LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


sb
(veterán)

Nálam ugyanez. Lambo fel se merült. Az Aston első ránézésre nem sokat ad, a Merci fura. Látom benne az akaratot, sok részlet van a G-ben, a kabrió elég harmónikus lett, de nekem nem jön be egyelőre egyik sem. Azért az építésük még módosíthat ezen, nyilván több dolog kiderül majd a review-kból.

@Throme
Ez amolyan a 'nyuszikán van sapka, vagy nincs sapka' eset.

Nem erről van szó szerintem. Ennek két kategórija van:
- Van a tök szubjektív értékelés, ez az amit írsz: Legóból jobban nem lehet megoldani és akkor az vagy tetszik vagy nem. Egyéni ízlés kérdése. Ezzel nincs gond, nem a Lego béna.
- Viszont vannak objektív tényezők is szerintem amikor lehetett volna jobb, van jobb elem, technika, megoldás, szín, stb... csak nem azt használták. Ez nem szubjektív jellemzően. Itt ilyen a motorház is szerintem, az MP4-nél a hátsó kerék (igen, nem létezik széles, de ha első/keskeny se létezett, tehát ez megoldható lett volna, csak választás kérdése volt), ilyenek a konkrét modell hibák is, lásd Orient Expressz, stb... azért ha végignézzük a felhozatalt közel sem hibamentes a Lego, szinte mindig van olyan ami lehetett volna jobb, nem azon múlt, hogy "van sapka vagy nincs".
Aztán a konkrét hibák után meg már el lehet dönteni szubjektíven, hogy kinek mennyi fér bele.

Abban egyetértek, hogy review-t még érdemes nézni, ezek első reakciók.
Részleteiben sem mennék bele, látok egy csomó finom részletet a G-n ami pozitív. Meg van ami negatív, ill. a szubjektív összkép nekem egyelőre nem adja ki. Ennyi.

üzenetek