Milyen nyomtatót vegyek? - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


Ijk
(nagyúr)

Ne tudom még nem voltam ott, abban hitben voltam hogy DNP gépek vannak beépítve.


PociAti
(senior tag)

"Legtöbb embernek bőven elég ez a minőség, ..."
Minél kevésbé tudja mit kell nézni, mitől válik valami jóvá, minél képzetlenebb, minél iskolázatlanabb, minél rosszabb a látása, annál kevésbé veszi észre a hibákat.
De nem ebbe az irányba kellene haladni, szemmel látható milyen komoly technológiai fejlődésen megyünk át, márt nem kell fényképezőgép a fotó készítéséhez, állandóan nálunk lévő telefonunkkal is egyre jobb képeket tudunk készíteni (elég 10 évet visszatekinteni). A fotók lassan velük azonos méretű telefon kijelzőkkel versenyeznek, melyek saját fénnyel rendelkeznek.

A tartályos nyomtatókból egyre nagyobb a kínálat.

Látom én, hogy ezek a mobil szublimációs nyomtatók erősen terjednek, de rengeteg hitvány minőségű készülék van közöttük. A technológia sajátossága. Igazi előnyük a mobilitás, így óvodás zsúrokon, részeg fiatalok partyján, családi rendezvényeken a nyugdíjasokat megörvendeztetni reális piaci rés.


PociAti
(senior tag)

Már nagyon régóta csak Citizen szublimációs gépekkel sikerült összefutni (a cewe gépeivel).
https://www.citizen-systems.com/en/products/printer/photo/overview

Az meg egyedileg függhet hol melyik típus van (CZ-01, CY-02, CX-02).
Három színnel dolgoznak: CMY, emiatt is kicsit szűkebb a színskála és rossz a dinamika.


PROTRON
(addikt)

Persze ez vilagos, de sokan mint en is vasarlas elott megtippelik hogy mennyit fognak nxomtatni amikor lesz gep, ami miatt nem veszik meg a draga gepet mondvan 1200 oldal A4 fekete meg 500 oldal A4 szinesert a szomszed nyomtato szalonban 1 ev alatt elkernek 124k hufot, tehat nem eri meg a 250k gep. Aztan megjon a felbontottkent 78kert arult de egyebkent 125k peldany es 1 honap alatt 470 oldal repul ki a kidobon es mar is a tervezett 1700 oldal / ev helyett 4000 oldal lehet...


F_Zolee
(veterán)

Hello

Vásárláson töröm a fejem. Azt már kinéztem, hogy olyan nyomtató kellene nekem amivel gazdaságosan lehet nyomtatni. Tehát a külön tartályos nyomtatók esnek ebbe bele. Eddig úgy voltam egy epson ecotank variáns jó lehet de kb 60k+ ára kicsit eltántorított(tudom a "jót" meg kell fizetni). Így kicsit tovább keresve szimpatikusabb árral szembe jött egy CANON PIXMA G2430, 43k körül. [link] Ez megfelel alkalmankénti fotók nyomtatására? Leginkább az lenne. Nem kell professzionális szint de gondolom azért csak tud annyit, mint a 10éves epsonom tudott(míg be nem száradt pár fúvóka). Nem tudom a Canonnak vannak e nyűgje vagy mennyire ajánlott. Ahogy néztem az utántöltő festék sem sokkal drágább, mint az epsonnak.


PROTRON
(addikt)

Tehát A4 színes és fekete-fehér oldalakat akarsz nyomtatni?
Amúgy heti jelleggel kb mennyit? Mert ez alapján lehet eldönteni hogy mennyire lehet racionálisan spórolni a gépen...


F_Zolee
(veterán)

Így van. A4 színes oldal. Nincs kimondottan heti kvóta. Havonta pár fénykép de azt is a4be. Olcsó nyomtatót a drága patron miatt nem feltétlenül akarnék.


PociAti
(senior tag)

Szerintem tökéletes arra a célra, amire használni szeretnéd.
Nincs semmi ismert hátrányos tulajdonsága. Korábbi verzióknál kicsi volt a maradék tinta gyűjtő szivacs, és rosszul szerelhető helyen volt, ezeken javítottak.
A G2430 egy teljesen alap modell, ahogy nő a szám, az ár mellett úgy jönnek a plusz funkciók (pl. WiFi, gyorsabb nyomtatás, komolyabb kezelőszervek, ADF, stb.)


F_Zolee
(veterán)

Ezeknél lehet resetelni a tinta párna számlálót vagy vannak ilyesmit amit otthon meg lehet oldani?

[ Szerkesztve ]


Tejföl
(tag)

Nagyon szépen köszönöm a segtségbet srácok. Igen szkennelés és dokumentum nyomtatás is fontos ezért maradnék a teljes értékű gépnél.

@PociAti Most jelenleg egy relatíve mezei Canon MG3650-es gépem van.Nem rossz képet nyomtat de viszont sötétek a képek. Melyik G szériásra lenne érdemes lecserélni ezt? Ami nem robbant bankot persze. Illetve a sötét képek a nyomtató miatt vannak vagy nekem kellene valamit csinálnom előtte a képekkel? A sötétséget ahhoz képest értem mint pl egy rossmanos :R


PociAti
(senior tag)

Nem ismerem a Canon MG3650 nyomtatót.
Függhet a tintán, ha nem eredeti, vagy a szoftveren, amiből nyomtatsz.
Valami programmal kellene olyan világosságra hozni, mint amit szeretnél. Pl. expozíció korrekcióval. Meg az se lenne hátrányos, ha a kép hasonlítana arra, amit monitoron látsz. (Ezért szokás a monitort is kalibrálni, de ez lehet a legkisebb probléma.)


ra^ven
(senior tag)

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék.
Ma nyomtatás után előjött egy hiba, bekapcsológomb+wifi telefon+tintajel villog egyszerre.
Kézikönyvben nincs ilyen, csak hasonló hibaüzenet. Előjött már valakinek ilyen, lehet rá megoldás, vagy irány a szervíz?
Köszi előre is.


lockdown90
(senior tag)

milyen nyomtató?


ra^ven
(senior tag)

Bakker azt hittem a topicjaba írtam, Epson l3150 ecotank


laci06
(senior tag)

Már egy ideje vacilálok nyomtató cserén, mert van hogy sokat nyomtatunk és a Canon MG3650-el ez nem egy olcsó mulatság, és lassú is picit.

Ha itthoni, itthoni irodai használatra keresünk valamit jót, amit tud dupla oldalas nyomtatást és szkennelést adagolón keresztül akkor mi az ami javasolt? Az ár másodlagos lenne, a kényelem fontosabb. Van ajánlott típus?


hcol7
(senior tag)

brother dcp-t720 vagy attol felfele.


PociAti
(senior tag)

A gyenge szkennere miatt én nem ajánlanám a Brothert.
Inkább Canon vagy Epson.


hcol7
(senior tag)

jogos, bar nem specifikalta tul a szkenneles elvart minoseget, azonkivul, hogy iroda.
: )


laci06
(senior tag)

Canonnak már van olyan nyomtatója ami nem egy vagyonért nyomtat?:)

Szkennelés fontos lenne, sok dolog amit nyomtatok utána kerül is visszaszkennelésre sajnos.

[ Szerkesztve ]


PROTRON
(addikt)

A szkennelés minősége alatt a képminőséget értik.
A dokumentumok szkennelése még megy elfogadható szinten a Brothernek, de a fotók-képek már nem olyan jó minőségűek amiket beszkennel.
Szóval elég ha dokumentumokat elég jól olvashatóan visszatud szkennelni, pl látszik az aláírás?

üzenetek