Milyen nyomtatót vegyek? - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


PociAti
(senior tag)

Ha jól tudom szinte minden gyártó egységesen az alábbi értékeket szokta a csomagolásra írni:
- gyártástól számított 3 év,
- és felbontástól számított fél év.

Ettől függetlenül a gyakorlatban - megfelelő tárolási körülmények között - a tinták akár 8-10 év után is használhatóak, legfeljebb megfakulnak egy kicsit, nem lesznek színhelyesek, könnyebben kifakul a nyomat. A pigmentált tinták hajlamosabbak arra, hogy bezselésedjenek, szétessenek az alkotóelemeikre.

És ez természetesen az eredeti tintákra vonatkozik. Hamisítványok között bármi előfordulhat. Van amikor festékport oldanak fel vízben. Kísérleteznek mindenféle módszerrel, hogy minél olcsóbb legyen.


teleahocipöm
(senior tag)

Köszi! Néhány ecotankos mellé 3 évnyi tintát adnak, az nekem 10 évnyi adag is lehetne :)


BitRider
(aktív tag)

Sziasztok!

Most melyik az ajánlott, színes, tintatartályos Brother multifunkciós nyomtató?

Az Aqua-nál a DCP-T425W típust látom. Az rendben van?

Nem találom sajnos azt a kifejezetten nyomtatós boltot, ahol marha jó volt az ár és a support is. Azt hiszem, Csepelen működik, de online sem lelem. Erre van tippetek?

[ Szerkesztve ]


BitRider
(aktív tag)

És melyik lenne az, ami már tud 2 oldalas nyomtatást?


hcol7
(senior tag)

jo valasztas a 4xx, duplexet 7xxtol tud, ahol szvsz nagyot ugrik az ar, de majd megerositik a tobbiek ugyis.


PociAti
(senior tag)

Jól mondod, jelenleg kapható gépek közül a T700, T900 (illetve a hazánkban nem kapható T800) széria nyomtatói tudják a duplexet. Termék típusszámában szerepel a D jelölés.


balage25
(senior tag)

Sziasztok,

jelenleg egy samsung m2026-os lézer nyomtatóm van. Sajnos a wifi kapcsolódás megbízhatatlan vele. Hetente legalább egyszer szenvedek vele, hogy nyomtatni tudjak.

Olyan lézer nyomtatót keresek helyette ami biztonságosan tudja a hálózati nyomtatást, továbbá nem kell hozzá külön program, hogy be lehessen állítani a hálózati kapcsolatot és ne kelljen USB-vel összekötnöm egy számítógéppel, ha be akarom állítani. Hab a tortán, ha synology kompatibilis.

Természetesen, olcsó utángyártott kazetta jó lenne, esetleg vezetékes hálózati kapcsolat. Az ára kevésbé fontos.


NyMRooD
(őstag)

Sziasztok,

Alkalmi nyomtatáshoz keresek nyomtatót, az alkalmi nálam havi 1-10 oldalt jelent (de azért néha előfordulhat több száz oldal is, pl. most a húgomnak jegyzet nyomtatás). Mivel ritkán használnám és szinte csak iratok nyomtatására ezért egy fekete fehér, arányaiban olcsón tölthető, lézernyomtatóra gondoltam. Mindenképpen egy multifunkcióst szeretnék, hogy tudjak scannelni is és örülnék neki ha wifi-n keresztül is lehetne nyomtatni, de ha úgy nem is akkor legalább vezetékes hálózaton keresztül. Ahhoz nem ragaszkodom, hogy új legyen, akár egy használt nyomtatóval is megelégednék, minnél jobb árban van annál jobb, csak legyen használható. Egyéb extrák, jöhetnek, de nagyjábból ennyi kikötésem van.

Előre is köszi a segítséget :R


hcol7
(senior tag)

vezetekesen lanra kotheto otthoni/soho nyomtatok nem nagyon vannak, inkabb olyanok a jellemzoek, amik felmennek a wifidre(lanra), ezutan barmilyen, az adott lanon vezetekkel, vagy wifivel felcsatlakozott ezkozrol tudsz veluk nyomtatni.
leirasod alapjan -foleg a kepbe kerulo esetleges ritka nyomtatasol miatt- szemely szerint egy feketefeher lezer multifunkciost javasolnek, ami a brothernel hl-w1622 tipusszam alatt fut.
de vard meg masok velemenyet is : )
udv


PociAti
(senior tag)

Mindenki ilyet keres.
Multifunkciós, olcsón üzemeltethető, jó áron kapható nyomtatót.
Nézni kell a használt piaci oldalakat, aztán ha látsz egyet le kell csapni rá. Egy-két nap alatt, de van amikor 1-2 óra alatt elmennek ezek. Ami meg nem jó, az akár hónapokig is fent van. Ezért van az, hogy könnyű olyannal találkozni, ami nem számít annyira jó vételnek.


Danubius L
(tag)

Sziasztok,

kb. 10x15cm-es családi képek nyomtatására keresek fotó nyomtatót. Jó lenne, ha wifi-s lenne, és a nyomtatás 100%-osan lefedje a fotó papírt. Ár-érték-üzemeltetés arányban melyik lehet a legjobb választás?

Köszönöm a segítséget.


Tejföl
(tag)

Ez engem is érdekelne. Inkább azt kérdezném, hogy megéri egy ilyen nyomtatót venni vagy maradjunk a Rossman és társai nyomtatásnál? Éves kb 200 képről lenne szó.
Nyilván típus ajánlat jöhet valamint papír is érdekelne kinek mi vált be inkább. Köszi


Ijk
(nagyúr)

Selphy Cp1300...
4-10 képet nyomtatok egyszerre, de viszonylag gyakran. Ha ritkábban nyomtatsz jobb a rossmann, ha jobb minőség akkor labor. Ha elő kellene hivatnom akkor nem lenne nyomtatott képem valószínűleg. Gondolkoztam tintasban is de féltem hogy beszarad, ill. ez elfer egy kis fiókban is. Ha rendszeresen nyomtatnek otthon akkor tartalyost veszek.

[ Szerkesztve ]


PociAti
(senior tag)

Ez a Canon Selphy annyiba kerül, mint a Canon belépő árú tartályos nyomtatója.
A minősége sokkal rosszabb, a papír drága hozzá.
Tartályossal ha valaki alkalomszerűen fotókat nyomtat, azzal azért jól átöblíti a fejet, lényegesen csökken a beszáradás esélye.

Tejföl, ha egyéb célokra, pl. fénymásolásra, nyomtatásra is néha kellene otthonra nyomtató, akkor szóba jöhet a már sokat emlegetett
Canon Pixma G2000 sorozat
ha kicsit több szolgáltatásra van szükséged, akkor a
Pixma G3000-es sorozat
(Van még tovább is, 4000, 5000, stb.)

Minőségi fotópapírok soha nem voltak olcsóak, de mára elég csúnya lett az áruk (100 Ft körül indul egy 10×15-ös lap), de a ColorWay papírok nagyjából megütik az elfogadható minőséget, és áruk is egész elviselhető.


Ijk
(nagyúr)

100Ft-ra jön ki egy kép, 10k-ért vettem papír+szalag csomagot hozzá.
Sajnos nálam van hogy kéthetente nyomtatok, de van hogy fél évig bent pihen a fiókban. Erre a tartályos nem alkalmas, és ha valaki nem profi fotós jó eséllyel lesz tapasztalatom alapján több hónap üresjárat amikor nem nyomtat fotót. Persze minden felhasználás függő, de ez nem fog beszáradni annyi az előnye, illetve ha jól tudom hőszublimációs nyomatok sokkal tovább bírják elfakulás nélkül egy tartályos tintással szemben.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

itt van előttem néhány nyomat, nem rosszabb, mint ami egy átlag tintasugarasból jön. tud viszont nyomtatni vezetéken, wifin, kártyáról, pendrive-ról, ráadásul gyorsan. ha szempont, hogy ne száradjon be, és elég a 10x15-ös méret, teljesen használható megoldás.
ráadásul könnyen el lehet rakni a fiókba, és használtan néha tizenezer pénzért lehet kapni.


PociAti
(senior tag)

Bevallása szerint évi 200 fotót tervez nyomtatni. Még ha a felét a karácsonyi hónapra időzíti, akkor is marad bőven fotó az év további részére.
És saját tapasztalatból tudom, amióta van tartályos nyomtató, minden fontos dokumentumot lemásolok, ami el kell hogy hagyja az otthonom, mert csak a másolatot viszem magammal.
Ettől függetlenül is elég könnyen összejön valami, amit jó lenne kinyomtatni.

Tesztek szempontjából az általam előszeretettel emlegetett RTINGS.com oldal dolgozik az egyik legjobban, mert nagyon átlátható, és profi módszertan szerint dolgoznak.

Fotónyomtatás területén a Selphy nagyon csúnyán alul marad egy belépő szintű Canon tartályos nyomtatóval szemben.

Ha valaki csak a Selphy által készített képet nézi, akkor könnyen beletörődik abba, hogy a kép az már csak ilyen. De ha van mihez viszonyítani, akkor nagyon előjönnek a hiányosságok.
A sublimációs eljárás főbb hátrányai:
- gyenge színtér, lásd: Color Gamut 5.0 szemben a 7.5-ös értékkel,
- gyenge színhelyesség: 7,28-as eltérés a 5,99-el szemben,
- részletek hiánya, homályos képek: 287×287 dpi, a 4800×1200 dpi-vel szemben.

És ezek a hibák összeadódnak (vagy inkább összeszorzódnak).
Végeredményként fotó nyomtatásra a Selphy 5,2 pontot kapott, Pixma G3260 pedig 8,0 pontot (a tízből).


Ijk
(nagyúr)

Legtöbb embernek bőven elég ez a minőség, de legjobb ha elmegy egy Rossmannba, ha jól tudom mivel ugyan az a technológia így minőségben sem lesz eltérés (feltéve ha jó a színbeállítás), abból fel lehet mérni. Vannak régi epson claria tintás nyomataim (amíg be nem száradt a nyomtató és kuka), szebbek minőségben, de nehéz ezt egy 10 pontos skálán mérni, szerintem a hőszublimációs sem rossz, nagymamának vagy a falra kitenni. Ha rácsöppen valami nem foltosodik, nem fakul, tintás meg kifejezetten albumba való.
Ha amúgy is rendszeresen nyomtatsz akkor értelemszerű a tartályos, de én kb. 10 éve nem nyomtattam otthon dokumentumokat.


qnadam
(veterán)

azért szerintem te is tudod, hogy a szublimációs nyomtatásnál tök mást jelent az a 287 dpi, mint a tintasugarasnál. ha meg kell a színhelyesség, akkor profilozni kell, másképp nem megy :) a 7,3 éés a 6 is elég gyenge érték.

egyébként nincs selphym, csak munkához használtam néha, de egyáltalán nem érzem használhatatlan cuccnak, sőt.


qnadam
(veterán)

nem tudom, most mi a divat a rossmannban, korábban láttam már vegyszeres, tintás meg szublimációs megoldást is :)

üzenetek