Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


qnadam
(veterán)

De az első gombhalálnál küzdhetsz a garanciális ügyintézéssel, egy szó szerint 10 másodperces kapcsolócsere helyett.

az elmúlt 30 évben nem volt dolgom meghaló gombbal, ezt a kockázatot bátran vállalom.

Nincsenek betolva, teljesen különállóak, de a kompaktság miatt nem lóghatnak túl jobbra. Az osztott elrendezésnek pont az egyik előnye, hogy módosítógombok kerülhetnek a hüvelykujjaid alá (ezek helyett a jobb controlt nem tudom, mire használnád).

használtam csomó laptopot, voltak a kezemben kompakt billentyűzetek is, és mindezek ellenére nekem az a kényelmes, ha a hatos csoport a régi elrendezésben van, és az enter alatt van a jobb shift, majd a jobb control (esetemben opt), amit néha használok is, amikor úgy esik kézre. igen, biztos meg lehet szokni más elrendezést is.

Nem kaptál választ?

kaptam. a thinkpadszerű, numpados dolgot kereső kérdésemre azt a választ kaptam, hogy keressek ollósat (köszi ezúton is, ez jó kiindulás volt), pl egy rapoot. az illető rapoon nincs numpad, ezért kerestem tovább más ollósakat. ezzek párhuzamosan kipróbáltam pár mecha billentyűt meg pár ollósat. miután élőben is az utóbbiak tetszettek jobban, és hasonló érzetű mechanikust nem mondott senki (meg élőben se jött szembe), szerinten logikus döntés volt ollósat venni.

Teljes QMK/VIA programozhatóság (akár egérfunkciók vagy komplex makrók is), 4+1 profil, hot swap, csavaros stabilizátorok, háttérvilágítás (déli tájolású RGB LED-ekkel), reszponzivitás, könnyű moddolhatóság, extra kiegészítők (akril porvédő, fa csuklótámasz, más kapcsolók, plate-ek stb.) vásárlásának lehetősége.

ezek közül a makrók azok, amiket használok néha, de azokat remekül megoldom szoftverből is. ennek előnye, hogy akkor is működnek, ha csak a laptop van nálam, külső billentyű nélkül.

Próbáltál már mást? Szerintem annyira nem vészes hüvelykujjal nyomva tartani egy Fn2-t, és így a kezed sem vándorol el a home rowról (de akár külön toggle rétegre is lehet tenni VIA-val, ha valamikor folyamatosan, huzamosabb ideig kellene).

igen, ld feljebb. a "nekem kényelmes" helyett nem értem, miért lenne jó egy "annyira nem vészes" megoldást használnom.

üzenetek