Mazda topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


tobias88888
(őstag)

Szerintem nem, ha jól csinálod persze. Akkumulátor kapacitás ajánlott hogy hasonló legyen, de nekem azért sikerült anno egy 40Ah-s Fiestáról is beindítani a 65ös Start-Stop-os Mazda3-ast.

[ Szerkesztve ]


pető bá'
(őstag)
Blog

sziasztok,

A mai napon át is vettem a gépjárművet (2014, Revolution 2.0 120hp):


Egyelőre nagyon teccik :B

Elsőre csak az usb töltési sebessége lepett meg, szinten sem tudta tartani az S23-at, pedig csak BT-n ment róla zene, tehát még a kijelző is ki volt kapcsolva - ez normális? Ti hogy töltitek a telefont a kocsiban? Szivargyújtóról?
Mert a másik bajom, h vettem egy Baseus gyorstöltőt, de mintha nem érintkezne rendesen, mert semmit sem csinál (másik kocsiban teszteltem, maga a cucc működik). Ha használtok szivargyújtós töltőt, akkor milyet? :D


Moleman
(addikt)

A szivargyújtós megoldás nem az igazi, kb minden aljzat és minden csatlakozó más, nem megbízható. Arról nem is beszélve, hogy eléggé útban van. :D
Én 10 éve ilyen USB tápokat használok mindenre, telefonhoz is, menetrögzítő kamerákhoz is, a biztosítéktáblából kap áramot egy extra biztosítékkal. Tényleg jó, 2A fölött tölt minden telefont.

#6920 MaXing
A bikázástól nemigen lesz baja, de az akksi biztosan cserés lesz, ha egyszer 10V alá esett, már nem valószínű, hogy újra életre tudod kelteni.

[ Szerkesztve ]


tobias88888
(őstag)

Carplay / android auto upgrade. Ott van "gyors" töltés


shifty!
(senior tag)
Blog

Plusz egy erre, semmi extra nem kell, USB modul csere és jól tölti.


pető bá'
(őstag)
Blog

ok köszi, sejtettem, hogy azzal már nem lesz gond, csak még nem szántam rá magam a sw upgrade-re (70.xx -> 74.xx), addig meg kell valami :D

De találtam egy egyszerűbb 1A-s szivargyújtós töltőt, azzal nincs semmi gond, klasszikus rugós a vége, érintkezik rendesen :)

AA/CP esetén is működik a HUD-on a navigációnak a "next move" kijelzése? A gyári navival próbáltam, elég hasznosnak tűnik :)


Villa7
(tag)

Nem, oda csak gyárit vetíti ki


tobias88888
(őstag)

70től már van AA/CP, nyugodtan cserélheted a hardwaret, szoftver upgrade utána is mehet.

"AA/CP esetén is működik a HUD-on a navigációnak a "next move" kijelzése?" - A 2023as mazda3 sem tudja (ha jól tudom), de az új cx-50 már igen. Elvileg AA support kell, szóval újabb firmware kiadás, kérdés lesz -e

[ Szerkesztve ]


pető bá'
(őstag)
Blog

a leírások szerint ha egyszer bekerült az AA/CP modul, többé már nem lehet sw-t update-lni. Vagy félreértettem?
+ a leírás szerint ez a 74.xx a final build, szóval nem lesz már újabb. Ezért is szeretném feltenni.


MaXing
(csendes tag)

Végül nem kellett bikázni, sikerült feltölteni, bár kicsit trükkösen. Egy régi töltővel kezdtem tölteni, aminek nem számított, hogy hány volton van az akksi, majd 9 volttól átálltam az "intelligens" töltőre, és szépen felnyomta kb 36 óra alatt. Szerencsére az akksi hibátlanul teszi a dolgát.


tobias88888
(őstag)

Melyik leírás írja ezt?

Két fontos dolog van verziókkal kapcsolatban:
1. semelyik 70 alatti SW nem kompatibilis az újabb AA/CP-t támogató hardware-el (nem ismeri fel az usb-t). Ezért ha 70 alatti SW van fent (pl 56), akkor előbb azt kell legalább 70esre updatelni, majd jöhet a hw csere
2. az 56.00.100 alatti verziókat nem lehet 70re updatelni közvetlenül, előtte az 56.00.100-ra kell updatelni (nem biztos hogy pontosan arra kell, de az biztosan jó köztes sw-nek)

[ Szerkesztve ]


pető bá'
(őstag)
Blog

jogos, nem találom mi alapján emlékeztem erre; itt a vonatkozó rész (pm-ből), félreértettem valamit korábban:

IF your Mazda ALREADY Has a Working CP/AA YOU DO NOT Need to Remove it's New AUX Hub or Cables, you just overwrite with this new Updated Firmware as NORMAL.

Tehát akkor ha a 70.00.367 EU N van fenn, simán mehet be a hw + kábelek.

[ Szerkesztve ]


pető bá'
(őstag)
Blog

Valószínűleg csak annyi a gond, hogy nekem wireless modulom van, amihez kell a legújabb sw. :)
Visszatettem inkább a gyárit, most így kifagy néha random, AA/Carplay indításkor meg fixen :)


pető bá'
(őstag)
Blog

74-es sw upgrade után megy szépen az AA:R


tobias88888
(őstag)

Április 28 óta nem írtak vissza, hamarosan megkeresnek.


tobias88888
(őstag)

Végre sikerült fekete felnikre váltani (215/50R17, szóval köztes megoldás). Piros színhez szerintem az a legjobb, mintha egy másik kocsi lenne:


MaXing
(csendes tag)

Ehhez a bordóhoz tényleg tetszetős! :)

Láttam egy márciusi hozzászólásodban, hogy AA/Tolató kamera kis update-tel bármelyik fejegységes modellbe beszerelhető. Igaz ez egy 2013 -as Attraction -re is? Nekem a márka szervízben 200e -t mondtak a tolatókamerára, de nem biztos, hogy még kapható a típushoz. Igazából mindkettő jól jönne, de talán az Android Auto fontosabb lenne, ha valamilyen módon meg lehet csinálni.


gyuri81
(veterán)
Blog

Szerintem borzasztó ez a felni :(
Ebből mit látni? Konkrétan semmit :O:O


tobias88888
(őstag)

2013as BM ugye, nem BL? Ha van benne 7 colos kijelző, akkor igen, az android auto és tolató kamera is könnyen beszerelhető. Ha nincs kijelző akkor többet kell szórakozni, konfigot állítani, de az sem megoldhatatlan.

Mindkettőt lehet aliexpressről, gyors szállítással:
- Kamera a Hatchbackhez (nem tudom miért 6V-nak írja)
- AA/CP-hez meg van több fajta is, wired és wireless

A kamera beszerelése úgy 1 óra, az AA/CP inkább 3. Mindkettő nyugisan, nem sietve, nem törve, harmad ennyi idő alatt is meg lehet csinálni.


tobias88888
(őstag)

Kicsit sötét a képen, még itt is de azért jobban látszik. Az alap 16os szurkenel sokkal jobb, de szerintem a 18as szürkenel is (szubjektív)

üzenetek