Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


PuMbA
(titán)

"De ez az obi nem a szabadszemes nézet?"

Kb. az, de ugye az ingatlan fotónál általában úgy kell fotóznod, hogy a szobából minél több látszódjon és minél nagyobbnak látszódjon a belső tér, szóval fontosabb a nagyon széles látószög :)

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Most jutott eszembe.
Ha csak ingatlanhoz kell, és semmi másra: én imádom a Telekomtól 10e-ért vett Samsung gear 360 2016-ot. Garantáltan nem lesznek látószög gondjaid. Be lehet állítani, hogy csak az egyik lencsét használja.

Vagy van Huawei 360 cam, telefonra illeszthető, 15e.


spyduck
(nagyúr)
Blog

Rendben, vettem! Koszonom! :R


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

samsung gear 360 [link]


MittuDomain_
(őstag)

De ugye hogy nem hülyeség...?

Anyway, a 2016 meglepő módon jobb vétel minden teszt szerint, de céleszközként nagyobb jó áron van ez is.

Ha kíváncsi vagy, @Bp kölcsön tudom adni kipróbálni...


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

egy ilyen 360 cuccal is ezerszer jobb képei lesznek, mint amiket látok 90%-ban. 3-4 fosbála kép, köztük total planben bejárati ajtó - mi a f..nak -, kertből kilátás hátrafelé, stb. lefotózva. bónusz amikor a mosogató telivan szennyessel.
a maradék 10% kb. az ahol rendesen tud fotózni telefonnal és/vagy hozzáértő tag lefotózza (illetve a prémium buli, amikor lakberendező/új beruházásos PR anyag)

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Pontosan, szerintem egy 20as-ért teljesen jó ez is, próbálja ki. De ha véletlenül sem akar kockáztatni, próbálja ki az enyémet.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Esetleg egy jobb telefon, manualis foto modokkal, meg egy allvany a telefonhoz nem felelne meg? Ha nem eleg a latoszog, tudnal panoramaban fotozni, esetleg keszitenel par kepet az allvanyrol, es otthon ossze tudnad rakni lr-ban.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Úgy is van. :K Pl. egy Xiaomi Mi 9T (abszolút vállalható minőségű, rektilineáris, ekv. 12mm-es ultra nagylátóval, és mégjobb 26-os nagylátóval). Így lenne egyben egy bomba telefonja is, és bankot sem kellene robbantani hozzá. :)

Amennyire tudom, GCam-et is lehet rá telepíteni, így mégjobb képeket ki lehet belőle hozni, és akár RAW-ban is lehet fotózni.

Komolyan elgondolkodtam én is, hogy ahelyett, hogy évekig gyűjtögetnék egy normális MFT UWA-ra, inkább lecserélem sokkal hamarabb (és sokkal kevesebbért) a Redmi Note 7-est. ;] Ez is nagyon jó fotókat készít, de egyre többször hiányzik az extrém nagylátó.

Most látom, hogy emlegette a Huawei P30-at, bár nem volt egyértelmű, hogy van is neki, vagy nincs. :) Mondjuk annak "csak" 17mm-es a nagylátója.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Márkafüggetlen kérdés: több gyártónál (nikon, fuji, sony) látok egész január közepéig nyúló komoly akciókat. Elképzelhető, hogy ezeket vmi miatt hamarabb befejezik és nem tudja az ember kombinálni pl a black friday-al?


spyduck
(nagyúr)
Blog

Nekem iphopne 8-am van, feleségemnek van P30-a. Azzal csináltam eddig fotókat és hibátlanok. Gondolkoztam egy iphone 11 pro-n, elvileg annak van most a legjobb kamerája, főleg ha a nagylátószöget nézzük (13mm-nek felel meg). De 400k egy telefonért? Itt már elvekről van szó :D Illetve picit bután néz ki , amikor kimegyek egy több 100 milliós ingatlanhoz és előveszem a telefont. Amúgy eddig a Nikon D5600-as (br.: 148.000Ft) vázat találtam a legjobb ár/érték arányúnak + a Nikon 10-20mm-es AF-P (br.: 75.000Ft) obi.

Új Válasz 2019-10-24 00:12:46 (#52969) vond:

Engem a M9T kiidegel. Nem szeretem a szoftverét és az is idegesít, hogy ha telefonálok valakivel és közben más hív, akkor a fülem néha átkapcsol. Sajnos rengeteg ügyfelem jelezte ezt a problémát, árultam őket. Ez egy olyan idegesítő dolog ami rengeteg Xiaomi telót érint. Számomra csak a Huawei Mate 20/30 Pro, P30 / P30 pro, illetve az iphone 11 Pro felelne meg. A Huawei Mate 20 Pro jelenleg nevetségesen olcsó. Egy baj van velük (iphone 11 pro-t még nem próbáltam). Ha a nappaliban LED spotok vannak és világítanak, akkor ovális fénycsóva keletkezik nagylátószögű módban.

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Nem fejezik be hamarabb. Black friday-kor alig van valami, hiszen hova adják már olcsóbban :) Ha ennyire az akción belüli még egy rárakódó akciót nézegeted, akkor az egyébként azt jelentheti, hogy túl drága alapból a cucc, amit akarsz venni. Talán érdemes olcsóbban megúsznod más géppel / objektívvel vagy használtan vagy 1-2 elemet kihagyni a vásárlásból.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

Inkabb a 2020-as igereteket akkor hozzak/szivarogtatjak ki, legyen mibol hesszelni a feltetelezeseket a magazinoknak.


t72killer
(titán)
Blog

A mostani árak már rendben vannak, de tudtommal a bolti akciók teljesen függetlenül futnak a pénzvisszatérítősditől. Rendszerváltás miatt mindenképp nagybefektetés lesz (z6), de még ha benne is van teljesen a keretben a mostani ár, hülyén venné ki magát ha azt a pár hetet nem kibírva bebuknék 10%-ot.

De arra tényleg felfigyeltem, hogy a boltok nem szeretnek duplán akciózni, egy helyi kisbolt (németo.) pl nemrég akciózta a sony termékeket - de vicces módon szelektált, és a pénzvisszatérítéses cuccokra nem adtak semmit.

#52973: nem tudom amúgy, a BF-t mennyire a boltok és mennyire a gyártó finanszírozza (azaz mennyit keres pl egy dajcs mediamarkt egy sony a7iii vagy fuji x-t3 kiten - és ebből mi a max, amit engedhet)

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Ha vannak ilyen értékű ingatlanok az ügynökösködésedben akkor mit pöcsölsz pár tízezren?
Mikor a munkámhoz veszek szerszámot az ár a másodlagos szempont, első hogy a legalkalmasabb e vagy sem.
Azt venném amiből a jobb, utómunkamentesebb kép esik ki, esetleg amelyik jobb panorámát tud vázon belül összerakni, valamint kisebb és könnyebb.


nozs23
(addikt)

"tudtommal a bolti akciók teljesen függetlenül futnak a pénzvisszatérítősditől."

:N

"vicces módon szelektált, és a pénzvisszatérítéses cuccokra nem adtak semmit."

Ez nem vicces, hanem teljesen esszeru. Nem hulyek ok sem.


t72killer
(titán)
Blog

Kihagytam a mondatból, hogy a bolti akció hirdetésekor külön kiemelték, hogy kombinálható a gyári pénzvisszafizetősdivel. A fritzeknél ennyire nem volt szokás megvezetni a vásárlót régebben, ezért is agyalok, hogy inkább megveszem most a cuccot - uis nem megyek sokra a várással, ha BF előtt meg pl alapárat emelnek a pingvinek hónaljszagára és a Grönland vs Új-Zéland kereskedelmi háborúra hivatkozva.


spyduck
(nagyúr)
Blog

Azért mert árultam korábban 1,5 millióért is laptopot, illetve 20.000 forintért is. Mondanom sem kell, hogy az 1,5 milliós laptopnak nem sok értelme volt. Illetve ha bejött hozzám egy vásárló, hogy 300.000 forintért akar laptopot venni, akkor sokszor jobb használt alternatívát tudtam neki mutatni 120.000 forintért.

Nem sajnálnám én a 400.000 forintot sem ha lenne értelme.


Rapid136
(őstag)

A gyári akcióknál, mint a Sony pénzvisszatérítésénél a Sony által szabott árakat kell használni a boltnak. Ezért ugrik meg ilyen akció előtt az ár, mert a webáruházak az ajánlott ár alatt hirdetik a termékeket, nyilván az árrés terhére.
Legalábbis korábban így volt, árban nem mehetett lejjebb, de adhatott mellé MC-11 adaptert.
Most a Kecskeméti utcában 699.000 Ft a Sony A7III + kitobi + MC-11 és ebből az árból 50000-et visszafizet a Sony, azért ez nem rossz.


asdf_
(veterán)

...a Sony által szabott árakat kell használni a boltnak

Az erosen GVH inkompatibilis.

üzenetek