Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Molydeus
(őstag)

A meglepetés billencs amúgy tényleg szép gesztus.
Valahol értem is, hogy abból a videóból miért maradt ki, de technikailag nézve a Silent Bobagum rettenetes igényelné a kenést. Valószínűleg az összes szilikon pados/gyűrűs halkított kapcsoló problémája többé-kevésbé, hogy a gumi súrlódik a műanyag felületen.* Se a járásnak, se a hangnak nem tesz jót. Ez utóbbira lehet, hogy csak én vagyok kihegyezve, de ahogy az egyéb zajokat kioltja a pad, úgy lesz zavaró ez a súrlódó hang. A másik kontakt, ami ilyet tud produkálni az a stem lábai és a leaf fémje között lép fel. Ha mást nem is, halkított lineárisoknál ezeket mindenképpen érdemes kenni. Szerintem akár bővebben is - persze nem túlkenve -, mint a többi felületet. Sima lineárisnál abszolút nem ajánlott a több kenőanyag, de a szilikonosoknál segít a súrlódáson.
205G0-val megkenve sokkal jobb lesz ez a switch is, bár továbbra is tartom, hogy nem kiemelkedő. A töredékáron beszerezhető Silent Peach v2 - eltérő rugóerővel - majdnem ugyanezt halkságot hozza gyári kenéssel.

*: A puha, nyúlós leérkezés elkerülése mellett ezért is ajánljuk a HxG Silent Linear-t (és a Tactile-t is), mert ott nincs ilyen súrlódás. Ha nem lenne túl drága, a Gateron Zero Degree megoldása is mentes ettől. Ebben a ház aljában és tetején lévő kis szilikon párnák halkítanak, amik nem mozognak, és a Gateron szokásának megfelelően nem is a legpuhább anyagból vannak, szóval jóval kevésbé nyúlós a leérkezés mint pl. a Bobagum-ban.

M.

üzenetek