Autós topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


V911
(junior tag)

Elnézést kérek, mellékattintottam egy több oldalas visszapörgetés után:)))
Új kérdést akartam.

Májköl: A megalomániám az oka, hogy ez tetszik, hasonló az opel kadett combihoz, de úgy tünik annál egy kicsit nagyobb, és gondolom a márka masszívabb. Az opel kadett kombik mára eléggé rossz állapotban vannak. Ez a típus talán kevésbé van agyonhajtva mert inkább családi luxus autó volt nem pedig trógerautó mint a kadett.

Munkába járáshoz kellene, de úgy hogy közben rendszeresen viszek ezt azt. Ezért lenne érdemes mindig magammal cipelni a nagy rakteret. Gyakran viszek 3 méteres szögvas szálakat, nem sokat, ebbe elférne az is.
Gyakran viszek hatalmas hungarocell táblákat, nem nehezek, de kell hozzá a nagy tér.
Gondolkoztam kicsi autóban és utánfutóban, de azzal az a gond nem mindig van nálam, állandóan üres utánfutót magam után húzni pedig szerintem elég nagy vesztesség.
Régen seat terrám volt, az megfelelt, testátlóban a 3 méter is megvolt neki.
De mostanra nagyon elkoptak a seát terrák, 10 éve is ritka volt, ma mégritkább. A nagyobb baj, hogy ami van az nagyon szét van hajtva.
Olyan autó kéne ami nem úgy olcsó hogy utána ráköltöm a többszörösét.
Hanem próbálom megtalálni a legolcsóbb típust, vételár+ráköltés, szerviz+fogyasztás+hivatalos költségek terén. Más költség asszem nincs. És ezt nagy raktérrel kombinálva. S fontos a nagy raktér nem nagy tömeghez hanem nagy térfogatnak lesz úgyhogy megfelelne egy seat terrat szintű (1400 cm3 diesel) autó is csak ne legyen széthajtott és/vagy szétrohadt. Benzines ellenes se vagyok, de pl. a 900 cm3-es benzin seat terát még annyira se javasolták mint az 1.4-es dieselt.
Olyan tanácsokat is hallottam, hogy 600 000 Ft alatt egyáltalán ne is vegyek autót, mert csak rá***szás.

Mellékesen megjegyzem, hogy 15 éve még barkas párti voltam, de végül 5-ször annyiért vettem seat terra 1.4 dieselt a forintban kevesebb mint feleannyi fogyasztás miatt

[ Szerkesztve ]

üzenetek