Mikrotik routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


stopperos
(senior tag)
Blog

Működnie kell.
A problémád az, hogy az ac-s eszközökre kiadott wifi-qcom-ac ki van herélve, és nincs benne VLAN kezelés. A probléma feloldása ha mégis új CAPsMAN-nel akarod kezelni valamennyire, hogy nem a wifi driverből (és nem CAPsMAN-ből) rakod rá a VLAN tag-et. Az eszközön kell reszelni. Két megoldás is lehet (nálam mindkettőre van példa):
1) Az eszközön a bridge-re VLAN Filteringet állítasz be és kézzel adod hozzá az egyes interfészeket a megfelelő PVID-val és Frame Type beállítással. Valamint a VLANs fülön az interfészeket hozzárendeled a megfelelő VLAN ID-hoz. Amit lekaptam, ott két VLAN-ra szét van választva a Wifi (wifi-qcom-ac, hAP ac^2):

(Még mielőtt valaki megreklamálná: hAP ac^2-nél a switch chipben kell az ethernet portok VLAN ID-ját állítani, hogy megmaradjon a Hardware Offload. Ennél a kitelepítésnél nincs szinte ethernet-ethernet forgalom, a wifi* pedig a CPU-n keresztül megy.)

2) Az eszközön az ether1-re felveszel elegendő számú VLAN interfészt, és ezekhez létrehozol 1-1 bridge-t. Ezekbe rakod bele a megfelelő interfészt. Itt 3 VLAN van, bridge-ekkel megoldva (wifi-qcom-ac, cAP ac):

Mindkét megoldás munkás, de járható, és működik is. Ha nem megy, akkor még mindig visszarakhatod a régi wireless csomagot, és ott sokkal egyszerűbb.

üzenetek