Milyen nyomtatót vegyek? - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


PROTRON
(addikt)

Köszi a tippet a foxitra, azt többen is ismerik cégnél, csak nem tudtam mennyire jó vagy nem a pdf szerkesztője, ilyen összefűzésekhez.
Bár az éves díja nem tettszik, van alternatíva fele ennyiért.

Az 50 oldalas alapdoksiból simán kitudom törölni a pdf viewerrel ugyanazt a legelső oldalt, amit a végső 120 oldalasból nem és tényleg csak egy word-ben szerkesztett oldal.
De abban igazad van hogy a 120 oldalas végső változatba belekerült 20 oldalnyi autocad rajzok meg 50 oldalnyi egyéb mellékletek, amiket más cégek szkenneltek be.
Tehát akkor nem is az adott oldal okozza az összeomlást, hanem hogy a törlés parancs lefutása során mindenképp a teljes dokumentumot újra beolvassa a rutin és valamelyik egyéb oldalon lévő csúnyaságot félreolvas? Mert beszúrni be tudok oldalt, csak törölni nem, ezért nem értem....na az ilyenek miatt nem lett belőlem sose programozó. :D

A pdf viewerrel nem jöttem rá hogyan tudnék pdf/A-t csinálni, de biztonsági jelszóval le tudom védeni azt hogy módosítani tudják a doksit, ami gyakorlatban szerintem magasabb szintet képvisel a meghamisítás elleni harcban a pdf/A-nál, csak nagyobb macera.

Ugye egyrészről az aláírás ellopása jelent kockázatot, másrészről ami fontosabb hogy a kiviteli tervdoksit ne tudja a másik fél módosítani aztán a tervezőre fogni hogy hülyeséget írt bele...

üzenetek