MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


still2
(tag)

Sziasztok,
Nagyon köszönöm a támogató jellegű kérdéseket és hozzászólásokat.
Max összeg 300 000 Ft optikával együtt.
A jelenlegi gépet túrákon és nyaralásokon használom, Tájképek, épületek, virágok, családom tagjai.
A méret és súly fontos a számomra minél kisebbek annál jobb mivel a túrák általában 20-30 km hosszúak.
Nincs szükségem videóra.
Nem ragaszkodom új géphez.
Ami jó lenne egy gyorsabb és pontosabb fókusz.

Őszintén szólva én arra gondoltam hogy a nagyobb szenzor jobb képet eredményez. Nem gondoltam át az effektív fényerő kérdést meg mást sem és most úgy látom hogy nem gondolkoztam komplexen. Szóval nem látom egyszerűnek a cserét, de a válaszokból ítélve lehet hogy nem is kell váltanom. Köszönöm hogy megvilágítottátok az elgondolásom buktatóit. Zárójelben jegyzem meg hogy egy Canon M50-et kit objektívvel néztem ki. De egy belső hang azt mondta hogy vásárlás előtt kérjem ki a hozzáértők véleményét.
Köszönöm! :R


zsiga_667
(tag)

Szerintem nem kell neked a cserélhető objektív. Alap turistás felhasználásra egy jó kompakt tökéletes tud lenni. Kicsi, könnyű, nincs vele macera, nem költesz rá egy vagyont feleslegesen mint sok kezdő hobbifotós az első cserélhető objektíves rendszerére.

Képminőségben egy jó kompakt bőven elég az ilyen mindennapi használatra. Keress egy olyat, aminek a zoom átfogása megfelel az igényeidnek, és korrekt az autofókusza. Évekkel ezelőtt a Sonykra mondtak jókat fókusz szempontból, de nem vagyok képben hogy most hol áll a tudomány.

Canon M egyébként felejtős, halott rendszer, zsákutca.


csacsi77
(senior tag)

Ha jól tudom, akkor a Canon EF -> R átalakító csak egy fémdarab drótokkal, ugye?
Vagyis a gyári Canon és a Meike - Andoer stb. gyártmányok között nincs lényegi különbség.?
Vsgy mégis van valami, ami a gyári felé billenti a mércét?

[ Szerkesztve ]


p_adam
(addikt)

A gyári kevésbé becsillanós, biztos nem lesz kontakt vagy funkcionális probléma, annyival nem drágább, hogy megérje ezen spórolni. (szvsz)


PuMbA
(titán)

Ugyanaz a különbség, mint a gyári vs. többi objektív napellenző esetén, azaz valamivel gyengébb minőség :) A gyári adapter belső része például el van látva nem csillogó textil szerű anyaggal, míg a többieknél ez nincs.

Én a géppel kaptam a gyári adaptert szerencsére, erre is mentem rá, így kb. semmi plusz pénzbe nem került.

[ Szerkesztve ]


csacsi77
(senior tag)

+p_adam

Köszönöm! Meggyőztetek. Megpróbálok akkor egy használt gyári Canont keríteni.
Ha van itt esetleg valakinek......


p_adam
(addikt)

Last minute pletykák: "A Nikon Z6 III 24MP rétegelt BSI szenzora Sony-tól származó, az A7S IV is meg fogja kapni, más vázakban nem lesz. Különleges megállapodás gyümölcse, amit a Sony azért engedélyezett, mert a Nikon rendkívül nagy mennyiségben rendel tőlük."
Érdekes fordulat, logikusnak tűnik. Eddig is azt írtam, hogy a Nikon keze meg van kötve, de ezzel jól járhatnak. Ezek után video orientált Panasonic kamerába vajon milyen szenzor kerülhet, ha ehhez nincs elérésük.
Az is érdekes, hogy bár a Z6 III ára jelentősen emelkedik, de csak olcsóbb lesz, mint az A7S IV amellett, hogy 6k60p N-RAW belső felvétel is lesz benne.

A szintén rétegelt szenzoros R5 II után vélhetően az R6 III is hasonló átalakuláson mehet keresztül. Az A7III-mal 6 éve megkezdett 2000$-os középkategóriából drasztikusan feljavított 3000$-os felső-középkategória lesz, de olyan hibrid képességekkel, ami eddig csak felső kategóriás vázakban volt elérhető.


nozs23
(addikt)

Nagyon jól hangzik ez a váz, ma kiderül. Én úgy tudom, hogy még idén megjön az S1H utódja. Be is van jegyezve még egy Panasonic gép idei megjelenéssel. Az sem kizárt, hogy nem Sony szenzor lesz benne (mint a 25mp-es MFT).


nozs23
(addikt)

Most, hogy kint vannak a tesztek én kétlem, hogy az A7SIV egy az egyben ezt a szenzort használná, ha a 4k/120 crop hardveres limit.

üzenetek