Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Longeye
(tag)

A notiban van wifi és ethernet kártya is. Az ethernet-tel lógok az otthoni neten, a wifi-vel meg egy másikon. Így tudok váltogatni. Ki/Be kapcsolgatom a vezetékes hálózatot, meg a másikat.
Én is wireguard klienssel próbálok csatlakozni. Annak a konfigurációs állományába másoltam be a Mikrotikről a beállításokat.

Idézet a Back To Home leírásából:
"Configuring BTH manually in RouterOS (optional, if no smartphone is available to you)

Important notice

It is important to note, NOTHING has to be configured in RouterOS to use Back to Home. Simply use the BTH app (see above section) to enable it. The whole point of Back to Home is to avoid using Winbox or command line. Below instructions are only for debugging or seasoned administrators.

Connect to router
Enable DDNS Cloud service: `/ip/cloud/set ddns-enabled=yes`
Enable Back To Home: `/ip/cloud/set back-to-home-vpn=enabled`
Print tunnel configuration: `/ip/cloud/print`
Scan QR Code (`vpn-wireguard-client-config-qrcode`) or Copy config (`vpn-wireguard-client-config`) and enter in preferred WireGuard® client. Only one client at a time will be available to use this config.
"

Pontosan ezt tettem és működik is, úgy, ahogy...
De itt van az a mondat is, amire korlátként emlékeztem, hogy egyszerre csak egy kliens használhatja ezt a konfigot. Az egyedi kulcsok miatt ez logikus is, csak én úgy emlékeztem rá, mintha magára a szolgáltatásra vonatkozna.

Úgy van egyébként, ahogy mondod. A BTH a Wireguard-ot használja. Amikor bekapcsolom a routeren, akkor létre is hozza az interface-t és egy peer-t is. Amikor telóról csatlakozom rá, akkor annak létrehoz még egy peer-t.
Mindkettő csatlakozik, megy is rajtuk a forgalom, épp ezt nézegetem, de a beállítás nem teljesen ugyanaz.

A zerotier-t már ajánlottad korábban is, meg is néztem. De az fizetős, vagy nem?
Egyelőre harcolok még a Mikrotik-kel.

üzenetek