Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Létre van hozva site-to-site módon L2TP kapcsolat egy központi eszköz és több telephely közt, tehát minden a központi MikroTik-ban fut össze (7.7 a ROS rajta).

99%-ban rendben fellépnek a kliensek. Létre van hozva mindenkinek az l2tp-server-nél a saját konfigja, a name és az user.

A probléma, hogy időnként az ip-címeknél nem úgy jelenik meg, hogy az l2tp szerver neve, mondjuk telephely1 mint interfésznév, hanem <l2tp-telephely1>. Ezzel az a gond, hogy nem a beállított név szerinti interfésszel épül fel a kapcsolat, hanem valamiféle dinamikus interfésszel, így a rá vonatkozó tűzfal szabályok nem lépnek érvénybe. Ilyenkor hiába aktív a kapcsolat, az l2tp-server-nél a telephely1 bejegyzésnél az sem jelenik meg, hogy running, hanem egy dinamikus interfész tűnik fel.

Mi okozhatja, hogy látszólag totál random dinamikusan jelenik meg, holott van létrehozva neki bejegyzés az l2tp-server-nél?

Remélem nem lett túl kusza, jelenleg működik rendben, így nem tudok kimeneteket bemásolni, de amint megint elromlik, bedobom ha addig nem lesz megoldás. :)

Köszi!

üzenetek