Milyen hangkártyát vegyek? - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Helló,

PC-hez keresek belső hangkártyát. Nagyon nagy igényeim nincsenek, csak legyen megbízható, lehetőleg márkás, pl ASUS, Creative stb. Hosszan támogatott. Régebben volt Creative Xtreme Music-om, az volt az utolsó belsős hangkártyám. Most van ASUS Xonar U5-öm, de van egy kisebb gondom vele:

Aki érdekel, itt a leírása a problémának:
Olyan problémám van, hogy ASUS Xonar U5 külső hangkártyát használok már évek óta, 2021-ben vásárolt laptopom mellé vásároltam. Ez USB-s hangkártya. Az alaplapom ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI. Eredetileg az volt a terv, hogy ezt a hangkártyát fogom használni, de ha nincs használatban a Windows által, pl nem szól rajta a zene, akkor zúg kegyetlenül. Tehát visszatértem az ASUS Xonar u5-höz. Akkor nem volt hang a Xonar u5-ön, egészen addig ameddig a BIOS-ban le nem tiltottam az alaplapit. Azóta volt.
Ma szereltem be az XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE videókártyát. Hetekig nem volt dedikált VGA a gépben, a Xonar u5 rendben szólt is, és Steam-nél amit el tudtam indítani, pl TF2-t ott volt hang. Viszont Team Fortress 2-nél sem volt eleinte, az alaplapi hangkártya letiltása javította meg.
Szóval beszereltem vagy 40 perce az XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE-t. Indítanám el a Company of Heroes 2-t nincs hang! Aztán a Company of Heroes 3-at ott sincs hang. Team Fortress 2-nél sincs hang. Letiltottam az XFX-en az AMD hangcuccait az Windows 11 eszközkezelőben, de Steames játékok alatt nincs hang.
EA Appal letöltöttem a Battlefield 2042-t, már szinte félve indítottam el, de ott szerencsére van hang, szól az ASUS Xonar U5-re kötött analóg 5.1 hangfalrendszer. Tehát EA Appban van hang, Windows-ban van hang, csak Steames játékoknál nincs.

Az alaplapi Realtek 4080 zúg alapjáraton kivéve, ha fut az OBS :D, szóval kellene egy hangkártya ami lehetőleg nem 40K...

üzenetek