Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Mirman
(őstag)

Szerintem jelenleg nem szabad Olympus gépet venni , hacsak nem régóta szerettél volna és édes mindegy mi lesz a sorsa a márkának mert neked feltétlenül kell egy. Jelenleg nem lehet kiszámítani mi lesz a sorsa a dolgoknak. Megvettek mindent, mérnököstül , szervízhátterestül stb , viszont nem lehet tudni hogy mit fognak vele kezdeni , mennyire fogják megtartani a dolgot. Lesz e szervíz 2 év mulva garanciálisan ilyesmi. Szerintem 1-2 év mulva már lehet látni mi lesz ezzel a számomra is kedves márkával , de addig teljesen lutri.


vihartigris
(őstag)

+1


haruspex
(aktív tag)

Igen, arra gondoltam :)

ballinboy33 :Senki sem tudja, hogy mi lesz pontosan, de égre-földre esküdöznek, hogy nem fog változni semmi(mondjuk előtte meg arra, hogy nem akarnak kiszállni). Eddig ezt támasztja alá, hogy kiadtak új gépet, és objektívet is. Ha meg is szűnnek még marad a Panasonic a rendszerben. Viszont amíg egy belépő géped van csak kitobjektívvel, sok jelentősége szerintem nincs, mire eladnád úgy sem fog sokat érni, ez inkább azoknak fájó lehetőség, akik komolyabb pénzt invesztáltak a rendszerbe.

az E-m10 mkIII tudásban hasonló, jobb a keresője, sokan szeretik a JPG színeit. A Gx80-hoz jobb objektívet adnak, és kisebb a gép valamivel.

[ Szerkesztve ]


Neck
(veterán)
Blog

Én úgy gondolom, hogy finoman szólva is bizonytalan az Olympus jövője. Ami nem azt jelenti, hogy ha ma veszel egy Olympus vázat, holnap nem tudod bekapcsolni, de mindenesetre aki sok évre tervez, az gondolja meg. Ha más miatt nem, a későbbi eladhatóság szempontjából.

Én a magam részéről (ahogy korábban már írtam is), azt tanácsolom, ha találsz egy Mega BestBuy Olympus vázat leárazva (mondjuk pont a fenti hírek miatt), és sokkal többet kapsz ma a pénzedért, mintha valami más vázat vennél - vedd az Olympust. Most fogod használni, és egy baromi jó áron vett cuccal kisebb az esélye, hogy bukóval szállsz ki.

De ha kb azonos áron kb azonos teljesítményt kapsz, akkor viszont ne az Olympust vedd.

Az objektívek esetében meg mindegy, az Olympus és a Panasonic kb keresztbe kompatibilis.

Haruspex:
Magam részéről azt mondom, hogy belépőnél is számít a bizonytalan jövő. Egy belépő gépet amúgyis nehéz eladni, de ha "halott" a márka, akkor nem is keres rá senki.
Az meg, hogy adtak ki vázat, obit, nem jelent semmit. Nem pár hónap ezeket megtervezni, benne voltak a "fejlesztési csőben" szerintem kb évek óta, és akkor nagyobbak buktak volna, ha nem adják ki.

[ Szerkesztve ]


haruspex
(aktív tag)

Kiadtak olyat is, aminek másképp nem sok értelme lenne, csak ha folytatni akarják,de kiderül. Arra hogy hirtelen megszűnnek mint fényképezőgép gyártó szerintem kicsi az esély, arra hogy lassan elsorvadnak, mint pl a VAIO arra azért jóval nagyobb.

Szerintem amit ma vesz olcsó vázat, esetleg az pár év múlva kb annyit fog érni, hogy inkább odaadja az ember egy ismerősnek/gyereknek stb...Az objektív ami viszonylag tartja az árát, persze, lenullázza, ha kilövik alóla a rendszert.

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

ma vesz olcsó vázat, esetleg az pár év múlva kb annyit fog érni, hogy inkább odaadja az ember egy ismerősnek/gyereknek stb. Ez minden márkánál így van.


haruspex
(aktív tag)

Igen, ezért írtam, hogy itt valszeg nem lesz annyira fontos az Olympus jövője.


KelemenUhr
(aktív tag)

Sziasztok! A régi kis Pana G3-ról Fuji x-t20 + 18-55-re tervezem váltani, igényeimnek sok-sok kutakodást követően ez felelne meg a leginkább. Több forrás alapján az a benyomás alakult ki bennem, hogy reális ez a szett 200k alatt. Objektvet sikerült is szerintem
jó áron beszerezni (250 euró), az hetek óta nálam is van, de a váz rendre nem akar összejönni 300 (sőt, utóbbi időben már 350-ig is felmentem) euró környékén. A kérdésem, hogy mennyit illik kiadni egy ilyen vázért? Drágábbak, mint gondoltam, vagy csak nincs szerencsém és legyek türelemmel. Van most egy szimpatikus 400-ért, de tulajdonképpen nem hajt a tatár, ha egyáltalán lehetséges jobb áron hozzájutni. Ugyanitt keresek szürke (tudom-tudom, de ez tetszik, mit lehet tenni...) x-t20 vázat ha lapul valakinél! Köszi!
Üdv: Nándi


volvoguy
(addikt)
Blog

Hali.
Szerintetek egy Pana Lumix GX80 még egy év garival, 12-32kit obival, 3500 expoval, utángyártott töltővel és akkuval körtepumpa + tisztító ecset + 25mm F1/7 obival és a gyári cuccokkal természetesen, 150ért jó ajánlat?


vond
(MODERÁTOR)

Szerintem simán vehető ez a szett ennyiért. :K


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Én azt mondanám hogy határeset, de még jó vétel annyiért. A kitobi jó (árához képest), a gép jó, de a 25/1.7-tel nagyon sok fókuszprobléma van, azt úgy kezeld hogy ne legyen az az obi a választóvonal. Én személy szerint megkérdezném az eladót hogy nem lehetne-e azt az obit kihagyni a kitből, és akkor olcsóbban.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

vagy a 25-öst cserélném egy pana 20/1.7-re. (mft-s koromban vágyálmom volt)


nikos21
(aktív tag)

Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni sose foglalkoztam fotózással viszont kipróbálnám a digitális milc gépeket. Használtban gondolkodom hogy bejön-e egyáltalán ez a fotózási téma. A videózás nem fontos csak a fényképezés. Kettő fényképezőgép közül: Canon M 50,
Sony Alfa 6000
Az “ stm és a kit között mi a különbség?
előre is köszi


MrChris
(nagyúr)

Az STM (stepping motor) fókuszmotor (remélhetőleg) halkan állít élességet, mert nincsenek benne szénkefék. A kit-et pedig mondhatnánk csomagnak, általában váz+objektívet értünk alatta.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

A6000 +1, népes felhasználói bázisa van, jópár olcsó objektívvel.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Reszemtrol 1 az M50-re, kezdonek szerintem konyebb hasznalni. En nem szeretek sokat vacakolni a beallitasokkal, meg utomunkaval, (bar ez sokszor elkerulhetetlen...) az M50 jpeg motorja szerintem jobb, ennek lehet, hoyg erdemes utana olvasnod.
Az M50-re lehet adapterezni a tukros Canon objektiveket, (Dunat lehet rekeszteni a hasznalt Canon EF/EF-S obikkal,) a gyari adapterrel tokeletesen mukodik, de a megfeleloen kivalasztott kinai adapter is ugyan olyan jo, csak nagyon olcso.

Mejegyzem, a Szolnoki Mediakarktban lattam egy kitet kiteve, 160 ezerert ujonnan. Az eleg jo ar...

[ Szerkesztve ]


nikos21
(aktív tag)

Az tényleg jó ár mert szinte használtan is ennyi, Budapesti mm ben 215 ezer
amúgy sony a 5100 is árban 100 ezer használtan.


Neck
(veterán)
Blog

Az a5100 nem rendelkezik keresővel (konyhanyelven "kukucska").

Szerintem nagy különbség nincs az a600 és az m50 között, vedd azt, amihez olcsóbban hozzá tudsz jutni. Illetve, fogd a kezedbe valahol, ahol tudod, és azt vedd, ami fogásra jobban kézre áll.

Nekem pl a Canon nem jön be a középen lévő kereső miatt, az a6000-féle rangefinder stílust jobban szeretem. Na meg nagyon ergya az m50 akksi kapacitása (az a6000 se acélos, de az M50 még gyengébb, ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]


nikos21
(aktív tag)

Azt is olvastam, hogy a Canon akkuja sokkal kisebb teljesítményben mint más milcé. Gondolom ezért is jobb ha van kereső. A fő monitort ki lehet kapcsolni ezekben?

[ Szerkesztve ]


nikkor
(aktív tag)

Sziasztok.
Most egy kicsit meglepődtem. Megvettem a Canon M50 + 18-150 kitet és az objektívhez nem mellékeltek napellenzőt.
Ezért még külön fizetnem kell 7900 Ft-ot.
Anno a Nikon D5100 + 18-105 pároshoz ezt automatikusan megkaptam.

[ Szerkesztve ]

üzenetek