LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Djuree
(félisten)

wow, ez már fasza.
ilyen volt nekem moc-ban, eladtam már régen.
gondolom ez se lesz olcsó...


Thodeus
(aktív tag)






Llew
(senior tag)

180 Euro

#80262 Thodeus
Na a figura gyűjtők örülhetnek, lesz olcsó Venatoros Rex

[ Szerkesztve ]


RapaNui1
(aktív tag)

Nekem a 76193 az őrzők hajója valahogy jobban tetszik.


sb
(veterán)

Azt kérdeztem volna, hogy erre vajon van kereslet UCS méretben, árban is? Téma/hajó.
Aztán az árat látva kellemes meglepetés volt. Bár csak 2090db-ot láttam 2400 helyett, de a 75k-s induló ár és szokás szerint előrendelésben (német) már 55k körül ez árban nem egy nehéz ajánlat.

Többi Technic cucc:
Jesko: Felülről, hátulról szerintem kifejezetten jól sikerült a forma, hézag meg alig van. Az orra és első kerékív gyenge, a ragasztott fura fényszóró rajzfilm autó-szem szerű izé... de az eredetinek is elég idétlen. Nekem nincs vele gondom összességében.

Volvo(k): Ha kettészedjük akkor szvsz két átlagos modell egyben, elég drágán. Darabszám alapján nagyobb elvárásaim voltak.

Porsche: Formára jó, a sebesség érdekes lehet, de ilyen akkuval fura csodát várni. Kíváncsi leszek a dupla hátsó motoros hajtásra, diffi helyett vajon megoldják 100x bonyolultabban?
És a lényeg: a hub nem tetszik továbbra sem, a Lego féle modularitás halála ezen a téren is szerintem.


sb
(veterán)

Nálam ugyanez. Lambo fel se merült. Az Aston első ránézésre nem sokat ad, a Merci fura. Látom benne az akaratot, sok részlet van a G-ben, a kabrió elég harmónikus lett, de nekem nem jön be egyelőre egyik sem. Azért az építésük még módosíthat ezen, nyilván több dolog kiderül majd a review-kból.

@Throme
Ez amolyan a 'nyuszikán van sapka, vagy nincs sapka' eset.

Nem erről van szó szerintem. Ennek két kategórija van:
- Van a tök szubjektív értékelés, ez az amit írsz: Legóból jobban nem lehet megoldani és akkor az vagy tetszik vagy nem. Egyéni ízlés kérdése. Ezzel nincs gond, nem a Lego béna.
- Viszont vannak objektív tényezők is szerintem amikor lehetett volna jobb, van jobb elem, technika, megoldás, szín, stb... csak nem azt használták. Ez nem szubjektív jellemzően. Itt ilyen a motorház is szerintem, az MP4-nél a hátsó kerék (igen, nem létezik széles, de ha első/keskeny se létezett, tehát ez megoldható lett volna, csak választás kérdése volt), ilyenek a konkrét modell hibák is, lásd Orient Expressz, stb... azért ha végignézzük a felhozatalt közel sem hibamentes a Lego, szinte mindig van olyan ami lehetett volna jobb, nem azon múlt, hogy "van sapka vagy nincs".
Aztán a konkrét hibák után meg már el lehet dönteni szubjektíven, hogy kinek mennyi fér bele.

Abban egyetértek, hogy review-t még érdemes nézni, ezek első reakciók.
Részleteiben sem mennék bele, látok egy csomó finom részletet a G-n ami pozitív. Meg van ami negatív, ill. a szubjektív összkép nekem egyelőre nem adja ki. Ennyi.


HUN_Sector
(senior tag)

Tettem fe egy eladót facebookra, tessék megvenni akkor :)


apholyon
(aktív tag)

Elég menő az a nagy fekete figura... Jó lesz a Vikingeknek +1 ellenség :DDD


Llew
(senior tag)

Tegnaphoz képest ~2000-et csökkent emagon az Ornitopter ára.
Ez a korábbi minimumos 47 590. Kuponnal 40 500-ért elhozható.
Szóval Star Wars nap ide meg oda. Nálam ez lett.

A 76218 Sanctum Sanctorum volt már említve, hogy jó árban van. Kuponnal a régi megjelenési áron ~65 ezerért elhozható.

Meg van egy leakciózott 21318 Lombház 68-ért, ami lekuponozható ~58-ra. Akinek kell ne késlekedjen.

[ Szerkesztve ]


Djuree
(félisten)

az nem is olyan vészes...valszeg olcsóbb is a licensz mint egy sw szettnél.


sb
(veterán)

Ezt nem tudom az előző hsz-emre szántad-e mert ott ilyesmiről nem volt szó... de lehet, hogy ráéreztél mi folyik a háttérben. :B
SW nap ugyan nem érint bennünket és az emagot is kibírtam rendelés nélkül, de sajnos ettől függetlenül megtörtem: kedden beballagtunk fiammal a Store-ba és vettünk külön elemeket, plusz limitig vásárolva elhoztunk egy Micro Rocket Launchert. (úgy volt, hogy veszünk vmit ami nem túl drága ott, plusz mellé vmi tölteléket amit esetleg el lehet majd passzolni. Ehelyett végül 180 fokos fordulattal Botanikus kert lett megtartásra és a Launcher majd kiderül idővel, hogy marad-e.) Mellé pedig lett még egy hasonló értékű rendelés apróról.
Pedig nem kellett volna... eddig sikeres volt az önmegtartóztatás. Szettek, akciók ügyében is, plusz a márc. környékén összerakott "csak a legszükségesebb" PB/PaB (60k+ :U ) listák is pihentek.

És akkor ahogy látom, tovább borzolja itt a kedélyem az emag is. :D


5150head
(senior tag)
Blog

Skacok! Vidéki Tescokkal mi a tapasztalat? Van esély, hogy már találok új space minifigeket, vagy inkább el se induljak? A régi, raktáron lévő cuccokat pörgetik még ki ilyenkor? Köszi


sb
(veterán)

Szerintem ez tök egyedi. BP Fogarasi úton kb. mindig késve kerülnek ki...

Nem volt nagy lelkesedés a space figekre mikor kijöttek a képek. Egyedül sztem én írtam, hogy a teljes soron gondolkodom.

Egy kis felmérés: ki venne teljes sort, ki az aki figurákat szkennelni indul? (Van itt egyáltalán olyan fig ami kilóg a sorból, nekem ránézésre nincs.)

[ Szerkesztve ]


Tony21
(tag)

Ezt úgy oldom meg, hogy még az akciókat sem nézem meg ... Lego immunity level 100 :D


Dilikutya
(félisten)

Valami alapján be lettek árazva, Marketplace-en már láttam napokkal ezelőtt, egyazon hirdetésben kb. 1000 Ft különbségek voltak a figurák között, 2990-3990-ért adta valami barom. Gondolom a babás, kutyás. De nekem annyira nagy különbségek nincsenek., elég egységes lett. Ice planet, M-tron, Blacktron lehet esetleg népszerűbb a nosztalgia miatt.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Szolnokon hetek teltek el, mire a Tesco-ban és Müllerben megjelentek, itt csak ezekben kapni, esetleg a Régió, de oda nem járunk.
A Müller pár hete még a dobozos Marvel 2-ből is rakott ki.


Llew
(senior tag)

Én idén szerintem meg csak a gyűjthető minifogeket vettem ha jol emlekszem, szóval megerdemeltem az ornitoptert :D

Mondjuk PaB listam nekem is van, de azt pihentetem még. Főleg hogy arra kedvezmény még ajandék sincs.

@5150head
Teljesen valtozó. Csak ezert nem mennek tesco fele a helyedben, de ha ugy is arra jarsz be kell nezni minnel többe. Meg szerintem korai, de ha megjelenik akkorcis teljesen valtozó, hogy jol es mennyi.

[ Szerkesztve ]


apholyon
(aktív tag)

Én tegnap előtt voltam Tescoban, itt még a 25-ös széria fut... Bár ez a város egyébként is megrekedt pár évtizeddel ezelőtt... :U


Dilikutya
(félisten)

Eleve május 1-től megy a 26. széria, nem?


sb
(veterán)

Bátor a 3-4k-s ársáv. Ehhez képest az 1k eltérés szinte homogén figurákat feltételez akkor. Én is csak így, homogén, általánosan space témakörben használható figurákként értelmeztem őket, olcsón a teljes sor talán még megérné.

Eleve május 1-től megy a 26. széria, nem?
Kb. 1.5 hete lehettünk az Aréna Kocka Storeban, fiam azt mondta látott kint space figeket. De nem szólt... :D Nem tudom így volt-e, de utólag megmutatva a dobozképeket is megerősítette, hogy nem keverte össze mással. :)

@Llew
Na igen. Ha előveszem a listákat akkor kicsit át is kell valószínűleg szerkeszteni emiatt, legkelendőbbre fókuszálva és a többi lehet, hogy átvándorol BL-re.
Az Ornithopter nagyon jó ennyiért, nekem már lélektani 40 határ alatt lenne némi visszatérítéssel de a héten már 100k+ után hülyének érezném magam ha azt is berendelném. (És akkor még ott a lombház is...)

szerk: Ja és első Friends készlet is meglett a két fiú mellé. Még ezt is ki kell magyarázni... :D (amúgy fiam választotta végül, hogy ezt vigyük, az épület tetszik neki is.)

@Tony21
Nem kell szerénykedni. A topicot is láthatóan követed, szóval látsz te akciókat csak ilyen erős vagy. :) (a terepasztal mellett :D)

[ Szerkesztve ]

üzenetek