Milyen légkondit a lakásba? - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


pjen
(félisten)

Nekem a Pannon klíma takarítja és gariba is Ők takarították a panákat.


liszi70
(nagyúr)

Köszi!
Nekem van 12 nm-re egy 2.5-ös Daikin. Ha eléggé lehűlt a szoba, akkor kikapcsol a kültéri és csak forgatja a levegőt.
Nem az van, hogy a ki-be kapcsolgatás nem előnyös, jobb ha le tud szabályozni megfelelően a klíma?

#75025Sumi liszi70
Túlgondolod/gondoljátok.
Erre már én is gondoltam, hajlamos vagyok rá! :D
Jó lesz a HR25.
Én is a Mitsu felé tendálok, de a Daikin még egy picit halkabb, pedig nem is tud annyira leszabályozni mint a mitsu. A daikin 2.5 sensira 1.3 kW-ig szabályoz le, és a minimum hangereje 20dB, a mitsu HR25 0.5kW-ig szabályoz le, és a minimum hangereje 21dB. Tehát jóval nagyobb, 1.3kW teljesítményen is halkabb, mint a mitsu 0.5kw-on. Ezt se értem.... :F

#75039 TeeJay
a Daikin esetében van értelme a dry módnak mert ott még alacsonyabb fordulaton tekeri a ventilátor kereket ellenben az elpárologtatót még jobban lehűti hogy a legtöbb párat kivonja a levegőből
Köszi, akkor +1 érv a Daikin mellett, mert nekem hasznos lenne a párátlanítás funkció, kicsit penészedik a fenti sarokban a fal a két 12m2-es szobában, ahová a klíma menne. A Mitsu HR25-ben nem látok ilyen funkciót. Viszont az meg le tud szabályozni 0.5 kW-ra, szemben a Daikin 1.3 kW-jával. Szóval, fogalmam sincs, melyiket vegyem. :F A szerelőm szerint Syen Muse-t. :D Összesen kb. 200k-val lenne olcsóbb a 3 db klíma (2db 2.5kW és 1 db 3.5kW) mint a mitsu vagy daikin. Adatok és felhasználói vélemények szerint is halkabbak a japánok, úgyhogy nekem megérne ennyivel többet, mert minden helyiségben, ahol klíma lesz, alvás is van! Szóval a csendes működés alapprioritás. Megerősítitek ti is, hogy a japánok érezhetően halkabbak, nem csak adatok szintjén? :)

[ Szerkesztve ]


Strezi
(őstag)

Igen, nekünk egyik lakásban szinte fixen azon megy a sensira nyaranta. Hallk, és naponta 5+ liter vízet kiszed a lakótérből.
Ugyanezt megy egy Fujitsu-val a házunkban. Ott a nagyobb légtér és a szellőztető miatt(légcsere), naponta majd egy locsolókanna megtelik...


Strezi
(őstag)

Daikin / Onecta appal nem csippan. Egész télen az fűt, +-fél fokokkal pöcögteti a napszaknak megfelelően.


F-ECT$
(titán)
Blog

Persze hogy nem annyira előnyös, de azért nem dől össze a világ ha néha lekapcsol a kültéri.


TeeJay
(félisten)

Nekem szigetelt panelban a két Sensira 24fokon tud folyamatosan menni, 25fokra téve már 1óra után leáll mert minimum teljesítmény is túl hűti a szobát.
Ehhez persze kell a jó finom vasbeton panel ami szigetelés mellett is bemelegszik hála a szomszédoknak mert sem alattam sem felettem sem két oldalsó szomszédomnak nincs klíma így ők szellőztetéssel "hűtenek" magyarul felőlük 29-30fokos falat kapok és a klíma folyamatosan mehet.
Egy jól szigetelt házban ahol homlokzaton van 15-20cm EPS meg padló és födém is nagyon le van szigetelve szerintem egy ilyen klíma 20fokon megy maximum örökké, 22fokon is le fog állni egy idő után mert nincs annyi hűtés igénye az épületnek :D

Syen Muse 3,5kW gép amúgy egész jó csak ne az a fránya 24-25dB lenne a minimum hangereje. Ha Gree 21-22dB-re tervezte volna bestbuy gép lenne mert jó ára van, nagyot durrant hűtésben meg fűtésben is.
Jó párat raktam utóbbi hetekben és élvezik az új tulajdonosok :R
Ha 24dB nem zavar akkor viszont a te géped mert amúgy ezen az áron bestbuy és elektronikus adagolós és full halk a kültérije is :K


liszi70
(nagyúr)

Köszönöm!

"Syen Muse..... Ha 24dB nem zavar akkor viszont a te géped mert amúgy ezen az áron bestbuy és elektronikus adagolós és full halk a kültérije is"

Sajnos zavar, ez zavar legjobban. Mindhárom helyiségben, ahová klíma kerül, tanulás és alvás is van, még az "amerikai" nappaliban is, ahová a 3.5kW-os megy. A halkság alap-prioritás. A két pici, 12m2-es szobába 2.5kW menne. Most úgy néz ki, hogy Mitsubishi HR lesz. Az le tud szabályozni akár 0.5kW-ig, ami ilyen kis szobában jól jön. És mint az kiderült static00 fórumtársunk segítségével, párátlanító funkció is van benne. :) Úgyhogy az eddig olvasottak alapján egyelőre a mitsu a befutó... hacsak valaki nem terel más felé egy végzetes érvvel. :D

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

Mitsu jó választás :R
Mostam párat, szenzációs anyagminőség és nagyon jó gép akár a Daikin ;)


Sumi
(aktív tag)

Tudjátok esetleg, hogy hogyan lehet Mitsu AY-t rábírni arra, hogy ha 16 fokra van állítva, és a szoba pl csak 18 fokos, akkor ne szabályozzon vissza, hanem maxon hűtsön továbbra is?


szimcsi
(senior tag)

Igen, van dry funkció a mitsubishi-n.
Szubjektív vélemény: Nyáron nem nagyon van rá szükség, mert folyamatosan működtetve, hűtésre állítva, a klíma, legtöbb esetben megfelelő (szárazabb) páratartalmat biztosít.Tavaly egyszer (tavasszal) lett volna szükség rá nálunk, a dry funkcióra, amikor pár napig nagyon párás idő volt kinn és ezért benn is, (már fűtés se ment, hűtés még korai lett volna)viszont úgy tudom hogy a dry funkció akkor működik ténylegesen, ha alacsonyabb hőfokra állítod, mint a kinti hőmérséklet. De mivel kinn és a lakásban is kb 20 fok volt, és otthon voltunk nem állíthattam 20 fok alá mert még így is fáztunk, emlékszem.
De azért kicsit próbálgattam 23 fokra állítva, de ugye a páratartalom nem csökkent, valószínüleg a magasabb hőfok beállítás miatt.

[ Szerkesztve ]


liszi70
(nagyúr)

Köszönöm!
úgy tudom hogy a dry funkció akkor működik ténylegesen, ha alacsonyabb hőfokra állítod, mint a kinti hőmérséklet
Ezt nem értem, a használatijában az van, hogy :
"SZÁRÍTÁS üzemmód: A helyiség páramentesítése. A helyiség kissé lehűlhet. SZÁRÍTÁS üzemmódban a hőmérsékletet nem lehet beállítani."


szimcsi
(senior tag)

Hm, bocs akkor lehet megfogtál és keverem a dolgot. (nincs most bekapcsolva a klíma, nem tudom megnézni)
De abban biztos vagyok, hogy dry beállítással próbáltam a jó pár napig párás májusi időszakban, tavaly, a lakásban lejjebb vinni a páratartalmat, mivel szellőztetés nyilvánvalóan hatástalan volt, sőt még rosszabbodott tőle.
Lényeg nem ment lejjebb dry funkcióval, és akkor lehet próbálkoztam hűtéssel de nyilván az is azért nem vitte le mert nem állíthattam 20 fok alá mert megfagyunk:) szóval lehet ezzel kevertem a két dolgot akkor, bocs.
De mondom a lényeg, hogy nem működött a páramentesítés nálunk a dry funkcióval amikor talán az egyetlen megoldás lett volna akkor. De nyáron hűtésre állítva, simán megfelelő páratartalmat tart a lakásban a klíma.

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

Szerencsére a Daikin klímában DRY módban nem tudsz semmi féle hőfokot állítani de még ventilátor fokozatot sem! Még lassabban tekeri a kereket mint éjszakai módban (fenyőfa) és még hidegebb lesz az elpárologtató. Egyedül a legyezőt tudod állítani minden mást a gép csinál és gyönyörűen leszárítja a levegőt.

Van benne biztonsági funkció, ha kint túl hideg lenne nem enged szárítani gondolom hogy ne fagyjon a cseppvízcsőbe a víz

25 fokra állítva hűtésben a klímát akkor is párat csap le mivel az elpárologtató 4-12fok között van kb így nettó hülyeség hogy neked 20 fok alá kellene állítani :U

[ Szerkesztve ]


szimcsi
(senior tag)

Köszönöm a cáfolatot.
Összekevertem a dolgokat és valószínű, hogy mitsu-nál se lehet hőfokot állítani.
Csak én azon a bizonyos napon hűtéssel is próbálkoztam és emiatt maradt meg bennem az emlék a hőfok beállítással kapcsolatban. Azóta se használtam a dry-t, egyébként a kommentemmel csak a kérdezőnek akartam írni, hogy igen, van dry funkció, mitsun, egy szubjektív tapasztalással megspékelve.
Egyébként ha akkor kinn kb 15-20 fok volt, nagyon párás is ráadásul.
Bent a lakásban is kb 20-21 fok.
Akkor a hűtés fokozaton az általad írt 25 fok mit segített volna akkor?
Kikapcsolgatott volna, én meg azt akartam hogy csökkentse a páratartalmat, folyamatosan menjen a klíma, tehát lejjebb kellett vegyem, de akkor meg hidegebb lett, páratartalom nem változott és hagytam a dolgot.

[ Szerkesztve ]


flash-
(veterán)
Blog

Sziasztok
18m2- szobában telen a kozponti futes kb 19-20fokot tud max hidegebb napokon
Ha egy daikin sensira-t vennék 3.5, az tudna hozzáadni 4-5 fokot ha egyszerre menne a kettő futes? (a szoba még az 1990es evekbeli akkori technika szerinti hőszigetelő teglabol epult, kulon külső hőszigetelés nincs, a menyezet lambéria de a belmagasság az talán 3m max vagy olyan 2.80 kb.

[ Szerkesztve ]


ANDROID???
(addikt)

Nálam AP-k vannak. A klímás aki felszerelte, az árak miatt sok esetben a Gree, Syen, C&H-kat teszi fel, erre van igény
Ő is azt mondja a Mitsubishi - re (AP), nagyon rendben van zaj tekintetében is, anyaghasználat is rendben, szerelhetőség is jó, egyébként az sem mellékes, hogy nem kell hozzá paks 2. Éjszaka sem zavaró, télen a - 10, - 15-ben is nyomta a meleget, egyszer volt deresedés az egyiken a háromból..
Nyugodt szívvel, csak ajánlani tudom, AY az utód arról sem hallani rosszakat.


liszi70
(nagyúr)

Most mondta a szerelő, hogy nemcsak a kültérinek, hanem a beltérinek is kell kondenzvíz kivezetés. Ezt hogyan szokás megoldani? A szerelő kondenzvíz szivattyút javasolt 29k-ért. Plusz költség, plusz zajforrás, plusz meghibásodási lehetőség, remek. Nincs más mód? Milyen esetben van szükség szivattyúra?

#75052 szimcsi
Ugyan, semmi baj, köszönöm az infókat! Leginkább télen kellene a páratartalmat lejjebb vinnem, mert nyáron a szellőztetés is sokat segít, ráadásul eleve szárítja a levegőt a klíma. Remélem segít a penész megszüntetésében. Már önmagában a légmozgás is segíthet. Legalábbis ebben reménykedek. :) Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

#75056 ANDROID???
Köszönöm az infót, megnyugtató. :)

[ Szerkesztve ]


pjen
(félisten)

A beltérinek a hűtés miatt kell kondenzvíz kivezetés.


liszi70
(nagyúr)

Köszönöm, javítottam. :B (Ez jelzi, mennyire értek a klímákhoz. :D )


Lorden
(senior tag)

Sima gravitációs kivezetés csövön a beltéritől sehogy se megoldható?
Az a legegyszerűbb, legkevésbé problémás.

[ Szerkesztve ]

üzenetek