Milyen hangkártyát vegyek? - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Szerintem kezeli a standard USB audiót. Elméletileg (!).


Lizard0828
(tag)

Sziasztok!
A jó öreg Xonar DGX-emet szeretném lecserélni valami komolyabb belső hangkártyára,ebben kérném a segitségeteket!
A lényeg,hogy van egy erősitős 5.1-es rendszerem amin megy a mozizás és amit a gépről szolgálok ki optikain keresztül.
Max 50ezer-et szánnék rá, évek óta nem követem a hangkártya piacot úgyhogy szeretnék kérni 1-2 ajánlott hangkeltőt.
Gyors keresgélés után egy Sound Blaster Z SE jött velem szembe ami szimpatikus volt,nem tudom ez megfelelő lenne e ,illetve ti mit ajánlanátok még.
köszönöm előre is!


tomcat78
(őstag)

Ha optikáról eteted, sok értelme nincs cserélgetned....


Lizard0828
(tag)

Rendben, akkor marad a DGX :DDD ;)


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nos... vasaroltam egy hasznalt Lexicon Alpha-t is, ez mondjuk draga volt, de ez USB-s. Nohat ez azert mashogy szol, mint a Scarlett, de nagy hangeron ez is elverzik. Gondolom az USB 5V-ja a korlat.
A Presonus sajnos egyelore pihen, meg nem talaltam megoldast a firewire problemara.


tomcat78
(őstag)

Nem ismerem. Régebben nézegettem, még a Cubase időkben, de instant elvetettem, mert nem volt külön szabályzója a fejes kimenetnek. Igazából nem tudom milyen jelúttal oldották meg a dolgot, de emlékeim szerint mindent IS egy hangerő szabályzó állít. Nem ismerem a belső felépítését, de adott esetben ez lehet hátrány.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ezen 4 szabalyozo van:
- Line 1 / Inst.
- Line2 / Mic
- Monitor Mix
- Output level
Lexicon Alpha 2x2x2 Desktop Recording Studio

Sajnos nem tud 48V-ot, azt valahogy meg kellene tudnom oldani.
Meg egy kis + hangero kene a fejhallgatohoz, hogy hangosabban szoljon, mint a fulzugasom. (Valojaban tud hangosabban szolni, csak ott mar torzit. Vagy a fejes torzit... vagy a fulem... Ezt nem tudom.)

[ Szerkesztve ]


tomcat78
(őstag)

Azt mikrofon cserével tudod orvosolni leginkább. Vagy egy keverővel, amin van fantom táp. Az out level az összes kimenetet szabályozza rajta. Hangfallal próbáltad?


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nincs hangfalam.


tomcat78
(őstag)

Hm..... Másik fejessel is torzít magasabb hangerőnél?


tvamos
(nagyúr)
Blog

Igen, masikkal is. De eddeg ez szol a legjobban, amit mostanaban hallgattam.
De tervezem, hogy veszek valami hasznalt hangfalat, csak nagy cuccokat nem akarok venni, eloszoris folosleges, masodszor meg el se fer itt.

[ Szerkesztve ]


tomcat78
(őstag)

Valami studio monitor ideális lehet mellé. Azért nem túlságosan az alsó polcról válogatva. Azokkal sincs feltétlen baj, de jellemzően inkább tartalom fogyasztásra vannak kitalálva. Mindenesetre érdemes lehet úgy keresgélni, hogy meg tudd hallgatni. Üzlet is van ilyen. Én fejest sem vennék máshogy egyébként.


Satyricon
(addikt)
Blog

Sziasztok

Külső, sztereo hangkártyát szeretnék vásárolni használtan, ami mini pc-cel, és egy Denon erősítővel lenne összekötve rca-n, vagy ha a hangkártyán van optikai kimenet, akkor azzal.

A kiszemelt példányok:

1. Behringer U-phoria UM2
2. Soundblaster Extigy
3. SoundBlaster X-Fi HD (erre várni kell, jelen pillanatban nem tudom beszerezni.)

Csak veszteségmentes zenét akarok hallgatni, foobar2000-rel.
Melyiket ajánljátok jobban és miért pont azt?


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Optikához elég egy USB transzport. Ott csak átalakul a digitális jel. Nincs DAC funkció. Az csak akkor kell, ha analóg jelet akarsz vinni.


prtvlogan
(aktív tag)

Sziasztok!
Hangkártya vásárlás után szeretnék egy kis személyes tapasztalatot leírni, hátha valakinek segít a későbbi vásárlás során. Mielőtt az alaplapi hangkártya leváltása előtt döntöttem, olvasgattam az itteni fórumot, és más fórumokat is abból a célból, hogy az alaplapi hangkártyát érdemes-e lecseréni, vagy nem. Röviden, igen, nem nem igen, igen, de felesleges, nem igen stb. (ezen a fórumon kb ezt olvasni)
Saját tapasztalat következik: Az alaplapi hangkártyát használtam, nekem tökéletesen megfelelt. Ha be van állítva, igény, és fül szerint, kb felesleges cserélni egy átlagember szintjén elérhető hangkártyára. Azonban elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem a realtek driverét, és .. Realteknek van egy alap szoftvere, amit zenehallgatás során be tudtam állítani, viszont az általam keveset játszott, de azért heti szinten 3x, 4x elindított cs go ban ( illetve cs2-ben) a hangok fakók lettek, és ezen nem tudtam állítani semit. Előtte jó volt, utána meg sehogy sem. Hiába állítottam fel a magas hangokat az egekbe, ahogy a cs2 elindult, újra fakó lett.. Volt már ilyen máskor is, azonban akkor be tudtam állítani, most meg nem . Ezért vettem egy Sound Blaster AUDIGY FX V2 hangkártyát. Beszerelve azt kell mondanom, hogy a 80 Ω -os fejhallgatóm zene alatt ( amit nagyon keveset hallgatok pc-n) szinte életre kelt az új hangkártya alatt. Itt a fórumot nézegetve olvastam, hogy van akinek a 250 Ω-os fejhallgatóját is meghajtja az alaplapi hangkártya, .. lehet, ...elhiszem ,de nálam nem ez történt.
Beállítás szerint sokaknak fapados a creative program, nekem egyszerű, gyorsan beállítható. Scout módot próbáltam még ki cs2-ben. Érdekes, de működik. Úgy kell elképzelni, hogy a kártya felhangosítja a hangokat. Ezért pl kör eleji zene hangosabb, viszont annak gyorsan vége, cserébe , és ez tényleg csak egy példa, de ha pl Dust2 pályán középről B felé tartasz, és az ellenfél zajt ad ki, például újratölt, akkor azt felhangosítja, tehát pontosan be lehet határolni, hogy melyik részen van éppen. Ez azért elég nagy előny, és pontosan ezért nem kell komolyan venni ezeket a játékokat, mert ki tudja, hogy a másiknak milyen setupja, gépe van.
Véleményem szerint elég jók átlagfelhasználásra az alaplapi hangchippek, azonban tovább tart "beállítani, egyénre hangolni" őket, mint a dedikált hangkártyák profiljait.
És ha sikerült beállítani az alaplapit, én nem frissíteném, mert utána már nekem nem lett olyan, mint előtte volt...


tvamos
(nagyúr)
Blog

Erdekes, amit irsz. Eddig nem is gondoltam bele ebbe, hogy jatekban a hangok ilyen elonyoket tudnak nyujtani.

[ Szerkesztve ]


prtvlogan
(aktív tag)

Attól függ, milyen játék, ..Single playerként nem számít az, hogy előbb hallatszódjon valaki "sunyogó" jelenléte.
Viszont pubg-ben nem egy hátrány, ha épp benyitsz házba, ami látszólag lootolatlan, és meghallod, hogy valaki épp kaparászik a fürdőkádban. És ráadásul ezt a kártya fel is hangosítja. magyarul az ajtó lőtt állva rutintalan játékosként is hallani, hogy van valaki a ház kis szobájában az ágy mellett, és épp a 4x scopot rakja ki csalinak.

Ismétlem, ettől nem leszel jó játékos, főleg, ha nem tudsz lőni például, de ha már játszottál pár órát pontosan tudni fogod a hangok alapján, hogy a közeledben ki hol helyezkedik, mit csinál.

Amit vettem, szinte a legalapabb cucc, ki lehet próbálni, és legfeljebb visszaküldeni, ha nem jön be, vagy nem tetszik.


Satyricon
(addikt)
Blog

Közben az optikai lehetőséget elvetettem.

Esetleg tudsz adni választ a kérdésemre?

Illetve az is érdekelne, hogy Az X-FI sorround Pro kártyáknál honnan lehet megtudni, hogy az V3-mas széria? Mmiben különbözik a nem V3-mas szériától? Van pár eladó a neten, és azt olvastam az egyik fórumtagtól, hogy az említett széria már egész jónak számít.


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Miért akarsz surround kártyát venni sztereó zenére? Egy szimpla DAC erre jobb megoldás. Például egy SMSL Sanskrit 10th. Vagy más. Bármi normális, egyszerű cucc. Az X-Fi HD egész jó volt amikor kijött, de ma már nem akkor szám. A hangja okés, van nekem is.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nem szoktam jatszani, csak erdekesnek talaltam a meglatast. Meg legalabb lesz valami tema, amit fel tudok vetni a gyereknek. O szokott jatszani, es lehet, neki jol jon ez az info. De amugy a Bose QC eleg jol szol, annal gondolom nem kell jobb. Vagy nagyot tevedek?

üzenetek