Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


nozs23
(addikt)

Abban amelyiket irtam, vagy csak egyben?
Nem koteketesbol irom, de a kerdeseidet elnezve, lehet olvasgatnek meg par hetet, 100-ert nem fog mindent is tudni a gep. Azert irtuk a GX80-at, mert ennyiert nem nagyon van mas ami tud tisztesseges 4K videot. APS-C-hez szerintem egy 2x, Full Framehez meg min. 5x szamolj es az obi nelkul. Ha kell a 4k video. Valahogy igy szamolj.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

a6300 mennyiért megy mostanában? Talán az még játszhat neki.


volvoguy
(addikt)
Blog

Nyilván nem holnap fogom megvenni. Olvasok a témában, de közben az elérhető árú gépeket is nézegetem. Addig nem veszek gépet amíg nem vagyok képben. Viszont nyilván nem is a legkomolyabbat szeretném megvenni, de nem is a legalját. Addig tovább gyakorlok a Bridge-el


Rapid136
(őstag)

A TV-k nagyrésze még azért mindig HD, tökmindegy hogy 4k felbontást küldesz rá, nem tud többet 1920x1080 pixelnél.


ricsko72
(tag)

Sziasztok!
GX80 tulajként lenne egy kérdésem.
DSLR-ről váltottam MILC-re így kicsit furcsa nekem, hogy 2 exponálás között kötelezően? eltelik egy hosszabb pislogásnyi idő. Lehet ezt valami módon rövidíteni pl gyorsabb kártya? Nem vagyok sportfotós, de ott tűnt fel a dolog amikor kumentem a fiam meccsére és a gól előtti passz megvan, de a gólról simán lemaradtam. Ahogy néztem, mindegy, hogy raw+jpg vagy csak jpgre fotózok. Ugyanúgy eltelik az a másfél másodperc. :W


PuMbA
(titán)

GX80 sajnos egyáltalán nem sportfotós gép:)

[ Szerkesztve ]


wms
(senior tag)

Lőj sorozatot! :K


ricsko72
(tag)

Ez már nekem is eszembe jutott. :)
Akkor ez a gép ennyit tud és kész.


nozs23
(addikt)

Probalj ki egy gyorsabb kartyat.


MrChris
(nagyúr)

Használj gyors sorozatot, egyetlen villámexpozícióval elég nehezen lesz meg a megfelelő kép. Ha megfelel a váz jpg képe akkor használhatsz szupergyors sorozatot 30fps-el. Ilyennel van mód a 4K sorozatfelvételi módokra, legjobb kép kiválasztható a kioldást megelőző, illetve a kioldás utáni 30 felvétel közül. De én inkább a sima sorozatot használtam raw miatt és persze a jó időzítés... Valamint kapcsold ki a rögzített kép visszanézést. Az autómata evf/lcd váltogatás is érdemes ekkor hanyagolni.

PuMbA: gratulálok, jó tanács így tényleg lesz esélye egy-egy jó képet lőni...

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Gondoltam nem hülye, ha már előtte DSLR-je volt :) MILC-ekhez külön diploma azért nem kell vagy ha igen, akkor elég nagy baj van a menüvel / kezeléssel.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

Elvileg 8 képkocka / mp sebességre képes, azért azzal elvileg le kéne tudnia fotózni, nem?


ricsko72
(tag)

Igazából feltehettem volna azt a költői kérdést is, hogy ha tudja a technika a 8 kép/mp-t, akkor ezt egy sima, mezei exponálásnál mi a petéért nem tudja. :F


kovsol
(titán)

Lehet érdemes lenne a kamera használatiját átnézni. ;)


vond
(MODERÁTOR)

Ja, nem ártana. :U Meg rossz topikban is van a kérdező. Az ilyet inkább a márka/platform topikban, vagy az azonnali fotós kérdésekben kéne feltenni.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Nem direkt az (ilyen váz nem is sok van), de a megfelelő beállításokkal és kezeléssel abszolút alkalmas rá.


MrChris
(nagyúr)

Ezt annyira nem értem, ha engedélyezed a sorozatot akkor tudja. Szerintem felhasználói probléma lesz, nekem azzal a géppel és manuális objektívvel gyors mozgású repülőkről ezeket sikerült készíteni amiket hosszú sorozat lövéssel csináltam, alig győzte kimenteni a kártyára. Ha nincs engedélyezve a sorozat akkor mindig fel kell engedned az expógombot és újranyomni, de ez szerintem kb minden fényképezőn így van. Külön dedikált funkció a sorozat mód ami paraméterezhető, pl sebességre, vagy hogy minden képnél fókuszáljon, ez némileg lassítja.
A sportfotósok is ha akció van tolják az expót, valamint meg kell tanulni akciót fotózni, mint a vadász amikor nyulat lő elé céloz, neked időben kell elé menned. Még egy vacak elég statikus sajtótájékoztatós kézfogásnál is pörgetik az expót a sajtófotósok, már csak azért is, hogy ne legyen pislogós kép.


Neck
(veterán)
Blog

Kivéve futóverseny befutójánál - ezt tirszin kollégától tudjuk :) - ott egyesével kell exponálni, különben túl sok lesz az utómunka!

;]

[ Szerkesztve ]


Bazs1981
(aktív tag)

Sziasztok!

Szerintetek érdemes lenne a Canon 100D-t lecserélni egy EOS M50-re?


vihartigris
(őstag)

Van amiben kevésnek érzed a 100D-t?

üzenetek