MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

K&F Concept Sling Bag 10L? [link]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Ezek egyre nagyobbak. :D


Lassú Víz
(őstag)

Mitől marad ott és úgy a hátadon? Szerintem az csak a reklámfotó erejéig ilyen, egyébként meg egy hosszabb pántú válltáska, annak minden nyűgével együtt.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Igen mert "mindenre" kéne. Kéne arra is, hogy amikor elmegyek a kutyával barangolni, akkor férjen bele a gép, a jutifalat, a víz, a kakis zacskó, az egyéb kutyás motyó, kulcsok, az igazolványok, telefon. Ha biciklizni akkor igazolványok, telefon, kulcsok, víz, minimál szerszámkészlet amit szoktam vinni, gép, esetleg plusz egy obi. Meg arra is kéne, hogy ha csak a gép van nálam és igazolványok, kulcs, telefon, akkor ne nézzen ki úgy, hogy még betehetnék egy komplett ételhordót és még mindig van hely.
DE ugyanakkor legyen kicsi, ne akadályozzon, stb. Szóval a táskák honda jazz-e kellene, kívül kicsi, belül nagy.

Igazad van a 10L sok. A onego v2 4L tűnik most szimpatikusnak (természetesen sold out lett közben :D).


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Jó kérdés, a gyakorlatban kiderül legfeljebb.


hibavissza
(veterán)

[link] Beizzítva a táskás offolást találtam egy Ulanzi hátitatyót. Ez a backpackclip is tetszik. Még nem láttam ilyesmit.
Ingyen szállítanak Mo-ra.


Neck
(veterán)
Blog

Már nem emlékszem, melyik topicban kaptam a fejemre, hogy a Fuji 18-55 f2.8-f4 leveri a Sigma 18-50-et, mint vak a poharat. Még valami teszt is volt linkelve.
Nos, Dustin Abbott letesztelte nekünk 40MP-n, és mind AF-ben, mind képminőségben jobb a Sigma, amellett, hogy könnyebb és olcsóbb is.
Persze vannak érvek a Fuji obik mellett is, vignetta és torzítás, valamint CA szempontjából nem valami jó a kis Sigma, de mindent nem lehet...
Egyre jobban rákívánok egy könnyű APSC szettre. :D

[ Szerkesztve ]


vihartigris
(őstag)

"Egyre jobban rákívánok egy könnyű APSC szettre."

Csak szólok, hogy mindjárt itt a gyereknap :DD


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Én szeretem a Fuji XF 18-55mm f/2.8-4-et, de az egy tévhit, hogy az egy hű de prémium cucc. A maga idejében messze az átlag egypálcás APS-C kitobjektív felett volt optikai minőségben (ma már kisebb az előnye), egy fényértékkel fényesebb volt a teljes tartományban, fém az egész és van blendegyűrű. De ne feledjük, hogy az X-rendszer elején debütált 12 évvel ezelőtt, érződik rajta, hogy eltelt az idő.

Én viszont pont ezt szeretem benne, nekem a "modern vintage" (értsd: Kilencvenes évek vége, kétezres évek eleje) a leginkább kedves a számomra ha ízeket akarok, amikor már kezdtek megjelenni a modernebb lencsebevonatok vagy a nyitva is kontrasztos kép, de még voltak tipikusan vintage hibák (vignettálás, CA, LoCA, örvénylő bokeh, stb).

Ez az objektív ezt a hangulatot hozza. Ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, de labor méricskélésben teljesen oké, hogy elmarad egy bármilyen jóval modernebb cucctól.

Amúgy most fogják leváltani az XF 16-50mm f/2.8-4.8-ra ami a pletykák szerint a 40 megapixeles X-T50-nel együtt fog megjelenni.


kovsol
(titán)

Egy közepesen drága FF objektív árából már tudsz összerakni egy használható APS-C kombót :) persze nem a top ligából, meg esetleg használtan.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

A mindenre is kéne hozzáállásom győzött, megrendeltem mindkét táskát ami tetszett. :/ Nem egy költségtakarékos megoldás, de hátha bejön.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Melyikek is voltak azok? Majd írhatsz róluk pár sort amikor már van velük tapasztalatod. Tökre nehéz a legtöbb táskáról értékelhető véleményeket fellelni.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

A pgytech 4 literes és a K&F 10 literes. A kettő együtt olcsóbb mint a peak design. Remélem legalább az egyik megjön a héten, hétvégén kéne. :/

[ Szerkesztve ]


Grillo
(senior tag)

Nekem most kezdi megadni magát a Manfrotto Advanced Active-om, bár csak a kis zseb zippzárjánál vált el a "szövet" kis részen, ezt még lehet asszony meghegeszti. De azért nézegetek. Méretben nekem nem nagyon kéne nagyobb, tetszik az [advanced beefree] . Valakinek van vele tapasztalata? Vagy valami hasonlóval?


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

A Pgytech onego solo v2 4L megjött.
Jó táska, de. Egy nagyon nagy DE.

Nem tudom, hogy a 4L a nevében azt jelzi-e, hogy 4 literes, feltehetően erre gondoltak, de akkor valószínű hogy nem szabványos literre gondoltak, ugyanis nem hogy a belső hasznos térfogata, de a külső befoglaló mérete sincs meg 4 liter közel sem. A belső részét 1 (egy!) liternek se mondanám. Ez egy nagyobb övtáska, amibe az igazolványon, telefonon, kulcson felül elfér még pár kisebb napi használatú cucc, plusz egy kis (!) milc egy pancake obival, vagy ha a napi használatú cuccokat máshol tartja az ember (másik táskában? :N ) akkor egy kisebb milc egy normál obival, egy plusz kisebb obi és egy telefon. De ha ezt használom egyetlen táskának, akkor kb. az XT-30 II a 27/2.8-cal fér el benne a telefonon, kulcsomon és az EDC tatyómon kívül (ez egy tenyérnyi Maxpedition micro organizer).

Szóval ezt csak az vegye aki NAGYON tudja, hogy mit csinál, miért veszi. Én jelenleg úgy látom, hogy visszaküldöm, mert nincs olyan táskám, amibe a napi cuccokon felül az XT30+27mm ne férne el röhögve, és még ne is lötyögne. Ebben a fent leírtak passzentosan elférnek.

Nem látom azt a felhasználási módot, hogy ebben a táskában CSAK fotós motyó legyen, mint a review-k sugallják. Vagy akkor mindig mindenki degeszre tömi a zsebeit kocsi- és lakáskulccsal, igazolvánnyal, telefonnal, zsebkendővel, pénztárcával stb-vel.

Kabátos szezonban, ha valaki az a típus, hogy kitömi a kabátzsebeit, arra az időre jó lehet. Csak akkor meg az jut eszembe, hogy olyan kis fotós motyó, amit ebbe tennék az az egyik kabátzsebben is elfér. Szóval ezt a táskát úgy nagyon nem látom a használhatóság terén.

Minőségre amúgy kívül-belül tuti, tehát ha valaki tudja hogy mik a határai, nem hiszem hogy csalódna.


Lassú Víz
(őstag)

Előbb vagy utóbb el kell kezdenem a malacperselyt tömködni, mert semmi nem tart örökké. Épp az imént véglegesítettem némi Loctite Power Flex gél segítségével, hogy a jelenlegi vázamat már nem fogom megjavíttatni, ha egyáltalán még rajta van a szerviz listáján.

A kérdésem is ehhez kapcsolódik. Nézegetem a kapható vázakat, de fényképek alapján a gumi borítás szinte elkerülhetetlennek látszik. Van olyan gyártó, amelyik rendesen tudja ezt csinálni vagy mindegyiké kinyúlik és lemálik egy idő után?


MrChris
(nagyúr)

Szerintem ez gyártófüggetlen, az anyag tulajdonsága.


Lassú Víz
(őstag)

Akkor ezt a szempontot ki lehet hagyni az utód keresésekor.

Szerencsére a mai objektívekre már nem tesznek gumit, hátha előbb-utóbb valamelyik gyártó visszatér a régi bevált dolgokhoz. Közben megnéztem egy-két régi analóg gépről készített fotót pl. Lamperskynél. A legtöbbje köszöni, jól van. Burkolattal együtt.


MrChris
(nagyúr)

Melyik? Gondolom egy analóg gépet nem markolásztak annyit mint egy digitet.


p_adam
(addikt)

Fuji, Nikon, Panasonic, Sony, ezek idővel leválnak/kopnak (nyilván vannak típusok amiknél jobb a helyzet, mint másokkal).
Canon gépeknél viszont pontosan a fordítottja jellemző, sokkal tartósabbra csinálják, kifejezetten nehéz találni olyan típust, ahol előfordul ilyen - vagy gondolom az előbbiekkel ellentétben sokkal keményebb használat kellene hozzá...

üzenetek