Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


nozs23
(addikt)

Ha kit obival használod akkor az a6000 nagyobb szenzora előnyét veszti a GX80-al szemben, mert a 16-50-et rekeszelned, hogy elfogadható képet kapj, míg a panáé teljesen nyitva is éles képet ad.
Felhasználói élményben (menü, kezelés, stb.) sokkal jobb a panasonic, a touch miatt nagyon gyors és könnyű a navigálás. Manuális fotózáshoz is több kezelő felületed lesz.
A Sonynak valamivel jobb a fogása, a követő fókusza. A nagyobb szenzor kihasználásához jó obik is kellenek hosszútávon, itt kicsit hadilábon áll az APS-C rendszerük, de végülis attól függően, hogy mit akarsz fotózni azért össze lehet szedni. A Pana-Olympus vonal rendesen el van látva natív objektívekkel, a kezdőtől a pró vonalig. És már a belépő üvegek is nagyon jó minőségűek általában stabilizátorral megtámogatva (mind vázban, mind obiban).
Mindkettőnek van előnye-hátránya. Nem szabad csak a szenzor méretét venni, át kell gondolni később milyen obi menne rá és mire szeretnéd használni. Azért az APS-C-M4/3 nem ég és föld szenzor méretben. Amennyi előnyt kapsz a nagyobb szenzor miatt, annyit el is veszthetsz egy rosszabb minőségű objektívvel és stabilizátor hiányával.

[ Szerkesztve ]

üzenetek