Milyen hangkártyát vegyek? - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Satyricon
(addikt)
Blog

Egyrészt azért gondoltam, mert 3db 5.1-es rendszerem van, és lehet, valamelyiket rákötném, ha olyanom lesz.

A másik pedig, hogy a sorround pro-t is lehet 2.0-ra állítani.

Harmadrészt pedig hardverapro-n hirdettek X-Fi HD-t, csak túl sokat gondolkodtam rajta, sajnos elvitték előlem...

[ Szerkesztve ]


prtvlogan
(aktív tag)

Nem ismerem a Bose márkát, még sosem volt ilyen termékem. Nyilván típusától is függ, de játékra azért nem feltétlen kell "stúdió szintű" füles. ( szerintem )


BTom1970
(tag)

Tervezek venni egy Sound Blaster Play 3 vagy 4 -et laptophoz és fülhallgatóhoz.
A 3-mas sima USB-s, a 4-es USB C-s.

Most úgy van, hogy ha csatlakoztatok egy fülhallgatót, akkor az lekapcsolja a laptop saját hangszóróját. Egy USB-s eszköznél ez hogyan lesz? Akkor külön kell tiltanom és kiválasztanom, hogy mikor melyik szóljon? Akár lehet állandóan csatlakoztatva a fülhallgató és mégis szólhat a saját laptop speaker?


BTom1970
(tag)

Különben a Play4-es miben jobb? Melyiket érdemesebb venni?


Williams
(aktív tag)

Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni, hogy jelenleg mi lenne a legolcsóbb hangkártya, amin van line-in, tehát analóg hang bemenet. Nyilván a kimenet alapból van mindegyiken (?). PCI-E, vagy usb megoldás érdekelne, de lehetőleg minél olcsóbban. Elpusztult alaplapi helyett kellene valami. Köszönöm!


purti
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy asztali gépem amiben egy Asus Xonar D2X hangkártya figyel.
Tökéletesen működik a jack csatlakozós fejhallgatómmal.
Viszont arra gondoltam, hogy cserélem valamilyen wireless megoldásra.

A problémám az, hogy ezek a fülesek valamilyen USB-n keresztül csatlakoznak a géphez, melyet így nem tudok rákötni a hangkártyára. Így csak az alaplapit tudnám használni.

Vagy nem?
Hogy műküdik a rendszer ebben az esetben?
(elnézést ha noob a kérdés, nem értek hozzá nagyon)

Köszönöm szépen!


pulutodurumo
(őstag)
Blog

A fejhallgatóban van minden elektronika, a DAC is. Mindegy mi van mellette.


Goblin12
(őstag)

Hali,

előre is elnézést ha nem jó topikban keresem a célhardware-t.

Tudtok olyan mixerről, ami teljességében letudná váltani fizikális változatra a Voicemeeter Potato-t?

Rode Rodecaster Duo-t nézegettem de nem vagyok benne biztos, hogy azt kapnám vele mint amit keresek.

XLR bemenet kellene rá Shure SM7B-hez.

Köszönökm a segítséget.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Helló,

PC-hez keresek belső hangkártyát. Nagyon nagy igényeim nincsenek, csak legyen megbízható, lehetőleg márkás, pl ASUS, Creative stb. Hosszan támogatott. Régebben volt Creative Xtreme Music-om, az volt az utolsó belsős hangkártyám. Most van ASUS Xonar U5-öm, de van egy kisebb gondom vele:

Aki érdekel, itt a leírása a problémának:
Olyan problémám van, hogy ASUS Xonar U5 külső hangkártyát használok már évek óta, 2021-ben vásárolt laptopom mellé vásároltam. Ez USB-s hangkártya. Az alaplapom ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI. Eredetileg az volt a terv, hogy ezt a hangkártyát fogom használni, de ha nincs használatban a Windows által, pl nem szól rajta a zene, akkor zúg kegyetlenül. Tehát visszatértem az ASUS Xonar u5-höz. Akkor nem volt hang a Xonar u5-ön, egészen addig ameddig a BIOS-ban le nem tiltottam az alaplapit. Azóta volt.
Ma szereltem be az XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE videókártyát. Hetekig nem volt dedikált VGA a gépben, a Xonar u5 rendben szólt is, és Steam-nél amit el tudtam indítani, pl TF2-t ott volt hang. Viszont Team Fortress 2-nél sem volt eleinte, az alaplapi hangkártya letiltása javította meg.
Szóval beszereltem vagy 40 perce az XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE-t. Indítanám el a Company of Heroes 2-t nincs hang! Aztán a Company of Heroes 3-at ott sincs hang. Team Fortress 2-nél sincs hang. Letiltottam az XFX-en az AMD hangcuccait az Windows 11 eszközkezelőben, de Steames játékok alatt nincs hang.
EA Appal letöltöttem a Battlefield 2042-t, már szinte félve indítottam el, de ott szerencsére van hang, szól az ASUS Xonar U5-re kötött analóg 5.1 hangfalrendszer. Tehát EA Appban van hang, Windows-ban van hang, csak Steames játékoknál nincs.

Az alaplapi Realtek 4080 zúg alapjáraton kivéve, ha fut az OBS :D, szóval kellene egy hangkártya ami lehetőleg nem 40K...


-BG-
(csendes tag)

Sziasztok,
Küldjetek olyan külső hangkártyát amivel audiophile minőségben lehet zenét hallgatni.
Tehát a prioritás a zenén van nem a gamelésen.
Lehet csak USB-vel működőt, vagy hálózatit, és jó lenne SPDIF kimenet rajta.
24bit 192kHz minőségű zenéim is vannak a laptopon.
Olyan beugró/közép típusú hangfalakon hallgatnám mint front-ra kötve Dali Zensor 7, hátul surround back-en Dali Zensor 3, és egy Dali E-12F mélynyomó.
Előre is köszi!


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Az RME ADI 2- től az ifi Zen Dac Air-ig elég széles a skála. Egy maximum pénz sokat segítene.


-BG-
(csendes tag)

Ebben a 40-80 ezres kategóriában tudnál még példát küldeni?


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Legyen valami kínai is akkor.


kutyek
(senior tag)

Bármelyik Topping, ami feature-ök alapján OK. Pl. Topping D10s (nincs rajta hangerő szabályzó, tehát ezt digitálisan, szoftverből kell megoldani). Ezeken tipikusan sztereó RCA output van, így azt az erősítődnek kell megoldania, hogy upmixelje több csatornára (surround).

SPDIF kimenet mihez kell? Coax vagy optika?


-BG-
(csendes tag)

5.1-hez, de ezt nagyon ritkán használom, a zenehallgatás lenne a prioritás.
Bár ha tudna 5.1-et is az még jobb lenne.
Denon erősítő az megoldja az upmixet az nem probléma.
Optikai kábel van most, CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround.
Hallom is hogy rock zenénél megadja magát, sztem ez is inkább gamelésre van, meg szoftveresen amit nem tud azt feljavítja, egy alsó kategóriás kis régi hangkártya.


kutyek
(senior tag)

Ha digitális outputot használsz, akkor a Soundblaster kizárólag szoftveresen (surround effektek, EQ) szólhat bele a hangba, hiszen ilyenkor a tulajdonképpeni hangkártya (azaz DAC) a Denon-ban van.
Ha a Denont így is, úgy is digitálisan hajtod meg, akkor semmilyen hangkártyára nincs szükség (SB is felesleges), csak ha a PC-n nincs coax / optikai output. Természetesen ahhoz, hogy az optikai output multichannel (pl. 5.1, DTS stb) tartalmat is tudjon továbbítani, ahhoz szoftveres támogatás is kell.


-BG-
(csendes tag)

A laptopon nincs coax/optikai output.
És ha veszek pl egy TOPPING D10S-t, optikai SPDIF kábellel használom, akkor filmnél az 5.1-et az tovább adja a Denon-nak? Vagy csak a jó minőségű stereo-t adja le ott is?


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Csak bizonyos tömörített formátumok mennek át optikán, mint pl. a DTS. A többire most hirtelen nem emlékszem.


Gorneck
(titán)
Blog

Sziasztok,

Elnezest, ha nem jo topikba jarok.

De kaptam (meg Karacsonyra) egy ATH-M50xSTS XRL fejest. Amit viszont eddig nem tudtam, hogy ezt PCre kotni nem is oly egyszeru.

es ha mar ez ellen tenni szeretnek, akkor gondoltam az Edifier MR4et is rakotnem, nem tudom mennyire gondolom jol, de En az alabbi 2 kulso interfacet neztem:

Focusrite Scarlett Solo (3rd gen)
MACKIE ONYX ARTIST 1.2

Illetve akkor ha jol sejtem szuksegem lesz 2 TRS kabelre is.

Mennyire jo valasztas az emlitett ket eszkoz, illetve a 10-12k difit megeri e a Scarlett.


kutyek
(senior tag)

Csak a sztereó jelet fogadják / dekódolják a DAC-ok (eltekintve néhány speckó típustól). Nem is tudnak továbbadni 5.1 jelet. Ha ilyen setupot akarsz, akkor AV processzorra (házimozi) van szükséged. Ezek mindenféle digitális csatornán fogadnak jelet (HDMI, coax, TOSLINK, USB stb.) és a multichannel tartalmakat (5.1, DD, DTS, Dolby Atmos stb.) is tudják dekódolni, illetve up/downmixelni. Kapsz ilyet önállóan, illetve erősítővel egy egybeépítve is (házimozi erősítő).

Ha a zene a prioritás, akkor ezt elengedném, és vennék bármilyen jó USB DAC-ot (aktív monitorokkal, adott esetben ez lehet 2.1 setup is, és úgy filmre sem rossz).

[ Szerkesztve ]

üzenetek