Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


sittes79
(addikt)

Molydeus

Koszi ajanlasokat, raprobalok egy epomakerre, amazonon meg van kreditem is. :R


Skynet258
(veterán)

Köszi srácok, úgy néz ki meg is van a vevő rá! :R

Seep: hogy miben jobb? Igazából semmiben, mert az a Durock elég jó darab. :B Csak olyan vagyok, hogy mindig hajt a kíváncsiság, na meg így tanulom a világot, hogy próbálgatom a dolgokat aztán ragad a tapasztalat mint a kosz. :DDD
A Silent peach is egy jó kapcsoló, de ami eddig átjött, hogy nem feltétlenül olyan konzisztens darabról darabra, van ahol picit peng a rugó, van olyan kapcsoló ami erősen nyomva néma, másik picit "megreccsen", szóval jó ez is jó az is, de nem mondanám, hogy a Silent Peach jobb, mint a Durock. Igazából most 3 kapcsoló szett van itthon, a Durock ami ugye hamarosan elmegy, a Silent Peach és a Silent Lime. Ez utóbbit azért vettem, mert el akartam szakadni kicsit a lineáris vonalról - anno MX Brown kapcsolóval kezdtem a mechanikus billel való ismerkedést, ami a mennyország kapuja volt a membrán után. Aztán jött a Silent red, ami újabb lépcső volt a halkság felé és rájöttem, hogy nekem ez bejön. Imádnék egy hangosan kattogó switch-et, de ahhoz egyedül kéne élnem asszem és az sem idális valljuk be. :D
Most épp apró lépésekben haladok a taktilis vonalon, de még silent, ezért pár hete Silent Lemon-t nyúzok és már egész alakul a dolog. Stabik cserélve Gateron v2-re, ezzel egyébként azt hiszem megérkeztem mert ezek szuperjól teszik a dolgukat. Kapcsoló téren még eldől, szerintem lesz pár cserém, bár a mostani setup is tök jó amúgy, de úgyis lesz majd valami amit ki akarok próbálni.

Összegezve a fenti litániát nem azért váltottam le a Durock-ot Outemu-ra mert az utóbbi jobb lenne, csak más, ami nekem elég indok a kíváncsiság kielégítéséhez. ;)
Lassan majd azt hiszem belekóstolok a rugó cserébe/kenésbe is, mert miért ne. Ez is egy tök jó hobbi, kicsiben csinálva még csak annyira nem is drága - és amíg nem kevés százalékot dob a munkamorálon is (home office-ban vagyok) addig még hasznosnak is mondanám. :B

Ja és az őstopiklakóknak csak egy feedback - nekem is számított anno az RGB és a magyar kupak megléte. Előbbit már elhagytam rég, az utóbbi gondolatával is barátkozom mostanság.
Szóval nincs minden veszve, mindenki fejlődőképes! :DDD


Domonkos
(Ármester)
Blog

>Szóval nincs minden veszve, mindenki fejlődőképes! :DDD

A kepesseg megletet szerintem soha senkinel sem vitattuk. Az akaras hianya az, ami a fajdalmunk szokott lenni.


Mephike
(senior tag)

Igazán nincs mit, örülök, hogy hozzájárulhatok a kísérletezésedhez :DDD


meri
(aktív tag)

Sziasztok! Megérkezett az akciós Akko Steam Engine 5108B Plus (kíváncsi voltam, max. eladom - gondoltam). Nos, hát így néznek ki a kupakok. Én nem lennék rá büszke a helyükben... gondolkozom a visszaküldésen / reklamáción. A CS Jelly Purple egy másik kupakszettel párosítva még jó is lehet, de jelen állapotában erősen bántja a szemet):


dqdb
(nagyúr)

Mire gondolsz? A perspektívatorzítás miatt nehéz következtetést levonni, az mindenesetre látszik, hogy a kupaktesten párnásodás nincsen, a felirat pedig éles, ami doubleshotnál nem meglepetés.

A feliratok elhelyezésének és méretezésének konzisztenciáját nem lehet megállapítani, a kis a betű kicsit furcsa (de feltűnő tipográfiai hibát nem látok), azt a fotó alapján nem lehet megállapítani, hogy a kupakok egyenesen állnak-e, ahogy kellene, vagy némelyik el van csavarodva.

Ez így elsőre nekem alapvetően rendben levőnek tűnik.


Ereshkigal
(őstag)

Q W E betűk szerintem egyértelműen kövérebbek. A többit tényleg nem lehet eldönteni a perspektíva miatt.


meri
(aktív tag)

Valóban nem az igazi az előző fotó, de itt egy más szögből készült kép. A Q,W,E sokkal vastagabb, mint az A,S,D - amik viszont szintén vékonyabbak a többinél. Ha mind olyan lenne, mint a Q, azt elfogadnám (sőt!). Vagy ellenkezőleg, az összes olyan lenne, mint az A,S - azt is - de igen nagy a szórás... (nem is olyan egyszerű jó képet lőni).

A "Q" mintha "festve" lenne (a fekete anyag szintje "magas"), az "A" pedig mintha kissé be lenne süllyedve (a fekete anyag szintje lejjebb van, mint a kupakfelszín). A Q egyébként egy szintben van, és szerintem ez a jó, az "A" viszont érezhetően huplis.

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

Igen, ez az olcsó doubleshot készletek tipikus problémája szokott lenni.

Az öntőforma drága, így sok gyártó nem javítja azok hibáit, hanem használja úgy, ahogyan sikerült, mert az alacsony költség fontosabb neki, mint a minőség, sajnos a kis pénz, kis foci esete áll fenn. A legtöbb kupakkészletek gyártására specializálódott gyártó folyamatosan javítja az öntőformákat, de ahol a kupak csak költség, ott erre nem fordítanak erőforrást.

Az olcsó megoldás jó minőségű dyesub PBT lehet az ismert nevektől (JC Studio, XMI, esetleg Shenpo). Dyesubnál is előfordulhatnak ilyen anomáliák, de a felsorolt három név kupakgyártásból él és jó minőséget produkál olcsón.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Meglehet, de pl. a 3068B Plus Cherry doubleshotjai full patikák voltak (még néztem is, hogy milyen kis igényes szett), szóval nem lehet azt mondani, hogy ez általános érvényű az Akkónál.


meri
(aktív tag)

Köszi a szupergyors reakciókat :) értem én a viccet, értem én - csak nem szeretem. Mivel a billentyűt kompletten vettem, jó lenne, ha minden része kifogástalan lenne (az adott árszinten persze). Van néhány keycap-szettem amit bagóért vettem, szóval le tudom cserélni, de akkor mondják meg az elején, hogy alsó kategóriás kupakeszettel küldik...


dqdb
(nagyúr)

Milyen kiosztású volt a tiéd?

A kis szériás butik gyártóknál, mint a GMK és társai, kupakonként megy külön az öntés, így ott a kérdésem értelmetlen lenne, míg az olcsón nagy mennyiségben gyártóknál tipikusan fél billentyűzet egy öntéssel készül el, szóval ott lehet, hogy egy US vagy DE öntőforma jó, míg a UK-nek vagy a UK formák közül az egyiknek véres a torka.

A jó minőségű doubleshot amúgy nem egy megoldhatatlan dolog, ha jó az öntőforma, akkor nagyon olcsón fogsz nagyon jót gyártani. Ugyanígy a jó minőségű dyesub sem az, ha figyelsz a dolgokra (a reverse dyesub jelenleg még az).

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

UK ISO (+ egy rakat bónusz DE ISO kupak).


nyunyu
(félisten)

Akko nem egyben gyártatja az ISO kupakokat?
Aztán billzet kiviteltől függően lesznek belőle felrakva a Nor/DE/UK kupakok, többi meg a dobozban mellette.


nyunyu
(félisten)

Ez most melyik kiosztás akar lenni? Nordic?

1-től balra Nordic kupak van, Í helyén Nordic/német, viszont a Shift-1/2/3/4 felirata meg UK-nak tűnik.

(Németen Z és Y fordítva lenne a másik kettőhöz képest)

[ Szerkesztve ]


Throme
(veterán)

Lehet pont ezért volt akciós...

Eszembe jut az a külföldi 'jutuber' fickó, aki magasztalta az akko-t. Még bizonygatta is, hogy nem fizet senki a véleményéért.
... meg is van Consumer Tech.
Mindennél is jobb volt az akko :) , hát lehet nem mindig van ez így.

Troll on:
itt mindenki 'vakon' gépel, nem számít a látható differencia.
Troll off...
:B


Molydeus
(őstag)

Tipikus melyik kezembe harapjak kérdés a kupak minőség.
Tipográfia, , feliratozás technológiája, a kupak profil, anyag, vastagság, felület, tartósság, a támogatott kiosztások, színhelyesség és egyáltalán a választék, stb. ... túl sok paraméter. Mindent egyszerre nem lehet vagy ha mégis, kevesen akarják majd megfizetni.

A DSC feliratai nekem nagyon tetszenek, pontos, elegáns, nem is éppen olcsó, de elsírod magad, ha látod a sorját ahol levágják a kupakot a keretről...

A legtöbb, amit tehetsz, hogy priorizálod, mi fontos neked és olyat választasz, ami legtöbbet hozza a pénzedért.

M.


Throme
(veterán)

Az ilyen hibákra, ami a fotókon látszik nehéz felkészülni.
Akciózni szokott a legtöbb cég.
Tudom lehet élni a visszaküldéssel, csak ez nem mindig könnyű külföldre.
Itthon nem tudom mekkora a választék.

Nekem szerencsém volt - nem akko - és jót kaptam. Biztos nem tökéletes és nem veszi fel a versenyt a komolyabb kupakszettekkel, de működik, nem látok rajtuk problémát.


Mephike
(senior tag)

Pár hete úgy döntöttem, hogy rápróbálok a Keychron új Q1HE billentyűzetére, mert a Kickstarter oldalon lehetett ISO változattal szereltet is rendelni. Jó lett volna, mert így megjelenés előtt már nálam lett volna a termék és szívesen csináltam volna róla videót is.
Most az egyik szeme sír, a másik üveg:

"Thanks for your patience in waiting for the Q1 HE keyboard. Unfortunately, we are writing to inform you that the Q1 HE ISO layout shipment has been delayed until the end of May.
There has been a delay in the production of the ISO version of the plate. Two weeks ago, we started mass production of the Q1 HE US version, and the ISO version was ready to start production afterward. However, we realized that the design of the plate for the ISO version required by HE was missing. The engineers started to draw and redesign the ISO plate only this week. It will take 1 month to complete the whole design and validation to production. We expect a delay of about one month before we can start shipping.
Because the structure of the HE version of the keyboard Plate is different, the engineers only modified the US version and kept the ISO version of the plate with the regular design, which does not meet the requirements of the HE version. When we discovered this mistake, it was too late, which delayed the production validation cycle because the new design had to be fully tested.
This was a new and challenging project, and we apologize for the trouble that delayed shipment for a longer period of time.
For the Q1 HE, you may consider one of the suggested solutions
1. If you want to keep the order, wait for this product model to be shipped (we should start shipping at the end of May), and we will send you a bottle of magnetic switches for free.
There are currently three kinds of magnetic switches to choose from:
https://keytron.myshopify.com/products/gateron-double-rail-magnetic-switch

2. Request a full refund for your order for this model and related accessories (if any).

Please let us know your decision. We will do the rest. Thank you again for your patience, and we apologize for the inconvenience."

Szép kis történet, szóval akkor még várok egy kicsit.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ettől még a top 3 pickben van, ha az ember könnyen beszerezhető, tömeggyártott és korrekt billentyűzetet akar vásárolni megfizethető áron. A kapcsolói szintén eléggé patikák, igényes tálalással és igen jó ár/érték aránnyal, de a külön megvásárolható kupakszettjeire is igaz ez.

Just sayin.

üzenetek