Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


vihartigris
(őstag)

Az elég jó ár volt


pandur99
(aktív tag)

FF+kitobinál sokkal jobb egy mft/APS-C+pro objektív, és ha több objektívet veszel (utazó zoom + pro zoom + fixek), akkor sokkal jobban jössz ki anyagilag, mert FF-ben könnyű jóval úgy millió fölé szaladni, hogy még le sem húzza a szett a vállad.

[ Szerkesztve ]


vEgGg
(csendes tag)

Azóta próbáltam egy kicsit jobban beleásni magam a témába (informatív videók, tesztek lesése...), és ebben is látok rációt, miután be kell látnom, hogy tényleg jó objektívvel nehezen jövök ki a megálmodott keretből FF szinten, és ha nem éjszakai fotózás a fő profil, akkor nem feltétlenül jelent komoly kompromisszumot a kisebb szenzor, megfelelő lencsével megtámogatva. Még az EOS R+L-es obi páros 650ért reálisnak tűnik FF szinten, csak ott meg a vázban lenne némi kompromisszum pl. videó és más szolgáltatások terén. Ez mondjuk még talán vállalható, de most már érdekelnének akkor javaslatok MFT vagy APS-C szinten is. Elhangzott a Panasonic G9 és a Fujifilm X-T3, mindkét váz 400-ért kapható, előbbiből ha levonjuk a gimbal értékét, akkor legyen mondjuk 300. E mellé milyen pro zoom lencsét lehet kapni 200 alatt? Kerestem, amit a kolléga írt (Olyampus 12-40 pro), de én azt 350-ért látom, szóval nekem nem jött ki a matek, de lehet, hogy valamit benéztem.


nozs23
(addikt)

Szurkeimportos oldalakon lenyegesen olcsobbak az obik, az emlitett 12-40 is ott 200 (E-infinity). Azert irta, hogy szurken.


NORBl
(aktív tag)

És ehez most jár az alatta lévő objektív is 115 pénz értékben?


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

:K mondjuk reálértéke kicsit kevesebb , de nem két fillér a 45/1.8 azért. [link] később meg itt (is) lehet bugázni obikat, mondjuk egy 20/1.7, vagy 14/2.5 frankó és pici obi. (A. biztos imádni fogja ;) )


vond
(MODERÁTOR)

Írtad, hogy objektívből akár használtat is bevállalnál, ezért hoztam fel a használt, illetve szürke importos Panasonic 12-35 II-t, illetve az Olympus 12-40-et. (Itthon újonnan brutál drágák.) Mindkettő nagyon éles, szuper, fényerős objektív. És a fenti módszerekkel 200 ezer alatt megvásárolhatóak. :)

Fuji-ból az X-T30-at írtam, ami 18-55-ös kitben 450 ezer körül megvásárolható. Ez is egy nagyon jó objektív. :K

Pana G9-nél ránézhetsz esetleg a most szintén gimbal akciós Leica 12-60 kitre is. 600k, de ha azonnal elnyomod a gimbalt, akkor már "csak" 500. Ez is egy király objektív, ami külön vásárolva szintén túl drága itthon, de így már közel használt/szürke árban megkapod újonnan.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

t30+18-55 gandalfnál ~320 pénz körül van, laskr99 vett nemrég.


NORBl
(aktív tag)

Karaj.

:R

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Az meg nem pénz érte. :)


Neck
(veterán)
Blog

Már tudjuk. Elég jó :)

vEgGg: Az instagram fotók bélyegméretűek, azt még telefonnal is jól le lehet hozni az esetek nagy többségében. A termékfotó is olyan, hogy állványról lövöd - az ISO tuti 100 lesz mindig.

Amúgy meg általános hobbifotós cuccról beszélünk. Az én tanácsom az, hogy ebbe így nem borítanék bele ennyi pénzt (1 millió jobbik részét).

Sony a6400 + 18-135 hobbizni, a tárgyfotós gyutávra meg egy Sigma 30mm f1.4, amivel minden is éles lesz. Az egész kijön az említett összeg feléből, kicsi, könnyű, az egyik legjobb AF-al, ami a piacon van.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

milyen formában jön ki a feléből? tudom hogy jó a sony, de egyben gazdasági csoda is? new deal 1929?? (főleg ha kismacskát, gyereket, alient, stb. fotóz, mindenre van eye af mód....)

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

Igazad van, homokot és hamut szórok a fejemre felváltva a "fele" szó használata miatt, kettes alá, leülök magamtól, kérem kapcsolja ki.

Nem értem a Sony-s kommentet, Sony-t hasonlítottam Sony-val, nem a Fujira írtam. :F

Sony A7III kit: 690k (60 ezres visszatérítési akció már levonva).

Sony a6400 + 18-135: 400k úgy, hogy nem igazán akciós, volt már lentebb is.
Sigma 30mm f1.4 most volt akciósan, 10% kedvezménnyel, 100k.

Szerintem a 18-135 sokkal jobban teljesít, mint az a7III kitobival.
De biztos igazad van, érveljünk tovább a FF mellett hobbira, meg mindenre is.

Ez utóbbi szett egyébként elég kompetitív az XT30-as ajánlást figyelembe véve is.

[ Szerkesztve ]


Peterka31
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy olyan kérdés vetődött fel bennem, hogy a nem időjárásálló gépek hány % páratartalomig használhatóak? Konkrétan pl. egy D5600-ban tud-e kárt tenni ha a Nyíregyházi Állatkert Trópusi Házát végigfényképezzük, ahol 90% körüli a páratartalom? Vagy ennyire azért nem érzékenyek?


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

végülis a millió felére stimmel, csak én költői párhuzamként értelmeztem az eredeti kommentben :D

de a cashback m3, és 6400 is jó ár így :K

[ Szerkesztve ]


rizso
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Van egy kis Panasonic GX1-em, nem használom sok mindenre, lényegében hirdetésekhez lövök vele beltéri képeket, meg néha előkapom családi fotózásra. Agyalok az upgrade-en, komolyabb igényeim nincsenek, minél kevesebbet költök, annál jobb, viszont az alábbi feltételeknek örülnék:
- beépített wifi mindenképpen kell
- dönthető/kihajtható kijelző nice to have
- usb töltés/gyorstöltés?
- vázba épített stabilizátor gondolom hasznos lenne (a mostanit jellemzően ezzel az obival használom)

Nézegettem használtan: G7, GX800, GX80, ezek sokszor már 100k alatt is megvannak. Vélemény, jobb alternatívák?


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

+ GX8 is wifis, csuklóskijelzős. (és 20mp lapkás)


nozs23
(addikt)

Ilyen áron a GX80 a legjobb alternatíva, főleg, hogy van is hozzá obid. Azt érdemes vadászgatni használtban. A Panasonic egyik best buy gépe a kategóriában.

- beépített wifi mindenképpen kell
- dönthető/kihajtható kijelző nice to have ✓ (dönthető)
- usb töltés/gyorstöltés? ✓ (gyorstöltés még a drágább vázakban sincs, de USB-ről tölthető)
- vázba épített stabilizátor gondolom hasznos lenne (a mostanit jellemzően ezzel az obival használom) ✓ (van és elég hatékony)

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Azok közül a GX80-ban van stabi, wifi, dönthető kijelző. Az usb töltés csak kikapcsolt állapotban megy, aszem ez elég sok fényképezőgépnél így van. Ilyen célra beszereztem egy dummy akksit amivel hálózatról/powerbankról tudom működtetni. Meg pár pótakksit. A wifi nekem elég lassú volt, kb 1.5MB/s.


nOvOp
(senior tag)

...ő az hol is?

üzenetek