Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


kristof123
(őstag)

Monacokeys-ről tudsz valamit? Őket adták még meg európai beszerzésre.


dqdb
(nagyúr)

Túl újak, hogy pénzt adjak nekik előre, mert nem bizonyítottak még. Nálam a DeltaKeyCo is ebbe a kategóriába esik.


qnadam
(veterán)

elmentem az alzába gombot nyomkodni. a mechanikus keychronok nem tetszettek :) de a brown switchek nem állnak annyira nagyon távol attól, amit szeretnék.
az mx keys tetszett nagyjából, viszont ami még jobban, az a k860. persze az van melléírva, hogy kérésre megrendeljük, amire a fiatalember meg is mondta, hogy ha szerencsém van, 3 hét múlva lesz is belőle valami, de egyáltalán nem biztos :D azóta ráadásul úgy van írva, ha legalább öten megrendelik.
nem értettem, hogy a logi oldalán ha nincs magyar verzió, az alza hogy árulhatja mégis, de aztán az mx keys vásárlói értékeléseinél értelmet nyert a "lézerezett" kifejezés, így néz ki. azért 6 karakter egy gombra rajzolva kissé meredek.
normális áron van még emagnál nemzetközinek nevezett kiosztású, amiről nem tudni, hogy hosszú shiftje van-e, és az iponnál egy török. a török kiosztás alapból hosszú shiftes, de létezik rövid is... szerintem megrendelem amazonról 100 euróért német verzióban.

a microsoft sculpt ergonomic tetszik még így látatlanban, de annak már igazán túlzás az ára.


dqdb
(nagyúr)

amiről nem tudni, hogy hosszú shiftje van-e
10+ éve a Logitechnél a US International normál ISO fizikai kiosztást jelentett US kiosztású feliratokkal.

Manapság a US International náluk ISO Entert jelent, de hosszú bal Shiftet, azaz az Í billentyű fizikailag nem létezik.

a microsoft sculpt ergonomic tetszik még így látatlanban, de annak már igazán túlzás az ára
Ez eléggé sokáig 30e környékén ment, annyit megért, a mostani ára szerintem is túlzás.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

ez nem tudom, mikori modell, de a kiállított darabon is megvolt a hosszú í gombja, és internationalnek mondta magát. az emagnál viszont a képen hosszú shiftes us van, amit adnak, az pedig vagy olyan, vagy nem... akárhányszor az emag oldalára vet a rosszsors, mindig megbánom, hogy nem csuktam be rögtön


lorcsi
(veterán)

Logi k650?


Skynet258
(veterán)

Srácok beárazásban tudtok segíteni? Csak kapcsolóról lenne szó, Durock Dolphin 120db silent linear, pár hónapot használt.
Hol érdemes hirdetni ezt ahol jobban pörögnek a switchek? :R


nyunyu
(félisten)

Ma mellettem ülő kolléga megkérdezte, hogy mi van, új billzetem van?

Eddig nem tűnt fel neki, hogy 2 hónapja a fullfekete TKL helyett a fekete-sötétszürke sakktáblás Akko 3098B+-t használom :DDD


0xmilan
(addikt)

Meglattam a topik hivatalos csuklotamaszat egy muszerfalon! :D


sittes79
(addikt)

Egy bestbuy mechanical numeric keypadot tudtok ajánlani, zoompad kicsit huzos most.

Koszi


Jorus
(nagyúr)
Blog

Minden helyzetben megállja a helyét. :D


Molydeus
(őstag)

A legolcsóbb QMK/VIA-ban programozható hotswap numpad a Magicforce MF17 barebone 10-11eFt körül az alin, amihez még kell 17 kapcsoló és egy numpad keycap készlet. A nem barebone verzióban ugyan utóbbi kettő benne van, de azok nem programozhatók.
Efelett az Idobao Montex és ennek új verziója, illetve a Keychron Q0/Q0 Plus/Q0 Max van. Ezek már jóval drágábbak, viszont van gasket mount és CNC-zett alu ház.

M.


Molydeus
(őstag)

Jav. : a Montex és a Q0 tray mount természetesen, de az újabb Idobao és a két nagyobb Keychron már gasket mount.

M.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Még mindig nem ment el? Pedig láttam, hogy majdnem feleztél.

Mindenesetre kár, hogy silentek.


Mephike
(senior tag)

Nálam most van teszt alatt egy Epomaker EK21. Ezt használom most már egy hete. Az Epomaker switcheivel a Wisteria lineráis változatával szerelt van itt. A switch előrekent, ugyanakkor a hangja nekem kevésbé jött be. Viszont lehet Gateron switchel is rendelni.
Adott a 3 csatlakozási mód, cserélhető switch, gasket mount, VIA, PBT keycap, és megvan kb 15k pénzből. Értelemszerűen azért azt ne várd, hogy a zoom minőségét hozza, de ár/értékben rendben van.
Elvileg van fémházas verzió is, az EK21-X néven. Ha csak annyira jó, mint a kis testvére, akkor simán jó vétel lehet, egyszer lehet majd arra is ránézek.
(Úgy hallottam pénteken lesz kint videó Wisteriával és Gateron Yellow Milky Proval kipróbálva.)

[ Szerkesztve ]


Skynet258
(veterán)

Hát, kicsi a felvevőpiac tudtam én ezt, de mondom akkor lehet az árral van baj (én 20 fölött vettem de relatív gyorsan kellett valami 🙃). De ha azt mondod ez reális ár érte akkor hagyom aztán majd meglesz a gazdája, sok helyet végülis nem foglal meg nem ebből akarok nyaralni menni, szóval elvan a fiókban. :R


Molydeus
(őstag)

Hm, ez tényleg nem rossz ennyi pénzért.

M.


Molydeus
(őstag)

Nagyon halk switchek és nagyon jó áron adod őket. Szerintem lesz rá vevő, főleg ha rákeresnek a topikban és körbenéznek, hogy milyen RGB barát (tudjuk, hogy sokaknak lenne fontos) silent switchek vannak hasonló áron.
Valaki rá fog jönni, hogy jól járna velük, csak ki kell várni.

M.


dqdb
(nagyúr)

Szerintem is rendben van az ár, olcsóbban adod, mint a piacon elérhető legolcsóbb halkított kapcsoló, és annál ez jobb. Ráadásul gyári állapotba árulod, nem nyúltál hozzá, ami negatívan* befolyásolná az elkérhető árat.

* igen, elsőre furcsának tűnhet, de egy ismeretlen által végzett kézi kenés mindig árcsökkentő hatású, mert sosem lehet tudni, hogy mennyire jó és konzisztens munkát végzett, és ugyanígy a rugó cseréjét sem lehet az árban érvényesíteni


Seep
(senior tag)

Latom Silent peach lett helyette. Miben jobb a peach mint ez? Nalam is peach van most, szoval csak kivancsisagbol kerdem.

üzenetek