Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

sőt, makrózni utángyártott AF-es közgyűrűvel is lehet.


NORBl
(aktív tag)

[link]

rizso álltal árult Canonról milyen véleménnyel vagytok ? Megfelelő lenne az igényeimnek ?


rizso
(addikt)
Blog

Teljes mértékben ;] Viccet félretéve, szerintem még komolyabb felhasználáshoz is igénybe lehet venni, ügyes kis ketyere. Én ahogy próbálgattam, még a keresőt sem hiányoltam, annyira jól használható a kijelzője, jó a menüje, jól programozható, jók a tárcsái, és pl a vaku is dönthető (oké, sima beépített vaku, de pl az M10-em vakuját nem lehet dönteni, pedig néha nagyon jól jönne). Ugyan nem tud 4K videót, de a FHD az szép, jó a fókusz is, és van mikrofon csatlakozó, ha jobb hangot akarsz, mint amire a beépített mikrofonok képesek. Az alap lencsével el lehet indulni, és mikor már tudod, hogy mire van szükséged, onnan meg már azt veszel, amit szeretnél, választék lesz bőven.


Neck
(veterán)
Blog

Akkó mé' adod el? ;] :R

[ Szerkesztve ]


rizso
(addikt)
Blog

Jó áron volt, kíváncsi voltam milyen, de m43-ról nem érné meg most átállnom, ott van már 14-42, 14-140, 25 1.7 és 45 1.8 lencsém is. Tudom, ezek nem olyan nagy összegek, de mégsem két fillér mire Canon-ra is megveszem mindet. Meg elvagyok a korábbi gépe(i)mmel, bár ott is lesz eladás, a fő M10II mellett van egy ugyanolyan backup gép, amit eredetileg öcsémnek vettünk volna, de már nem kell neki, meg most őrlődök, hogy az olympus maradjon, vagy a Panasonic GX8. Ugyanígy voltam nemrég a Sony A6000-rel, szerzek egy kis tapasztalatot innen is, onnan is, mire 50 leszek lehet kitalálom mit akarok :D


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

jóez, na :K egy 22f2-t elbírna majd később.

[ Szerkesztve ]


NandorHUN
(addikt)

+1.

No meg annak azaz előnye is megvan hogy tudsz makrozni 24mm-n meg 150mm-n is ha arrol van szó. És nem kell két drága lencse.


NORBl
(aktív tag)

Nem nagyon mondanak az értékek még semmit, de olvasgatok majd a témában. :D


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Én a GX8-ra szavazok.

A 45/1.8 milyen? Meg vagy vele elégedve?


rizso
(addikt)
Blog

Hétvégén most a GX8-at viszem magammal, mellé a 45/1.8-at, majd kiderül mit tudnak együtt. Elsőre jónak tűnt, szép rajzolata van, lesz egy kis családi összejövetel, megnézem mennyire jó portrézni.

M10II vs GX8 esetén az viszont biztos, hogy az Olympus IBIS jobb, mint a Panasonic megoldása, hosszabb záridővel is élesebb képet lő. Szóval lesz még agyalás, tesztelés bőven, mire eldöntöm melyik vázat tartom meg...


barrasz
(aktív tag)
Blog

A magam részéről már lassan hónapok óta agyalok,hogy az Oly M10 vagy a Pana GX7 maradjon de eddig nem sikerült dönteni.
Mindig az tetszik ami épen nálam van de lehet,hogy megy mind a kettő és Pana fronton fogok fejleszteni. Az Oly most egy kicsit bizonytalan helyzetű.


rizso
(addikt)
Blog

Mondjuk egy már piacon lévő termék esetén kb mindegy, hogy mi lesz a gyártó sorsa, ha bejön a váz, vedd nyugodtan.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Á dehogy, nagyon nem mindegy. Te is nagyon jól tudod, hogy miért, ez csak önáltatás.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

samsung nx-ből még mindig forog jópár darab, pedig 2015-ben ravatalra tette a gyártó.


rizso
(addikt)
Blog

Olympus még nem halott jelenleg, és szerintem bármelyik, piacon lévő gépét nyugodtan meg lehet venni, ha idővel megszűnik teljesen a gyártó, attól a gép még használható marad. Én pl nagyon szeretem az M10II-t, és simán agyalok házon belüli upgrade-en is, amit lehet meg is lépek, ha elkezdenek beesni az M5III és M1II/III árak. Mikor én vettem a gépet kb 2 hónapja, akkor az M5II használtan többnyire 200k körül volt használtan, most meg sokszor már 100k környékén is meg lehet csípni.

Engem nem nagyon izgat mi lesz velük, láttunk már egykor szárnyaló gyártókat eltűnni a piacról.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

És vennél?

rizso: "ha idővel megszűnik teljesen a gyártó, attól a gép még használható marad"

Ez egy nagy önáltatás ami itt a fórumokon megy. Meg a hasonlat, hogy lám-lám, a régi filmes gépek is működnek. Csak azt felejtik el az emberek, hogy nagyon átalakult a technológia, módosultak az elvárások, módosult az is amire és ahogyan használják az eszközöket, és módosult a gyártók hozzáállása is. 30-40 évvel ezelőtt például nem volt szokás, hogy kihoznak egy félkész terméket a gyártók, és majd a fogyasztók mint egyben bétateszterek hibajelzései alapján később javítják frissítéssel az adott hibát. Vagy kihozzák funkciószegényen, mert ki kell vele jönni, és később a firmware-ben hozzáadják az adott funkciót.
Ha megszűnik ez a később, akkor például ezek a dolgok megszűnnek. Mint ahogy azok is, hogy később jobb vázat vegyél az objektívhez. A jip-ben hinni egyelőre szerintem bátorság, nézd meg mit csináltak a vaio-val.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

ha nem lenne gépem, valamelyik csúcsvázat bevállalnám. amikor még sláger volt, akkor pénzem nem volt rá.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

De hát ez egyszerű, add el a szetted és vegyél egyet. ;]


rizso
(addikt)
Blog

Mondom, én nem hiszek semmiben, de nem is érdekel a jelenlegi helyzete, ha tetszik valamelyik váz, akkor én simán be merem vállalni. Pl M5III piacon van kb egy éve, lassan M1III is eléri az egy évet, nem gondolnám, hogy ezek még mindig bétateszter állapotban vannak. Illetve onnan indultunk, hogy barrasz M10/GX7-ről akar váltani felfelé, és ott azért Olympus is simán játszhat még bármelyik vázzal, nem hiszem, hogy bármelyiknél is olyan hatalmas szoftveres frissítések jönnének. Ha pedig később megint jobb vázat akar, mire lehet tényleg nem lesz Olympus, akkor ráér agyalni az utódon.


kovsol
(titán)

Szerintem sose vázban kell gondolkozni hanem rendszerben. Befektet valaki egy csomó pénzt objektívekbe, akkor nem akarja azt, hogyha elavul a váz, vagy tönkremegy, akkor a meglévő obikat is le keljen cserélni, mert az egy anyagi csőd.
Nekem van olyan objektívem ami drágább, mint a váz. És az csak egy objektív a sok közül.

üzenetek