Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


spyduck
(nagyúr)
Blog

Köszönöm a választ!
Neked is: t72killer


spyduck
(nagyúr)
Blog

Arra esetleg még lehet választ kérni, hogy miben jobb választás egy Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6G VR DX mint egy Canon 10-18 IS STM, vagy éppen fordítva az esetemben?

Illetve a Nikon D5100-5200-5300-5500-5600 és Canon 600-650-700-750-800d modellek között miben lesz különbség?

Nyilván nem minden különbségre gondoltam, csak arra, hogy miben kapok többet egy ingatlan fotózás esetén? Szigorúan csak arra használom, hogy kívülről és belülről fotózom az ingatlant, semmi más. Utómunkázni nem tudom lesz-e időm, így jó lenne olyan amiben vannak már automata profilok is.


spyduck
(nagyúr)
Blog

A hasznalt is tokeletes! Ezerol is erdekelnek az infok: “ Esetleg a 70-77-80D is ”


anorche1
(őstag)
Blog

Koszi a valaszt! :R
De sajnos a GX80 kivetelevel arban mindegyik tobb. Sejtem, hogy egy M50 biztos megerne a plusz penzt, de en ugy indultam, hogy hasznaltan veszek valami kompaktot 50-60-ert, ahhoz kepest mar 3x annyinal tartok, es a gep arara rajon memkartya, taska, vedo, kesobb plusz obi, stb.

Ez lenne az elso fenykepezom, nem tudom, eldonteni, hogy melyik lenne szamomra jobb.

Ahogy rakerestem mind2 gepre, ennyi kulonbseget talaltam:

a6000 regebbi, nagyobb szenzorja, autofokusza nem olyan jo, es nem tud 4k videot. Meg nincs magaban a vazban stabilizator.

A GX80 ujabb, kisebb szenzor, jobb autofukosz, meg jobb automata mod, es tud 4k videot.

A video resz annyira nem erdekel. A nagyobb szenzor jobban vonz, de jelenleg meg csak tanulgatom a fotoszerkesztest, lehet, hogy gx80 jobb lenne, mert jobb point and shoot -kent hasznalva?
Ja igen, egy ideig mindenkeppen a kit obit hasznalnam, sonynal 16-50mm, pananal 12-32mm.


Tin_Shield
(őstag)

A Canon akkor igazán jó választás, ha vannak (vagy tervezel) EF objektíveket, mint rendszer még elégé gyerekcipőben jár a többiekhez képest - kivéve a Nikon APS-C MILC-et ami most indult el
Az Olympus is beleférne most a 100. éves akciójuk keretében: olympusmintabolt.hu
Az a6000 autofókusza jó, video alatt a követőfókusz még jobb is mint a GX80-é.
A GX80 vázstabija nagyon hatásos és bármilyen objektív is van a gépen mindig működik.
Az jpg motor egyik gépnek sem az erőssége :) Ebben a versenyszámban az Olympus vagy a Canon különösebb finomhangolások nélkül is érezhetően tetszetősebb eredményt ad.
A Pana 12-32 lényegesen jobb rajzú, kiegyensúlyozottabb objektív mint a Sony 16-50
Ha teheted menj el fotós szaküzletbe és fogd a kezedbe mindkettőt. Választhatsz nyugodtan szimpátia alapján, mindkettő jó ár/érték arányú gép, sokat tudó gép.


nozs23
(addikt)

Ha kit obival használod akkor az a6000 nagyobb szenzora előnyét veszti a GX80-al szemben, mert a 16-50-et rekeszelned, hogy elfogadható képet kapj, míg a panáé teljesen nyitva is éles képet ad.
Felhasználói élményben (menü, kezelés, stb.) sokkal jobb a panasonic, a touch miatt nagyon gyors és könnyű a navigálás. Manuális fotózáshoz is több kezelő felületed lesz.
A Sonynak valamivel jobb a fogása, a követő fókusza. A nagyobb szenzor kihasználásához jó obik is kellenek hosszútávon, itt kicsit hadilábon áll az APS-C rendszerük, de végülis attól függően, hogy mit akarsz fotózni azért össze lehet szedni. A Pana-Olympus vonal rendesen el van látva natív objektívekkel, a kezdőtől a pró vonalig. És már a belépő üvegek is nagyon jó minőségűek általában stabilizátorral megtámogatva (mind vázban, mind obiban).
Mindkettőnek van előnye-hátránya. Nem szabad csak a szenzor méretét venni, át kell gondolni később milyen obi menne rá és mire szeretnéd használni. Azért az APS-C-M4/3 nem ég és föld szenzor méretben. Amennyi előnyt kapsz a nagyobb szenzor miatt, annyit el is veszthetsz egy rosszabb minőségű objektívvel és stabilizátor hiányával.

[ Szerkesztve ]


anorche1
(őstag)
Blog

Koszonom a valaszokat, egyre jobban a gx80 fele hajlok, foleg a " Pana-Olympus vonal rendesen el van látva natív objektívekkel, a kezdőtől a pró vonalig. És már a belépő üvegek is nagyon jó minőségűek általában stabilizátorral megtámogatva (mind vázban, mind obiban)." miatt :)


csacsi77
(senior tag)

A Nikon és a Canon nagylátószögű obija kb. egykutya.
Szenzorban a Nikon erősebb. Canonban gyakorlatilag 600-650-700 ugyanaz a szenzor. A 750-től lépett be a 24 MP-es újabb, ami már fel tudott zárkózni a Nikon mellé. A 800D talán még jobb lett. Nikonnál a D5200-tól 24 MP-es van, azok nagyon jók (nem a pixelszám miatt).
Arra amire te akarod szerintem mindegyik megfelel egyébként. Ingatlan fotózásánál kell egy stabil állvány. Nem fut el a lakás. Fényekkel illik játszani és néha az utómunkát sem lehet megúszni, mert csúnyán mutat a kiégett ablak egy képen. De ha ezekre nincs időd/kedved, akkor is kell egy jó állvány. A Nikon szenzor nagyobb szabadságot ad az árnyékos részek felhúzásánál ha bebukna a kép. Minimális fotószerkesztés azért csak kell. Nem olyan bonyolult, magamból indulok ki, ha nekem ment, kell mennie másnak is.
A 70-77-80D-t csak azért írtam, hogy ha van rá keret, akkor azok azért jobb gépek. Persze ingatlanfotózás során nem jön ki az előny, csak akkor érdemes rájuk nézned, ha másra is akarod használni a gépet.


t72killer
(titán)
Blog

Így van, a GX80 stabija szuper, én kézből szoktam videózni vele :R


PuMbA
(titán)

200D, 800D, 77D és újabbak kaptak +1EV-t ISO 100 és 200-on a 750D szenzorjához képest, ami ugyanazt tudja, mint a 700, 650, 600, csak a megapixel szám más.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Én is gondolkoztam annak idején az A6000-en, végül GX80-at vettem (kitobival) és nem bántam meg. A kitobi nagyon jó, élességre, képminőségre nagyon elégedett vagyok vele, és nekem egy külön nagy bónusz hogy milyen kicsire összecsukható az obi, így egy dzseki zsebében is elfér, nagyon jó párost ad a GX80-nal.


spyduck
(nagyúr)
Blog

Köszönöm a válaszokat!
Egyik ismerősöm ezt küldte át, szerinte ez is tökéletes lenne: [link]
Vélemény?


dqdb
(nagyúr)

Az ekvivalens 27 mm (a 18 mm-es vége az objektívnek) kevés egy 2×2 méteres fürdőszoba normális lefotózásához vagy még kisebb terekhez.


spyduck
(nagyúr)
Blog

óóó ezek a váltogatások :D
Van ötleted esetleg hol tudnék megbízható helyről, olyan használtat venni ami jó lehet nekem?


MrChris
(nagyúr)

Neked apsc-re amit kinéztél 10mm-től kezdődő kellene, ami az ultra wide, UW vagy magyarosan ultra széles látószögű objektív. A kitek max ekvivalens 24-ig mennek le ami apsc-n a 16mm.
Állvány mindenképp kellene, mert a nagy mélységélességhez f8-11ig le kéne rekeszelni, valamint én egy jól beállított többképes HDR-t használnék a vakító ablak és eldugott, sötét szobabelső kiegyenlítésére.


csacsi77
(senior tag)

220Volt használt oldal, Fotoplus használt oldala, Fotoptix
Én nem vennék D3100. Plusz kelleni fog az a nagylátó. 3300 alá nem adnám. Ráadásul az AF-P obik teljes körűen csak 3300-tól kompatibilisek.


spyduck
(nagyúr)
Blog

Koszonom a valaszt! Kezdek egyre kozelebb kerulni a megoldashoz :)

A kerdes, hogy ha szigoruan csak ingatlan fotozashoz hasznalom a cuccot (Tudom erdekes ilyet irni pont ebbe a topikba, de nem szeretek fotozni. Ha pedig valamit le kell kapni arra nekem tokeletes a telefon), akkor megeri-e a dragabb objektivet valasztanom?

Nikon D5300 (3ÉV) váz-fekete

https://m.digitcam.hu/Nikon-DSLR/Nikon-D5300-3EV-vaz-fekete-25740-p25740.html

objektív:

https://edigital.hu/nagylatoszogu-objektiv/nikon-35f18-af-s-dx-g-objektiv-p42200

Vagy

https://m.digitcam.hu/Zoom-nagylatoszogu-objektiv/Nikon-Nikkor-10-20mm-f-4-5-5-6G-VR-AF-P-DX-35132-p35146.html


PuMbA
(titán)

D5300-hoz arra figyelj, hogy a legújabb firmware kell, hogy az AF-P obikkal kompatibilis legyen :) 35-ös obival kevésbé fotózol ingatlant, szóval felesleges a 10-20 mellé, ha vagy-vagy eset áll fent.

[ Szerkesztve ]


spyduck
(nagyúr)
Blog

Csak a “vagy” áll fent. De ez az obi nem a szabadszemes nézet? Én azt olvastam!

Gondolom fenykepezokon is lehet firmware-t cserelni? Remelem igen :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek