Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Formaster
(addikt)

Van valakinek tapasztalata (MK wifi) CapsMan terén? Egy RB4011 wifis változata lett a capsman szerver és kapott egy cAP AC-t. Itt ugye a cAP AC processzor teljesítménye irreveláns, mindent a 4011 végez, aminél még 60%-nál nagyobb cpu terhelést nem láttam.

Meglepetésemre rosszabbnak találom a wifi kapcsolatot, mint eddig, mikor egy ezer éves TP-link Touch P5 volt AP-ként használva. A setup hasonló, ugyanazon a csatornán vagyok, senki nem zavar rajta, nincs interferencia, minden beállítást jónak találok. Alapvetően a wifi antenna nyeresége kisebb TP-linkhez képest, 3 vs 5 dB. De közelről, nem kéne befolyásolja az eredményeket. Ami elfogadható lenne, hogy a TPlink instant 550-600Mbps helyett csak 350-400-at tud. A sebességgel kibékülök, a wifi kapcsolatokhoz elég.

Ami nem kerek, hogy az első mérésnél ez is nehezen épül fel. Elindul 50-ről, felkúszik 100Mbps-re kb 2-3s alatt, majd még 2-3s és eléri a 350-400-at. Azonban, ha azonnal mérek újra, akkor szinte instant megvan a 400Mbps. Ha a régi TP-vel mérek, akkor ott is 10-ből 10x instant felugrik a maxra. Olyan, mintha valami alvó módból ébredne fel és utána egy ideig ébren is maradna.

Ezek a beállításaim, de a HT/VHT pl egyáltalán nem tudom miért felel. Local forwarding van, a Client to Clientet próbáltam be-kikapcsolva, de nem hozott változást. A Basic ratet próbáltam emelni 24-ig, de ott sem jártam sikerrel.

üzenetek