Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Látom, megválnál már attól a DCS-től. :D


Domonkos
(Ármester)
Blog

>It will take 1 month to complete the whole design and validation to production.

hmmm... Kivancsi vagyok, hogy tudjak-e, hogy Fusion 360-ban a masik plate file alapjan 5 perc lenne ezt is megtervezni. Nagyon nem igenyel semmi erdemi erofeszitest.

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

Ez pontosan így van. A Keychronnal párban eléggé sokat tettek azért, hogy korábban sosem látott funkcionalitás és választék legyen elérhető a gamer billentyűzetek árszintjén, azokat minden téren földbe döngölve.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez legfeljebb a sufniban működik így, céges környezetben biztos nem. Meg le is kell még gyártani, de a nem barebone-okat sem árt összerakni. Plusz logisztika.


dqdb
(nagyúr)

Ez hasonló, mint Pistike kijavítja a bugot és lefordítja a binárist és az, hogy ticket, kiosztás, megvalósítás, code review, commit, végigmegy a komplett céges CI/CD pipeline-on a frissítés, manuális tesztelés, és a legközelebbi kiadásba bekerül.

HE esetében össze kell csavarozni a plate-et és a nyákot, tipikusan a plate-be kerülnek a menetes lyukak, így nem lehet akármivel/akárhol ilyet plate-et vágni.

Szóval igazad lenne, de nincsen ;] Az 1 hónapot én is sokallom, de ők tudják, mekkora az átfutás és mennyire egyszerű gyártási slotot kapni.


dqdb
(nagyúr)

[link]
jövő hét végéig még nyitva van :DDD


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ja, már csak egy spacebar kit, egy második B és ezeken kívül még 145+ euró kell hozzá.

Meg ennyiért már harmadik (ezüst) Q8-at veszek clicky buildnek, és még pár családi pizza ára is a zsebemben marad.

[ Szerkesztve ]


#02260224
(junior tag)

Na végül a biztosra mentem, nem V1 lesz, hanem Akko 5075S VIA Kit az Alirol.
Viszont szeretnék hozzá csavaros stabit, de nem tudom milyen széles a PCB. Vagy abból nem lehet baj, ha 1.6 stabikat veszek hozzá ?


dqdb
(nagyúr)

Az az ökölszabály, ha nem írják ki külön a vastagságot, akkor 1,6 mm-es a nyák.

Pontosan milyen stabilizátort szeretnél? Mert a választék eléggé nagy része nem lesz valószínűleg előrelépés a gyárihoz képest.


#02260224
(junior tag)

Ezt nem tudtam, köszönöm!
Lesz hozzá egy ilyen [link] és ezt a stabit néztem: [link] (zöld-fehérben).

A kenőanyaggal vagyok bajban, mert Kryotox-ot biztos forrásból kellene beszerezni, de fogalmam sincs, hogy honnan. Valaki a redditen azt írta, ha az ember nem tudja beszerezni/vagy nem akar annyit áldozni rá, akkor a Glorious kenőanyaga sem rossz.

Mocsok mód rá vagyok kattantva az Alira, amióta 3 csomagom is jött Standard/Selection Standarddal és patent volt minden :)) 150 Euróig okés minden.

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

A csavaros TX háza nagyon széles, sok esetben okozott az már problémát, hogy beleér a plate-be.

Ilyenkor a plate-ből reszelés a megoldás, de inkább ezt megelőzendő TX-ből inkább clip-int ajánlanék, az problémamentes szokott lenni. 6.25u drótra van szükséged, ha a készlet nem tartalmazná mindkettőt.

Ezekhez a stabilizátorokhoz a kialakításuk miatt kenőanyagből elegendő 205g0 (azaz nem kell semmi sűrűbb, amit szoktunk emlegetni), de az kell, hogy leheletvékonyan megkend a slider két oldalát.

[ Szerkesztve ]


#02260224
(junior tag)

Akkor esetleg OWLAB Stabilizer V3 ?


dqdb
(nagyúr)

Az Owlab szerintem visszalépés, de ott nem rémlik ilyen kompatibilitási nyűg. Ezekhez kell szilikonzsír, XHT-BDZ, 205g2 vagy szilikonzsír a 205g0-on felül.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

A flex cut PCB-k szoktak 1,2 mm-esek lenni.


meri
(aktív tag)

Akko: DE/Nordic, és a nordic volt felrakva alapból. Írtam nekik, meglátjuk, mit mondanak rá...


Molydeus
(őstag)

Nem-nem, ez marad. :) Egyrészt alig pár hete van fent billencsen. Másrészt nagyon szépen muzsikál a Melodic-kal és egy CF plattel.

Csak arra volt példa, hogy semmi sem lesz tökéletes, még elég drágán sem.

M.


dqdb
(nagyúr)

Az Epomakert érdemes elkerülni, mert rengeteg a minőségi és megbízhatósági probléma van velük, a DOA "megszokott" dolog. De ha mégis tőlük kellene egy termék, akkor a direkt rendelést főleg el kell kerülni, a nemlétező supportra még több panasz van, fél Redditről kitiltották őket ezért, még a saját /r/epomaker subredditjükről is ...

Ebből a kategóriából százszor inkább Akko vagy Keychron.


meri
(aktív tag)

Update: az Akko válaszlevele szerint az öntőforma tervezési hibája miatt ilyenek a cap-ek, elnézést kértek, és felajánlottak 8 EUR vigaszdíjat.


dabadab
(titán)
Blog

Sziasztok, szerintetek miért ne vegyem meg ezt a csini keycap setet? :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek