Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hát, az mondjuk tény, hogy a dual stage még jobban érdekelne (20 vagy 22 mm-es hosszal), de ahogy néztem, az persze pont nincs.

A Haimu x Geon Silent Yellow rugókat elküldheted borítékban (a boríték + levélküldés árát persze elutalom), ha valamikor épp a posta közelében jársz. A 72 db is egy pont jó mennyiség. Single stage?

[ Szerkesztve ]


bandi0000
(nagyúr)

Köszi, akkor még alszok rá pár napot


LeventeV
(senior tag)

Sziasztok!
Epitgetem a kis home office/emtertainent sarkomat es ehhez keresek vezetek nelkuli billentyuzetet.
A keretem kb 20-25 ezer Ft, es egy olyan billentyuzet lenne idealis, ami kepes egyszerre tobb keszulekhez (ket laptop) egyszerre csatlakozni es valtogathatom a billentyuzetet, hogy eppen melyik keszuleket vezerleje.

Van erre alkalmas billentyuzet?
Elore is koszonom a valaszokat.

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(őstag)

Nálam is sok switch mostanában nyerte el a véglegesnek szánt formáját. Még a két macro/numpad és egy 60-as ba szánt kupac van, amit meg kellene kenni, de a nagy részén túl vagyok szerencsére.

a többi szemét
A Gat. X rugójára azt hittem, hogy fel vagyok készülve, mert többször írtátok, hogy kb. csak arra jó, hogy ne essen bele a stem a házba, de a valóság mellbevágó volt. Konkrétan olyan, mintha kifejezetten pengésre szelektált darabokat raknának a switchbe. :D

Ezzel szemben a HxG Silent Linear rugóit látatlanban azonnal cserére ítéltem és a számomra már nehéz hossz-rugóerő kombináció miatt végül ez is történt, de hang szempontjából igazából nem volt rossz. (A konzisztenciára nem vagyok annyira érzékeny, arról inkább nem nyilatkoznék.).
Végül ebbe és az X-ekbe is a teljesen alap 15mm-es 60Gf-os TX-ek kerültek. A könnyebb 14mm-s 55gf-es Geonokat pedig megtartottam egy speed hibridbe a szintén Geon teflonos sliderekkel együtt.

M.


Molydeus
(őstag)

Nem tudom, hogy van-e még akció az Akko-kra. Ha igen, akkor a kerethez közel tudsz kerülni és a használói általában pozitívan írnak a wireless kapcsolatról (van bennük bluetooth és dedikált 2.4GHz-e is).

M.


dqdb
(nagyúr)

Időnként történnek balesetek, na de olyan, hogy véletlenül bemegyek önszántamból a postára úgy, hogy nem hivatalos valamit kell átvenni, biztosan nem ;] Mindenesetre félretettem azokat rugókat, nem mintha tolonganának érte.

Single stage.


Mephike
(senior tag)

Kérlek töltsd ki az összefoglalóban lévő kérdésekre a választ, hogy érdemben segíteni tudjunk. Annyit már most jelzek, hogy vezetéknélküliség és a megadott keretnek nem nagyon lesz közös keresztmetszete.


dqdb
(nagyúr)

a valóság mellbevágó volt
Talán akkor lennének a mostaninál is rosszabbak, ha még rozsdásodnának is. Ez egy kimondottan DIY piacra tervezett kapcsoló, amiből a rugó tipikusan repül, így a létező legolcsóbbat tették bele.

van, amit meg kellene kenni
Próbálok visszaemlékezni, hogy 2022-ben kentem-e egyáltalán kapcsolót, vagy sem. Az biztos, hogy 2023-ban nem és az is, hogy egy kupac 2021 végén kenésre szétszedett kapcsoló azóta is kenésre szétszedett állapotban várja a sorsát. A gyárilag kent kapcsolók kényelmessé teszik az embert, a rugócsere pedig tényleg gyors dolog.

----------

[link]
Új raw kapcsoló Geontól a meglehetősen széles raw választékába. Gyári kenés, single stage 19,5 mm-es rugó, nylon alsó, PC felső rész. Az áttetsző fehéren áttetsző fehér a piszkosfehér háttéren stílusú képek miatt a részletek egyáltalán nem látszanak, ez nekem hagyományos szilikonbetétes tompításnak tűnik.

Közepesen drága darab, a gyártót nem ismerem, kizárólag a Tactile-P változat miatt dobtam be, mert az erősen taktilis halkított kapcsoló amúgy is ritka, és azok között ez jó áron megy. A gyengén taktilis és lineáris változata ellenben szerintem drága és ott van helyettük éppen Geontól a HG Silent duó, amelyik bizonyítottan jó.


dqdb
(nagyúr)

Csak azért keresel wireless billentyűzetet, hogy a két laptophoz csatlakoztathasd és válthass közöttük?

Ha igen, akkor egy ilyen kell neked (nem karácsonyfaként világító perifériákhoz elég a 2.0, AliExpressről ennél olcsóbb), ami az egér közösítését is megoldja.


0xmilan
(addikt)

Ha a vezetek nelkulisegnek csak az a celja, hogy a ket laptop kozott tudj valtogatni, akkor arra jo megoldas egy USB switch is. Azzal nem csak a billzetet, hanem az egeret, headsetet, mikrofont, webkamerat, stb. is egy gombnyomassal tudod valtani a ket gep kozott.

...csak 1 oraval lettem megelozve... nem tudom, hogy miert nem olvastam vegig :D

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

Már alig várom, hogy valamelyik mainstream brand ráugorjon az értelmetlen módon elhelyezett sliderre, és a többiek kövessék.

0xmilan: nem tudom, hogy miert nem olvastam vegig
Túl sok volt az ékezetes betű a hozzászólásokban, és megakadt a feldolgozód ;]

[ Szerkesztve ]


szente
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Bocs, hogy ide írok ,de ez a topik jobban pörög. :R
Használ valaki NOXO Conqueror billentyűzetet? Már a 2. példánynak megy el rövid időn belül az egyik billentyű háttérvilágítása. Ez az olcsóság ára, vagy csak szórakozik velem a Fortuna? :N


LeventeV
(senior tag)

Köszi a válaszokat.
Javaslatotokra, itt a kitöltött kérdőív:

1.Mekkora összeget szánsz rá?
25 ezer Ft

2.Használt szóba jöhet?

Nem

3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Laptop beépített billentyűzetét. Két laptopot használok felváltva, és most cserélgetnem kell őket, attól függően, hogy melyiket használom. Az lenne a tervem, hogy a két laptopot fix helyre teszem, majd egy billentyűzetet kötök a két laptopra és azzal tudom váltani, hogy épp melyik laptopon dolgozom.

4.Mire használnád a billentyűzetet?

Gépelésre. Játékra nem kell pl.

5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Mindegy

6.Van konkrét modell ami tetszik?

Cooler Master CK720 stílusú billentyűzetek tetszenek.

7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

Angol vagy magyar.

8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Tenkeyless, vagy ha van rajta numpad, akkor kisebb méretű legyen a billentyűzet.

9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

Wireless.


Mephike
(senior tag)

Őszinte leszek veled én azt sem tudtam, hogy ez a márka létezik. Rákerestem a neten, de igen van ilyen. 10k az ára és azon még haszna is van a cégnek, azért ez nem semmi.
Ha 5 éve valaki vett egy billentyűzetet ennyi pénzért, az még oké dolog volt nagyon belépő szinten. Nézd meg, hogy a kenyér ára mennyit emelkedett az 5 évvel ezelőtti árakhoz képest és gondolkozz el azon, hogy mit vársz ettől a 10k-s billentyűzettől.


szente
(addikt)
Blog

Ezt leszámítva egyébként semmi gond vele, nem tűnik sokkal gagyibbnak, mint egy CM CK530 (volt olyanom is) és jobbnak tűnik, mint más no name mecha bill, amit eddig próbáltam. Ezért kérdeztem, hogy használ(t) már más is ilyet.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem tudom, életemben nem hallottam a márkáról, mindenesetre a valamire való billencsek boltban kb. 35-40-től kezdődnek (és meg ezen az árszinten is meg kell válogatni, hogy mit vesz az ember).


szente
(addikt)
Blog

Ez azért eléggé függ a körülményektől. Nekem anno az említett CK550 tökéletes volt, és most, hogy alig heti pár órát ülök gép előtt, a mostani is tökre megfelel azt leszámítva, hogy valamelyik LED hamar feladja a harcot.


kristof123
(őstag)

Sikerült megint időt fordítanom billentyűzet keresgélésre és minél többet nézelődtem egyre jobban megtetszett a Nuphy Halo75 V2 keyboard-ja. Aztán találtam 1-2 rossz hírt a márkával kapcsolatban, így inkább mellőzöm őket.
Ezután úgy döntöttem kicsit nézelődök nagyobb méretben is és lejjebb adok az igényekből. Így találtam a QK Neo80-t. Mindenhol jókat írtak/mondtak róla és a itt a topikban sem olvastam rosszat.

Hol tudnám megvásárolni (nem baj ha drágább az oldal, csak megbízható legyen)?
Körülbelül milyen szállítási időre számíthatok?
Milyen Plate-el érdemes rendelni?

Köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jó, 2018-ban nekem is szinte tökéletes volt a Natec Genesis Thor 300, utána meg a Tesoro Gram Spectrum TKL, de gondolom sejted, hogy ez miért nem mérvadó. : >

Amúgy nem rosszak a switch-ek, a hangjuk határozottan jobban tetszik, mint az Alpacáké. Kevésbé smooth-ak és bottom out is durvább, de alapvetően jobban bejön. Egyelőre a Q9-be dobtam be őket, viszont az előbb jött az SMS, hogy megérkezett az új plate + foam kit, szóval lehet, hogy ma legózok.

Akkor mi is ez? Gateron G Pro (1.0) Red ház + Gateron Smoothie Linear stem + 22 mm-es, double stage Linear rugó + Krytox? 3,6/2 mm?

[ Szerkesztve ]


dqdb
(nagyúr)

lejjebb adok az igényekből. Így találtam a QK Neo80-t
Ez egy olyan "lejjebb", ami valójában sokkal feljebb van billentyűzetként.

Hol tudnám megvásárolni (nem baj ha drágább az oldal, csak megbízható legyen)?
Körülbelül milyen szállítási időre számíthatok?

Group buy volt, a két EU vendor a Keygem és a DeltaKeyCo voltak, mindkettőnél van preorder, a UK vendor a ProtoTypist, náluk hamarosan beesik a szállítmány.

A háromból az utolsó vendort tartom a legjobbnak, ők a legolcsóbbak is (tipikusan a dollárban megadott nettó áron adják a terméket, vámkezelés nincsen, magyar áfát fizetsz náluk a végén, mintha EU-n belül vásárolnál), a Keygem enyhén áraz túl, a DKC nagyon (ennél a billentyűzetnél nem ellenőriztem most le, a tipikus gyakorlatot írtam le). Ráadásul a DKC volt olyan kedves, hogy a legdrágább wireless nyákkal árulja a billentyűzetet, ami a kedvező árnak azonnal keresztbe is tesz. A háromból a Keygemet választanám, mert valószínűleg olcsóbb lesz, mint a DKC, és nem lesz közelharc az extráknál, mint a ProtoTypistnál lenne és ez utóbbinál a szállítási költség magasabbra jön ki (~25 euró).

A Neo80 nyákjában az a jó, hogy van ISO hotswap és az a rossz, hogy hibrid ISO-ANSI hotswap, ami nem túl szerencsés (2-3 oldallal ezelőtt volt róla szó az MX kereszt kifejezés keretében). Gondolom forrasztani nem szeretnél, így marad ez a megoldás. Ha nem akarsz mindenáron wirelesst, akkor ne menjél rá, úgyse lesz túl jó az akkuidő.

A plate ízlés kérdése, egyedül a plateless dolgot kerülném, mert az hotswap esetén nagyon nem szerencsés. Ha rugalmasabb gépelési élményt szeretnél, akkor POM, ha keményebbet, akkor CF, ha a kettő között, akkor alumínium.

Súlyból a mirror PVD-t kerülném, mert hajlamos karcolódni, a réztől lesz a legnehezebb a billentyűzet, a stonewashed lenne még jó opció, csak nem értem, miért ennyire drága.

Színből az anodizált tartósabb, a coating meg különlegesebb, ízlés kérdése.

Kupakot és kapcsolót külön kell venni, stabilizátor a készlet része.

Keygemnél még a Luminkey80 jó cucc, ehhez lehet olcsón kupakkészletet is venni, ez mintha raktárkészletről jönne, de annyira nem követtem, hogy fejből toljam.

Ha az FRL kiosztás is megfelel, akkor a Cycle7 még inkább ajánlott, de itt a ProtoTypist már eladta szinte az összes extrát (EU vendorként a DKC túlárazta és még nem árulják, az Eloquent Clicks szintén túlárazta és szintén nem árulják), csak egyetlen változat van raktáron. Ez most szállítási költség nélkül jönne egy akció miatt, ANSI hotswap, de lehet, hogy elfogy, mire utánanézel a témának.

üzenetek