma költözött ki. Azt említettem korábban, hogy látszik, hogy nem takarít, mert por van. Az mint kiderült csak a legkisebb kosz.
Eltörpül amellett, hogy miképp nézett ki a hűtő: [kép]
Nem, ez nem a fagyasztó rész. Ennyire hagyta lejegesedni a hűtőt, hogy még az üveg is belefagyott: [kép]
Ja és a kretén egy melegszendvics sütőt rakott a tetejére, ami ezt okozta: [kép]

Kaució természetesen nem lett visszaadva.

Számomra felfoghatatlan, hogy hogy lehet egy ránézésre normálisan kinéző ember ekkora igénytelen állat. Mindig ingben járt, kifejezetten piperkőcnek tűnt. Aztán a való életben meg egy okádékság.

Szóval újabb szűrő kerül bevezetésre kiadáskor, egyedülálló férfinak NEM. Eddig a fiatal párokkal és az egyetemista csajokkal van a legjobb tapasztalat.

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(addikt)
Blog

Nem elég, kezedbe nyomnak, vagy mailben kapsz egy bankos formanyomtatványt. Ott a cégnek a caffi-tól a jutalomig (a bér mellett) mindent fel kell vinni Bruttóban/nettóban és ebből jön ki a varázsszám, hogy meddig vagy terhelhető.
Erre a papírkára céges pecsét és cégvezető aláírás megy!

Pl: Rafi: https://www.raiffeisen.hu/documents/10165/12833/munkaltatoi_jelzalog.pdf

[ Szerkesztve ]


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Az valóban durva, ahogy kinéz a hűtő. Nem is értem, hogy hogyan tehetett bele és aztán ehetett meg onnan bármit is. Nekem nem lenne gusztusom hozzá. Viszont mennyi volt a kaució? Önmagában egy használt hűtő, meg egy takarítás nem éri el egy teljes manapság megszokott kaució értékét, bár ha olcsóbb volt a bérleti díj, akkor lehet. Volt valami más durva is?

#28794: Ez a klasszik jövedelemigazolás, nem? Egyébként hallottam róla, hogy van aki albérlethez kéri. Nekem egy eset volt, amikor simán munkaviszony igazolást kértek. Azon kívül másnak ez nem jutott az eszébe.

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(addikt)
Blog

Az jövedelemigazolás!

És akkor még nem is említettem, hogy csekkolja a céget a Bank, majd közölték velem, hogy mákom van, mert Covid álló kategóriába tartozik (tavaly márciusban) :Y (piaci jelzáloghitelt vettem fel)


Qtya123
(őstag)

Eléri, mert az utolsó bérleti díj egy részét sem tudta kifizetni, így az is abból ment.

Amúgy nem is értem miért lepődök meg. Volt időszak, mikor sok ember életterében megfordultam és minden apró részletet megtekinthettem. Csak így hirtelen ami beugrik, hogy találkoztam 70 milliós (2014-ben volt annyi) Penthause-ban azzal, hogy simán elnézték, hogy tocsog a kutyahúgyban a szőnyeg.
Vagy épp a villában a nőnek a szobájában másfél méter magasan a szoba közepén kupacban a levetett szennyesruhák.

Igazából nem kellene már meglepődnöm semmin. Sok ember egy igénytelen állat.

[ Szerkesztve ]


Morgenstern
(tag)

És még csak a hűtőt láttuk, képzeld el a fürdőt vagy a budit…


Mercutio_
(félisten)

"egyedülálló férfinak NEM"
Tiltakozom!!! :DDD

Btw ismerős pont az egyetemista csajokra panaszkodott legutóbb*, szóval ez is szerencse kérdése.

* lakóként, ofc


Dorian
(félisten)

Tapasztalat:
Egyedülálló férfi: 4-ből 2 rossz
Egyedülálló nő: 1-ből 1 jó
Meleg férfi pár: kiváló, tökéletes!

üzenetek